Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Xiaomi Redmi Note 9T -puhelin

Jere Tienhaara

06.02.2021 klo 12.44 | Luettu: 2868 kertaa | Teksti: Jere Tienhaara

Halpisluurin speksit ovat kovat

Xiaomin Redmi -puhelimet ovat vallanneet halvimpien älypuhelimien markkinoita viime aikoina, tarjoten vakuuttavia speksejä erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Uusin tuote tästä linjasta on vastikään Suomenkin markkinoilla myyntiin ilmestynyt Redmi Note 9T. Testasimme uutta Redmitä ja seuraavassa ajatuksiamme puhelimesta.


Paperilla Redmi Note 9T tarjoaa kovat speksit, ainakin kun jaetaan ominaisuudet suositushinnalla, joka on 269e. On 5G:tä, suurta näyttöä, sormenjälkitunnistinta, isoa akkua, uutta MIUI12-käyttöjärjestelmää ja kutkuttavan kuuloista kameraa. On kuitenkin päivänselvää, että aivan huippuluuria tähän hintaan ei voi saada, joten pitää hieman tutkia mistä kaikesta Redmi Note 9T:ssä ollaan tingitty, että hinta on saatu niin alhaiseksi. Aloitetaan kuitenkin muutamalla kehulla.

Aivan ensiksi on sanottava, että huomatakseen puhelimen halvemman laadun, on puhelin avattava pläräiltäväksi, sillä puhelimen ulkoinen muotoilu on huomattavasti kalliimman oloista. Design täyttää monen modernin älypuhelimen kriteerit, sillä Redmissä on mm. jättimäinen näyttö, joka ulottuu reunasta reunaan. Pidän myös puhelimen takakuoren materiaalista hyvin paljon ja se ei kerää sormenjälkiä ollenkaan.


Yksi Redmi Note 9T:n parhaista vahvuuksista on suuri, 5000 milliampeerin akku. Keskivertokäytöllä akku kestää rennosti semmoisen puolitoista päivää ja kevyemmällä pidempääkin. Suuri akku tietenkin tarkoittaa myös fyysista painoa aina puhelimelle ja Redmi Note 9T painaakin grammaa vaille pari sataa grammaa, 199 g.

Laatua uupuu varsinkin kameroista


Jostain on kuitenkin täytynyt tinkiä ja hiljalleen nämä seikat alkavat aueta, kun laitetta ryhtyy käyttämään. Huippuluureihin tottuneena moni toiminto tuntuu hieman hitaalta ja kankealta. Puhelimen värinäominaisuudet tuntuvat myös halvoilta ja jokseenkin muovisilta.

Yksi nykypuhelinten tärkeimmistä ominaisuuksista on kamera ja tämä tuntuu olevan yksi osasto, jossa halvempi budjetti näkyy saman tien. Kuvaa ottaessa kuvan esikatselu ruudussa näyttää hyvin pikselimäiseltä, niin etu- kuin takakamerallakin. Huomasin vasta kuvia katsoessani, että ei ne lopulliset kuvat nyt ihan niin pikselimössöä ole, mutta eivät kyllä loistavaakaan laatua.


Hieman harhaanjohtavaa saattaa olla myös se, että kuten nykytrendeihin kuuluu, puhelimen takaosa on täynnä linssejä, mutta silti, kun kamerasovelluksen avaa niin se ei tarjoa minkäänlaista zoomia tai laajakuvatoimintoa. Lisälinssit ovatkin syvyyskenno ja makro-objektiivi. Itse kamera on 48-megapikselinen ja mainitaanpa päälinssin yläpuolella myös taikasana AI. Tässä tuntuu kuitenkin olevan hieman klassista markkinointikikkaa, jossa saadaan asiat kuulostamaan hienommilta kun ne ovat ja laatu ei lopulta ole ihan mieletöntä. Kuvan prosessointi on aika kehnolla tasolla, värisävyt ja valkotasapainot kaukana huippupuhelimien laadusta.

Hyvässä (luonnon)valossa pääkameralla ottaa kuitenkin ihan kelvollisia kuvia, sitä laatua mitä tällä hetkellä voi tähän hintaan odottaaki saavansa - ja jollaisista 10 vuotta sitten vain haaveiltiin kamerapuhelinten osalta.

Junnulle puhelimeksi?


Pitäisikö tätä puhelinta sitten suositella ostettavaksi? Riippuu pitkälti siitä mitä puhelimeltaan hakee. Matala hinta saattaa herättää innostusta, mutta asiantuntevilla myös hieman huolta tuotteen laadusta sekä siitä, miten se on valmistettu. Redmi Note 9T voisi olla kuitenkin hyvä hankinta esimerkiksi muksuille, joille ei uskalla/tarvitse tonnin huippuluuria iskeä käteen. Tai jos muuten tarvitsee budjettipuhelimen, joka selviää tärkeimmistä älypuhelimen perustehtävistä.

Redmi Note 9T:a saa kahdessa eri värissä, mustana ja violettina, sekä kahdella eri muistikonfiguraatiolla, 4GB+64GB ja 4GB+128GB.Xiaomi Redmi Note 9T
Hintaluokka: 269e
Lisätietoa: mi.com


V2.fi | Jere Tienhaara
< V2.fi testasi: Nokia... V2.fi tutustui: Noki... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova