Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Huawei P30 Lite

Manu Pärssinen

12.06.2019 klo 19.00 | Luettu: 10030 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Tyylikäs puhelin pienemmällä budjetilla
Kun testiin saapuu Huawein puhelin, on testaaja tällä hetkellä erityisen pulman äärellä: voiko tätä nyt suositella ostoslistalle, kun kukaan ei tiedä mihin suuntaan Huawei-USA-kauppakiista vielä kallistuu? Alkaako Huawei tuupata puhelimiin uutta Googletonta käyttöjärjestelmää? Peruuko Trump koko touhun? Toimivatko jo kaupoissa olevat puhelimet koko käyttöikänsä ajan niinkuin nytkin? Kukaan ei tiedä. Katsotaan tätä halvempaa P30-sarjalaista jälleen siis siltä kannalta, kuinka mainospuheet pitävät paikkansa.


Nykyisessä älypuhelinten suossa on vaikea erottua ja P30 Litekin menee hintansa (349 eur) lisäksi kamera edellä.

Mainosteksti: “Loistava 48 megapikselin pääkamera pitää huolen siitä että saat upeat kuvat tilanteessa kuin tilanteessa. Pääkamerassa on käytetty Huawein kehittynyttä zoom-teknologiaa, jonka ansiosta voit ottaa uskomattomia kuvia kaukaa ilman, että kuvan laatu heikkenee.”

Tuomio: Puhelimessa on 48 megapikselin AI-kolmoiskamera ultralaajakulmalinssillä ja täytyy sanoa, että kyllä sillä luurin hintaan nähden varsin monessa tilanteessa pärjäsi. Kun vertailukohtana oli parisataa euroa kalliimpi Nokia 9, hintaero alkoi kuitenkin nopeasti näkyä eikä “ultra”laajakulmalinssillä sittenkään kovin paljon enemmän tavaraa kuviin saanut. Zoom-teknologia pärjäsi hyvin 2x-kokoon asti, mutta 6x-zoomauksella mentiin jo lähemmäksi valvontakameran kuvaa. Alla kuvasatoa, kaksoiskuvissa vasemmalla P30 Lite, oikealla Nokia N9.
Mainosteksti: “Huawei P30 Liten 6,15" FHD-näytössä on pieni pisaralovi, jonka ansiosta laitteen etupuolen näytön koko on saatu maksimoitua tinkimättä kuitenkaan mukavasta käsituntumasta.”

Tuomio: Pitää paikkansa. P30 on kädessä kevyt, sopivan ohut sekä mukavan kokoinen ja pieni pisaralovi ei ainakaan itseäni haittaa, nyt kun niihin on jo tottunut. Designin puolesta tätä ei nopeasti erota paljon kalliimmista puhelimista. Näytön lasi kesti myös (onneksi) ongelmitta tippumisen repusta pysäköintihallin betonilattialle.

Mainosteksti: “Lite-versioissa ei ole koskaan ennen ollut näin paljon tallennustilaa! 128 Gt:n tallennustilaan mahtuu huoletta kaikki lempisovelluksesi sekä valokuvasi ja videosi.”

Tuomio: Hintaansa nähden 128 Gt:n tallennustila vakiona on kyllä ehdoton plussa.

Mainosteksti: “P30 Liten sisältä löytyy energiatehokas mutta suuri 3340 mAh -akku, jonka ansiosta puhelimessa riittää virtaa helposti koko vuorokaudeksi.”

Tuomio: P30 Lite kulki minulla parin viikon ajan varapuhelimena, -kamerana ja Spotify-soittimena. Mainospuheessa mainittu vuorokausi ei tietenkään tarkoita esim. 24-tunnin keskeytymätöntä kesäyön musasessiota (työpäivän mittainen onnistunee), vaan peruskäyttöä, jossa puhelinta käytetään silloin tällöin normaalisti. Jotkut Huaweit köröttelevät parikin vuorokautta, joten hintalapun viilaus näkyy akkukestossa. Liten hintaa on saatu laskettua myös sillä, että sen sisällä kyykkivät Kirin 710 -prosessori ja Mali-G51 GPU. Hintaluokassaan se on tehoiltaan OK, mutta vaativammat pelit eivät täysillä asetuksilla pyöri.

Mainosteksti: Tee jokaisesta puhelusta viihdyttävämpi henkilökohtaisilla videosoittoäänillä. HUAWEI P30 lite korostaa perinteistä soittoääntä ja antaa sinun valita suosikkivideosi soittoääneksi eri yhteystiedoillesi. Hauskuus alkakoon!

Tuomio: Jollainhan sitä pitää erottua. Video-soittoäänistä hauskuutta riittää kyllä jonkin aikaa (“kato mimmonen tulee kun sää soitat!”), mutta kenellä on aikaa tai taitoa väsätä näistä oikeasti sellaisia, joita jaksaa aina uudelleen kuunnella tai katsoa, kun puhelin soi? Tai yleensähän puhelimeen vastataan heti, kun se silmien tasolla on, joten hieman turhaksi ominaisuudeksi nämä jäävät.

Huawei-jupakka asettaa myös tähtimäärän antamiselle haastetta, joten nämä tähdet on annettu toistaiseksi rinnakkaisuniversumissa, jossa kauppakieltoa ei ole tapahtunut. Lukija voi halutessaan itse vähentää määrästä tähtiä sen mukaisesti, kuinka paljon Huawein tulevaisuus arveluttaa.Hintaluokka: 350 euroa
Lisätietoa: Huawei


V2.fi | Manu Pärssinen
< Koeajossa Tier-sähkö... Euphoria: varo verta... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova