Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Motorola moto g9 Power -puhelin

Manu Pärssinen

25.01.2021 klo 16.45 | Luettu: 4121 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Isompaa akkua, vaan onko muuta?
Morotola (eli Lenovo) on jo pitkään jaotellut puhelinmallistoaan korostamalla eri malleissa aina jotain tiettyä ominaisuutta muiden edelle. Mallistossa ollaan nyt edetty yhdeksänteen sukupolveen (g9) ja uusimpana markkinoille on g9 Playn ja g9 Plussan jälkeen g9 Power.


Power-sanan voisi kuvitella mobiililaitteesta puhuttaessa viittaavan kahteen asiaan: joko prosessoritehoon tai akkukestoon - tai ehkä molempiin. Tällä kertaa kyse on kuitenkin ainoastaan jälkimmäisestä, sillä g9 Powerissa on sama prosessori (Snapdragon 662) ja grafiikkapiiri (Ardeno 610) kuin g9 Playssa. Siinä on hieman suurempi näyttö (6,8 tuumaa) ja tuplasti enemmän tallennustilaa (128 Gt), mutta ne taas ovat samat G9 Plussassa. Käytännössä g9 Power on siis kahden sisarmallinsa sekoitus, mutta 1000 mAh suuremmalla akulla. Akun lataaminen on myös vikkelää 20W TurboPower-laturilla, mutta g9 Plussassa tulee 30-wattinen. Kyllä tällä pärjäsi pitkiä aikoja hyvin pienellä lataamisen tarpeella.

G9 Poweria on saatavana Electric Violet - ja Metallic Sage -värisinä. Testiin niistä saapui jälkimmäinen ja se on kieltämättä omaan silmääni oikein miellyttävän näköinen: ei liian räiskyvä, vaan sopivan teräksinen lievällä scifi-vivahteella. Takana vasemmassa yläkulmassa on Motorolista tuttu neljän kameralinssin neliö sekä keskemmällä pieni Motorolan M-logo, joka toimii myös sormenjälkitunnistimena. Etukamera on musta reikä vasemmassa yläkulmassa, hieman ehkä iso, mutta se on makuasia pitääkö enemmän tällaisesta vai ‘notchista’.


Niistä kameroista. Etukamera on 16 megapikselin peruslaadukas selfienottaja, takaa löytyy 64 megapikselin laajalinssi, 2 megapikselin makrokuvauslinssi sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Olen enimmäkseen pitänyt Motorolien kameraosastoa laadukkaana hinta-laatu-suhteeseensa nähden ja samalla linjalla mennään tämänkin mallin kanssa - testikuvia artikkelin lopussa. Erityisesti tykästyin Ultra-Res-kuvaustilaan, jossa kuvan ottaminen ottaa hetken kauemmin, mutta joka tekee 64 MP -kuvia, joissa yksityiskohtia riittää vaikka muille jakaa, kunhan valaistus on kohdallaan. Normaalistihan 64 megapikselin kennolla otetut kuvat ‘quadpikselöidään’, eli lopputulos on laadukas vähän hämärämmässäkin, mutta jokainen 4 pikseliä yhdistetään yhdeksi, joten käytännössä perustilassa on käytössä ‘vain’ hyvä 16 MP kamera. Riittää varmasti useimpiin kännyräpsyihin.

Olen aina toitottanut olevani mahdollisimman puhtaan Android-käyttöjärjestelmän kannattaja ja kohtuullisen sellainen tästäkin puhelimesta löytyy. Nyt kun Motorolan luureja on tullut testattua muutaman vuoden ajan, täytyy kyllä myöntää, että vähitellen ne muutamat moto-lisäeleet ja erikoishipaisut ovat alkaneet tuntua vallan käyttökelpoisilta toiminnoilta. Kaikkeen ilmeisesti tottuu, eikä kyse ole kuitenkaan siitä, että puhelin olisi täynnä mainoksia tai turhia ohjelmistoja.


G9 Power toimii vallan hyvin myös pelaamiseen (sen ydinteknologia on tosiaan sama kuin pelipuhelimena markkinoitavassa g9 Playssa). Testitarkoituksessa pelailin puhelimella mm. Forza Street -reaktiokaahailua, enkä havainnut pelaamista haittaavia ongelmia. Lisäbonuksena Motorola mainostaa erityisen hyvää suojaa roiskeiden, sateen ja kaatuneiden juomien varalle. Veteen ei luuria toki sovi liialti upottaa.

Sitten päästäänkin siihen asiaan, jonka kanssa alkaa olla perässä pysyttelemistä, nimittäin hinta-laatusuhteessa ja sitä kautta meikäläisen tähtimäärässä. Tuntuu, että joka kuukausi julkaistaan puhelimia, joissa on yhä parempia ominaisuuksia ja yhä pienempi hintalappu. Monelta kilpailijalta löytyy 5000 mAh:n akku huomattavasti halvemmastakin luurista (ja sama oli 8. generaation moto Powerissakin), mutta ominaisuuksien tasapaino on g9 Powerissa aika lailla mukava kustannuksiin nähden, joten kyllä tällekin pitää tähtiä ropsaista.Motorola moto g9 Power
Hintaluokka: 249 eur
Lisätietoa: Motorola

Testikuvia:V2.fi | Manu Pärssinen
< Batwoman vaihtui, jo... V2.fi avasi ja otti ... >

Keskustelut (1 viestiä)

mz-412

Rekisteröitynyt 22.11.2008

26.01.2021 klo 20.04

Olen jo pitkään miettinyt uuden luurin ostoa, mietin voisiko tässä olla uusi "lempimerkkini" samsungin tilalle. Tuo ip luokitus vaan mietityttää, koska puhelin on mukana myös saunassa, kun musiikkia kuuntelen. Hyvä arvostelu!
Muokannut: mz-412 26.01.2021 klo 20.04 lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova