Tuorein sisältö

The Mandalorian -päivä! Tai siis 25 minuuttia.

Jari Tapani Peltonen

17.09.2020 klo 13.25 | Luettu: 15182 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Disney+ ensikosketuksia 2/5.
Tämän skenaarion Disney+ tyri komeasti. Pahoittelen sitä, että ruokin itsekin väärinkäsitystä, josta tajusin totuuden vasta äsken.

Ohjelmalista mainitsee mm. 30 Simpsonit-kautta ja vahvistaa kussakin kohdassa, mistä jaksoista kausi koostuu. The Mandalorian vain nimetään. Suunnittelin arvostelevani 1. kauden lauantaiksi, mutta palvelusta löytyy vain kaksi jaksoa. Jos katsoit pilotin Foxilta, saat vajaat puoli tuntia uutta materiaalia, vaikka 1. kausi nähtiin Yhdysvalloissa vuosi sitten. Ei näin.

Pari sanaa sarjan alusta.


Kausi 1 – Jaksot 1 ja 2:
The Mandalorian ja The Child


"Mandalorialainen" on palkkionmetsästäjä samasta kulttuurista kuin Jango ja Boba Fett. "Jango" viittaa lukuisten länkkärien päähenkilöön Djangoon ja länkkäri sarjakin on. Jäyhä antisankari tappaa perähikiällä kymmenen vaihtelevaa elämänmuotoa, suhtautuu kunnioittavasti yhteen ja sama uudestaan. Komiasti se sujuu.

Mestari Yodan lajiin kuuluvaa vauvaa hän suojelee. Vauvalla on Yoda-voimia, joten herra lienee hämmentynyt, vaikkei hän ota kypärää pois; voi tätä tunteiden paloa. Hitto, kun autokin hajoaa. Loppu.

Sarja laajentaa klassisen ammattikunnan näkökulmaa Star Wars -universumiin. Vanhoille leffoille ollaan uskollisia, mutta ne varmasti tuntuvat taas erilaisilta hyvässä mielessä, kun taustaörkit saavat lisää aikaa. Ajattelin tätä Muppetit-sarjana ja pysyin perusmyönteisenä. The Dark Crystal: Age of Resistance on parempi sellainen.

Karismapommi Pedro Pascal varmasti varastaisi show'n, jos hän näyttelisi päähenkilöä kuten Temuera Morrison näytteli Jangoa, mutta Pascal ei kuulemma edes ole haarniskan alla aina. Boban fanikuntaa kosiskellaan. Boba on magee kuin G.I. Joen Snake Eyes ja Mortal Kombatin Scorpion, eli rappiopaskaa.

Keksin kolme merkitystä naamioille, joita käytetään tositilanteiden ulkopuolella. 1. Traaginen hahmo ei kehtaa tai voi näyttää karua naamaansa ja katsoa muita silmiin. Samaistun - kun naama näytetään ja tutustumme. 2. Luuseri luulee olevansa cool, vaikkei hänellä ole pokkaa katsoa muita silmiin. 3. Hahmo ei edes ole hahmo, vaan pelimäinen avatar möykkäaddikteille, jotka eivät samaistu mihinkään.

Tai ehkä naamioitu hahmo on jännittävä mysteeri? Kohdan 1. ulkopuolella: ei jumalauta ole. On outoa ja/tai loogista, että päävastuussa on ilmeettömän Leijonakuningas-kierrätyksen ohjaaja.


Boban ja Jangon usein osoittamani ero:


3. jakson arvostelu >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Disney+ vastaan nost... Disney+ tositarkoitu... >

Keskustelut (10 viestiä)

Thisistheway

17.09.2020 klo 18.22 8 tykkää tästä

Kypärän käyttäminen tai siis sen aina päässä pitäminen kyllä selviää myöhemmissä jaksoissa.
lainaa
Frik

17.09.2020 klo 22.55 19 tykkää tästä

Vähän nörtti fiilis korjata tätä, mutta Jango ja Boba eivät itseasiassa olleet Mandalorialaisia. Jangon haarniska, jota myös Boba myöhemmin käytti, oli varastettu Mandalorialaisilta.
lainaa
Sebastian

18.09.2020 klo 03.16 3 tykkää tästä

Sama juttu täällä Jari. Siis nimenomaan luulin tietenkin että koko kausi olisi siellä koska on jo vuoden vanha, nyt tuntuu että on hönäytetty jotta joutuu ostaa seuraavan kuukauden jotta näkee lopun. Ei todellakaan näin, ihan käsittämätöntä.
lainaa
Aku

18.09.2020 klo 09.48 16 tykkää tästä

Jaaha, yleensä kyllä luen sisäistäen myös huonommatkin arviot. Tässä sen sijaan tunnutaan vaan lietsovan vihaa sen perusteella että päähenkilän naama ei näy. Mielestäni tässä tekstissä ei ole mitään informaatioarvoo ja oma henkikökohtainen mielipiteeni sarjan laadusta on suurimmaksi osaksi positiivista. Kausi 1 ehdottomasti kokonaan katseltavaksi ja jos jenkkilässä tykätään 2. kausi katsoa jakso per viikko niin ei pitäisi olla nokan koputtamista. Nykyään vallitsee aikuistenkin keskuudessa lasten aate: kaikki mulle heti.
lainaa
Juti

18.09.2020 klo 10.08 15 tykkää tästä

Olipa heikko "arvostelu"
lainaa
RZB

18.09.2020 klo 13.16

Onneksi on Freedome, niin pääsee ainakin puhelimella katsomaan koko kauden. Tietokoneella en ole vielä ehtinyt kokeilemaan toimiiko.
Ainakin Vancouver toimi kun kokeilin.
Niin ja löytyy myös puuttuva Last Jedi :)
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

18.09.2020 klo 13.36 1 tykkää tästä

Aku kirjoitti:
Tässä sen sijaan tunnutaan vaan lietsovan vihaa sen perusteella että päähenkilän naama ei näy. [...] Kausi 1 ehdottomasti kokonaan katseltavaksi


Jos en yhtään provosoisi ja joskus harvoin saisi siitä kritiikkiä, mistä tietäisin olevani hengissä?

Merkityksiä vähentäviä naamioita olen vastustanut pitkään ja dorkan Kylo Renin jälkeen en olisi tätä sarjaa ensimmäisenä tilannut. Siitä ajatuksesta matka alkaa, mutta vielä 14 jaksoa katsotaan tänä vuonna.
lainaa
Jabs

21.09.2020 klo 09.21 3 tykkää tästä

Aku kirjoitti:
Jaaha, yleensä kyllä luen sisäistäen myös huonommatkin arviot. Tässä sen sijaan tunnutaan vaan lietsovan vihaa sen perusteella että päähenkilän naama ei näy. Mielestäni tässä tekstissä ei ole mitään informaatioarvoo ja oma henkikökohtainen mielipiteeni sarjan laadusta on suurimmaksi osaksi positiivista. Kausi 1 ehdottomasti kokonaan katseltavaksi ja jos jenkkilässä tykätään 2. kausi katsoa jakso per viikko niin ei pitäisi olla nokan koputtamista. Nykyään vallitsee aikuistenkin keskuudessa lasten aate: kaikki mulle heti.


Samat fiilikset.. The Mandalorian jees, arvostelu surkee. Ja tottakai tuo jaksojen puuttuminen ärsyttää, mutta pidin kyllä kolmesta ensimmäisestä jaksosta.
lainaa
Riku

21.09.2020 klo 12.04 4 tykkää tästä

On kyllä kiukkunen lapsi tämä arvostelija. Tyyppi ei tiedä loresta mitään, eikä tarviikkaan tiwtää, mutta sitten voi putää suunsa kiinni.
Ja elokuvantekijänä enkä sen jokke-juoensuusta-tietämyksellä välittamalla, voisin sanoa että se kypärä korostaa kylo rennin tai Mandon persoonaa, ja luo kontrastia kohtauksille missä niiden kasvot sityen näkyvätkin.
Mutta einsilläkään niin mitään, ihmetyttää vaan miten tälläset vatipäät päästetään antamaan mielipiteitään. Ja kyl, tarkoitan tätä meidän nevahööd kriitikkoa.
lainaa
Karijuhani

22.09.2020 klo 22.54

Tietokoneella katsottuna näkyy kyllä 8 jaksoa.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova