Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Xiaomi Mi Watch -älykello

Jere Tienhaara

31.03.2021 klo 11.07 | Luettu: 4087 kertaa | Teksti: Jere Tienhaara

Kevyt kello kevyeen hintaan
Xiaomin Mi Watch -älykello tarjoaa moiselta tuotteelta odotettavat perusominaisuudet mukavan simppelissä designissa hyvin kohtuulliseen hintaan. Kellon muotoilu miellyttää yksinkertaisuudellaan ja sulavilla linjoillaan. Sen ranneke on miellyttävän tuntuista materiaalia ja remmistä löytyy todella tiheästi vaihtoehtoja koon säätämiseen. Kellotaulu on mukavan kokoinen, sopivan iso, mutta ei mikään jättimäinen. Erityishuomiota muotoilussa saa laitteen keveys. Kello painaa vain 32 grammaa, joten merkittävää lisäpainoa siitä ei juoksulenkille aiheudu.

Laturin suunnittelu ei täysiä pisteitä nappaa, magneetti ei napsahda niin kivasti laitteeseen kiinni kun magneettilaturilta voisi toivoa. Magneetti enemmänkin hylkii voimakkaasti kaikkia vääriä asentoja. Laturin piuha on myös poikkeuksellisen lyhyt, joka voi ärsyttää joissain tilanteissa.


Mi Watchin näyttö on hintaan nähden erittäin laadukas ja kirkkauttakin löytyy kohtalaisesti. Näyttö on kooltaan 1,39”, AMOLED-tekniikkaa, 454x454 pikseliä, 326ppi pikselitarkkuudella ja 450 nitin kirkkaudella. Neliönmuotoinen näyttö upotettuna pyöreään kellotauluun tuo aina omat erikoisuutensa kulmiin, mutta efekti ei ole tässä laitteessa mitenkään erityisen paha.

Perusominaisuudet löytyy


Mi Watchille kelpaa kaveriksi iOs- tai Android-pohjainen puhelin ja luuriin tulee ladata Mi Wear -applikaatio. Sovelluksesta näkee sitten kellon tarjoamaa dataa, kuten askelia, treenejä, syketietoja ja kellon asetuksia kellotauluineen. Valmiiksi asennettuna löytyy vain neljä erilaista kellotaulua, mutta lisää voi ladata sovelluksen sisäisestä kaupasta. Missään kellotaulussa ei kuitenkaan ole muokkausmahdollisuuksia, joihin älykellojen käyttäjät ovat saattaneet tottua kilpailijoiden laitteissa.


Mi Wearin käyttöliittymä on miellyttävän pirteä sekä helppolukuinen. Monipuolisin se ei missään nimessä ole ja suoritettujen harjoitusten data-analyysi jää kauas monien fitness-kellojen vastaavista. Askeleet ja treenitiedot karttoineen esitellään kuitenkin oikein nätisti.


Kellon oma käyttöliittymä sen sijaan jätti itselläni toivomisen varaan. Se ei tuntunut kovin intuitiiviselta ja toimintoja löytääkseen piti edetä kaikkea kokeilemalla. Kellon käyttöliittymää ei saa myöskään suomenkieliseksi, itse käytin kelloa englannin kielellä. Positiivista on se, että aiemmin tehtyjä harjoituksia pystyy katsomaan kellostaan, tätä toimintoa ei ole esimerkiksi Apple Watchissa.


Kolmannen osapuolen sovelluksia ei pysty kelloon lataamaan, eikä myöskään käyttäjien tekemiä kellotauluja. Notifikaatioita puhelimesta kelloon saa, mutta niille ei voi tehdä oikein mitään. Monipuolista arjen lisätyökalua tästä älylaitteesta ei saa, vaan parhaimmillaan laite toimii simppelinä askelmittarina ja kevyen harjoittelun seuraamiseen.

Akku kestää päiväkaupalla


Yksi laitteen vaikuttavimmista ominaisuuksista on akun kesto. Valmistaja puhuu 420mAh kokoisen akun keston olevan jopa 22 päivää peruskäytöllä ja jatkuvassa urheilukäytössäkin jopa 50 tuntia. Itse en saanut viikon testaamisella akkua kulumaan edes puoleen väliin. Tämä on erittäin hyvä ominaisuus laitteelle, jota on tarkoitus pitää kädessään jatkuvasti, eikä sitä jaksaisi olla koko ajan lataamassa. Arkikäytössäni olevaa Apple Watchiani saan ladata vähintään joka toinen päivä.


Sykkeenmittauksen tarkkuudesta löytyy internetistä varmasti syväluotaavampia analyyseja, mutta itselleni parilla testilenkillä Mi Watch antoi hyvin vastaavaa dataa kun omppukelloni, pienillä heitoilla sykkeen huippuarvoissa. Vakavissaan kuntourheilua harrastavalle löytyy varmasti tarkempia ja pätevämpiä laitteita sykkeensä seurantaan, mutta satunnaisen lenkkeilyn tarkasteluun Mi Watch vaikuttaa toimivan vallan kelvollisesti.

Kaikkia modernien älykellojen ominaisuuksia Mi Watchissa ei ole ja syvällisemmissä terveystoiminnoissa, kuten SpO2-mittauksessa, se on reippaasti jäljessä, mutta 149 euron hintaan nähden Mi Watch on hyvä älykello varustettuna perusominaisuuksilla, kuten sykkeenmittauksella, unenseurannalla ja puhelimen notifikaatioilla.

Xiaomi Mi WatchHintasuositus: 149 eur
Lisätietoa: mi.com

Hyvää
  • Erinomainen akun kesto
  • Simppelin tyylikäs muotoilu
  • Erittäin kevyt
  • Halpa hinta verrattuna moneen kilpailijaan
  • Runsaasti harjoitusmuotoja
Huonoa
  • Kellon käyttöliittymä jättää toivomisen varaa
  • Ei tukea suomen kielelle
  • Ei mitään erikoisempia ominaisuuksia
  • Ei tukea kolmannen osapuolen sovelluksilleV2.fi | Jere Tienhaara
< Invincible 1-1: The ... V2.fi testasi: Emeet... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova