Tuorein sisältö

Brand New Cherry Flavor 1/8: Netflix-kauhussa maistuu mahdollisuus, jos ei muu

Jari Tapani Peltonen

14.08.2021 klo 22.10 | Luettu: 2240 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 1:
I Exist


Potentiaalisesti psykedeelinen kauhusarja kertoo Hollywoodista ja hulluus lähtee huumeista ja Liisa Ihmemaassa -viittauksista. Siinä olivat huonot puolet. Hyvät tulevat tässä: Rose Salazaria ei ole kuorrutettu animaatiolla (nyt tiedämme, että Alita: Battle Angelin ja Undonen tähti on olemassa), eikä Netflixistä tarvitse maksaa, jos maksoit jo. Nämä ennakkoluulot voit kyseenalaistaa sarjaa katsomatta.

Lyhytelokuvan väsännyt Lisa Nova saapuu Hollywoodiin 90-luvulla ohjatakseen sydänveriprojektin. Tuottaja makeilee, mutta Lisa pitää rotin, joten ukko tuntuu järkiintyvän. Tuottaja on menestynyt, mutta ei viimeaikoina, joten hän on avoin taiteelliselle riskille. Mutta ennen pitkää ukko lähentelee ja muuttuu vaikeaksi, kun Lisa ei ole valmis makaamaan tietään tähtiin.

Sanon juuri oikeat asiat tärkeistä teemoista ainakin rivien välissä! On aika selättää sovinismi. Hollywoodista myös, mutta teema olisi vetoavampi, jos sarja kertoisi mistä tahansa muusta alasta: olen Hollywoodista kertovan Hollywoodin arkkivihollinen ja vaikkei Lisa ole ökyporho vielä, hänen taistelunsa ei ole korostetun kansantajuinen.

Catherine Keenerin näyttelemä kissatäti satuilee outoja juhlissa. Kun Lisa on petetty, hän pyytää tädiltä apua -pitäen häntä joko lampun henkenä tai palkkamurhaajana? Käänne on periaatteessa sontaa tässä ja nyt. Toteutuksessa on lupaavasti tyyliä, kun painajaismaisuudestakin saadaan makua, joten jaksan odottaa käänteitä tyyliin "kaikki on unta" tai "satu sijoittuu limboon", mutta en ole koukussa, vaan kohtelias.


Jakso 2/8 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Sound... V2.fi osallistui: Mo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova