Tuorein sisältö

Batwoman vaihtui, joten kerta kiellon päälle

Jari Tapani Peltonen

19.01.2021 klo 18.30 | Luettu: 2698 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Now I've got to get used to not living next door to Alice.

Kausi 2 - Jakso 1:
What Happened to Kate Kane?


Batwoman on ainoa sarja, jonka kauden olen jättänyt kesken moderneina aikoina. Pääosanesittäjäkin sai tarpeekseen. Keskeinen ongelma oli sankarin eli Kate Kanen ja Alice-siskon loputon lässytys, joten uuden tyypin perhosvaikutus kiinnostaa. Evään itseltäni luvan katsoa enempää, vaikka sarja olisi nyt unelmien täyttymys (hah).

Javicia Leslie näyttelee Ryan Wilderiä, joka on syytön särmikkyyteensä, eli lavastettu linnakimma, jne. Hän kaipaa mahdollisuutta. Batwoman rysähtää lentokoneella takapihalle, joten siinä on. Kanen kohtalo pysyy mysteerinä, hänen haihduttuaan trikoistaan ennen törmäystä.

Leslien suoritus alkaa kiusallisen ylidramaattisena ja hänet pistetään perustelemaan palopuheella, miksi hän ansaitsee kantaa pukua. Muutkin listaavat hänet ominaisuuksiaan, hänen listatessaan Kanen ominaisuudet, listauksen tunnetusti ollessa kuninkaiden tapa pelastaa universumi. Leslie on (tarkoituksella) hupsu totutellessaan toimintaan ja Alicen näyttelijä Rachel Skarsten palaa muistuttamaan, kuka vetää pohjat koko lajityypissä, joten Leslie on ongelmista vähäisin.

Olisi järkevähköä, jos ensimmäinen tummaihoinen ja sattumalta yhä homoseksuaali Batwoman olisi Batwomanin ex-tyttöystävä eli agentti Sophie Moore, mutta ymmärrettävästi Wilderin kuvioista irtoaa helpommin pinnallista melodraamaa. Wilder tahtoo kostaa traumansa tietenkin Alicelle, joka on Gotham Cityn ainoa rikollinen, koska Batwoman vapautti hänet huvikseen yli 10 kertaa ennen kuin luovutin. Jos Wilder syyttäisi Kanea, olisin kiinnostunut, mutta sarja on ohittanut vastaavan mahdollisuuden aiemminkin.

Se ei satu, että Alicea palveleva naamiomies teeskentelee Bruce Waynea ja pääsee lepakkoluolaan nyt, kun Wilderin pitäisi saada se kunnia. Mutta: ei enää ikinä. Alice päästetään karkuun taas. On vain ajan kysymys, milloin uusi lepakko (hih) syyllistyy samaan. Jos tekijät sontisivat kenkääni, se tuntuisi vähemmän henkilökohtaiselta loukkaukselta kuin olettama, että hyväksyn Alicen paot, joihin verrattuna 80-luvun piirrettyjen käkätykset tyyliin "ensi kerralla voitan, Man-Boy!" ovat Hemingwayta.


Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< WandaVision: ensimmä... V2.fi testasi: Motor... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova