Tuorein sisältö

Jupiter's Legacy 1-1: jos 1930-luvun Teräsmies kieltäytyisi kiikkutuolista

Jari Tapani Peltonen

07.05.2021 klo 22.00 | Luettu: 3703 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 1:
By Dawn's Early Light


Kyseessä ei ole edes vuoden ensimmäinen Justice League -perinteiden päälle rakennettu mutta vakavampi ja julmempi supersankarisarja. Pilottijakso listaa syöttinsä ja jää kesken kuin ennen mainoskatkoa, mutta se tekee sen sujuvasti, joten näykkäsin, vaikka alkumetreillä haukottelin suolahappoa ulos silmistäni.

Ultroniksi pukeutunut akka voittaa "Teräspojan" noin vain, mutta "Teräsmies" voittaa akan ja sanoo pojalle, että voi voi. Ensimmäiset supersankarit saivat voimansa silloin kuin aitokin Teräsmies. Nykyajassa he ovat yli satavuotiaita, liimattuja partoja käyttäviä metusalemeita. On teoriassa aika jättää vastuu uudelle sukupolvelle. Takaumat menevät suuren laman vuosiin, joten yksi syötti on se, että sukupolvien välillä on superselkeä kuilu. Teräspoju yrittää miellyttää faijaa, mutta katkera sisko on hunningolla.

Marvel ja DC pitävät tarinat samaistuttavina siten, ettei superjutuilla ole vaikutusta historiaan. Asiasta puhutaan vakavamielisesti: hyvät ja pahat puolijumalat ovat kumonneet toistensa vaikutuksen. "Teräsmiehen" mielestä se ja ihmisten inspirointi riittää, mutta kaveri tuumaa, että Hitlerille ja atomipommille olisi voinut jotain tehdä. Tämäkin syötti on oiva: supervoimien selittelyä ei tarvitse aloittaa alusta, mutta nyt ne voivat muuttaa maailman, jonka tunnemme.

Lajityyppiä ei hävetä. Vaihtelevia voimia omaavat värikkäät spedet pieksevät panssaroitua ja voimaa lataavaa peikkoa kuin Darkseid olisi jo läsnä. "Ennen mainoskatkoa" sen juonen lupaillaan menevän jonnekin, joten uskallan toivoa, että saamme politiikkaa ja vilkkuvia värejä järkevämmässä suhteessa kuin tapauksessa The Falcon and the Winter Soldier.


Jakso 1-2 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Star Wars: The Bad B... V2.fi testasi: Nokia... >

Keskustelut (3 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.05.2021 klo 23.06 1 tykkää tästä

Eka jakso vähän meh, Invinciblestä pidin huomattavasti enemmän. Katsotaan miten jatkuu. Toivottavasti maskibudjettiin varataan toinenkin 10 euroa jatkossa.
lainaa
JupitersLegacy

07.05.2021 klo 23.09 1 tykkää tästä

Tää yllätti kyllä positiivisesti. Mitään odotuksia ei ollut. Jonkun trailerin taisin katsoa joskus pari viikkoa sitten. Pari jaksoa katsonut ja odotan innolla mitä kaikkea sarja antaa loppukaudeksi. Ja saa nähdä saako sarja myös lisää kausia.
lainaa
Batman69

07.05.2021 klo 23.12 1 tykkää tästä

manu kirjoitti:
Eka jakso vähän meh, Invinciblestä pidin huomattavasti enemmän. Katsotaan miten jatkuu. Toivottavasti maskibudjettiin varataan toinenkin 10 euroa jatkossa.


Omasta mielestä eka jakso oli ihan ok, mutta toivottavasti sarja paranee loppua kohden. Tuo Invincible pitää kyllä katsoa kun kerkiää. Sitä on paljon kehuttu.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova