Tuorein sisältö

Ilpo Kaikkonen: Vol. 1

J.A. Kaunisto

23.11.2012 klo 21.49 | Luettu: 8144 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Idols-tuttu Ilpo Kaikkonen siirtyi Sonylta yhden sinkun jälkeen Ilkka Vainion AXR Musicin leipiin. Idols-kisassa Ilpo vaikutti ennemminkin komeaääniseltä rokkikukolta mutta AXR:n linjan mukaan albumin meno asettuu radioystävällisen poprockin karsinaan. Viisuja on tehty yhdessä Erno Laitisen kanssa, joka on tehnyt kappaleita mm. indicalle, Lovexille, Haloo Helsingille ja Tiktakille - eli etsimättä Ilpon musiikillinen linja asettuu akselille Jani Wickholm/Juha Tapio ja toisessa päässä raja-aitoja asettaa kevyempi Tehosekoitin. Levystä tulee mieleen myös mainio Ville Eetvartti. iskelmällinen pop/rock kuulostaa Kaikkosen suusta kuitenkin pirun luontevalta. Levy on myös synkistelyvapaa tekele.

Sinkkubiisi Kleinbus on hyvä esimerkki albumin vetovoimaisesta iloittelusta - popimpi ulosanti nostaa aurinkoa kattoon ja Kaikkonen on kuin Anna Puun äijäsukuinen vastine. Vie mut pois vaikuttaa nuoremman Tauskin reippaalta tekeleeltä - ja kyseinen kommentti ei ole kettuilua! Iskelmällinen Terveiset sinne taivaaseen on Ilkka Vainion lyriikan myötä varma ja sydämellinen Radio Nova -hitti. Meren rantaan tavoittelee Tehosekoittimen suuntaviivoja. Sielukkaampaa otetta hamuava Lepopäivä tuo mieleen edesmenneen Aki Sirkesalon - tosin Ilpo laulaa paremmin.

Ilpo Kaikkonen ja Aurinkokunta esittelee yllättävän valmista osaamista. Albumin popviisuilu tuntuu sopivan Kaikkosen suuhun ja nuoren miehen ääni on pelkkää hunajaa. Vaikka levy tekee tuttavuutta iskelmän kanssa, kelloa voi herkästi kääntää reilummin Tehosekoittimen suuntaan. Siis jos siihen on pyrkyä. Ilposta leivotaan koko kansan Kaikkosta ja näinä laskevien levymyyntilukujen aikoina laajempi yleisöpohja ei ole negatiivinen kulkusuunta. Ilposta tykkäävät niin äidit kuin tyttäret eikä perheen äijäosastonkaan tarvitse tuijottaa turhan vaalenapunaisia unelmia.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Hotel Transylvania... Imaginaerum... >

Keskustelut (2 viestiä)

jaeger

Rekisteröitynyt 19.04.2007

24.11.2012 klo 20.57

Ihan hauska nähdä kun naapurin pojat niittää menestystä :D Tää musa on aika shaibaa kyllä kun vertaa aiempaan.
lainaa
Moguli

27.11.2012 klo 19.47

Kyllä nyt on arvon levy kriitikko aivan yössä ennustaessaan Ilposta kokokansan Kaikkosta. Ilpon Levy kun ei noussut lainkaan Suomen viralliselle top-50 listalle julkaisuviikollaan!!!
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova