Tuorein sisältö

Hall Pass - lupa rellestää

Ensi-ilta: 13.05.2011
Genre: Komedia
Ikäraja: 13
Jari Tapani Peltonen

11.05.2011 klo 22.30 | Luettu: 10357 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kivekset tulisi poistaa parin lapsen jälkeen, tai neljänkympin korvilla viimeistään. Eräässäkin dokumentissa seksirikollinen kertoi saavuttaneensa mielenrauhan päästyään raivopattereista. On virhe luulla, että halujen täyttäminen tuo onnen: haluista pääseminen on terveellisintä ruumiin, mielen ja taloudenpidon kannalta. Jos maailman muijat jatkossakin nalkuttavat pettämisestä ja pornosta ja vieraiden perien vilkuilusta, muijat laitetaan jatkossakin vaihtoon kaikille osapuolille raskaan väännön jälkeen. Pelkästään sillä rahalla, jonka varakkaat, niin sanotun vapauden saavuttaneet sonnit upottavat huoriin ja tyttöystävien kirurgiseen paranteluun, poistettaisiin vaikkapa nälänhätä universumista, naps vain. Pidemmän päälle ruokittaviakin olisi muutama vähemmän ja kivekset eittämättä olisivat elinvoimaista lannoitetta. Maailma pelastuisi asteittain.

Hall Pass - lupa rellestää esittelee kesyn apukonstin klassisiin ihmissuhdeongelmiin: viikon loman. Toisiinsa turhautuneet aviopuolisot saavat tehdä mitä haluavat, tai epäonnistua yrityksessä ja palata kotiin häntä koipien välissä. Siinäpä se tarina olikin. Owen Wilson ottaa luvan vastaan hieman epäröiden ja Jason Sudeikis suurella uholla. Molemmat aikovat syrjähypyn suorittaa, mutta liian tuhti ateria ja heikko viinapää ja muut reaaliteetit pitävät kassit pulleina. Heh heh, tämähän on melko hilpeää, mutta jos katsomme kelloa, leffa ei ole puolessa välissäkään. Miesten yrittäessä järjestää itsensä uusiin irrallisiin noloihin tilanteisiin, Christina Applegate ja Jenna Fischer eivät tee mitään erikoista. Toki heilläkin on vieras croissant mielessä.

Onneksi olkoon, Farrellyn veljekset! Ohjaajaparin uusin laatuleffa täyttää jo kymmenen vuotta. Toki heillä on yhä silmää hupsuudelle, ja heidän sydämensä ovat hyvät. Kummia naamoja vilisee sivurooleissa. Hahmot ovat aina sympaattisia luonnevirheistä huolimatta ja johtuen. Shokeeraaminen valikoituina hetkinä luonnistuu törkylän pojilta näinäkin päivinä. Hall Pass on Farrellyjen suoritus kyllä vain, mutta suorituksena kuin makkaranpaistoa. Siinä on sulle kyrsä, jos semmosia syöt, sanoo viisikymppinen kiva setä ja pieraisee. Toki siinä pihanurmella sitten aika kului, kun makkaraa paistettiin.

Kivesten poisto olisi inhimillistä masennuksen ehkäisyä myös niiden miesten kannalta, jotka eivät kehtaisikaan niitä käyttää. Miesten ohjaama ja kirjoittama Hall Pass on kohteliaasti hyvin myönteinen naisnäkökulmalle. Wilsonin hahmo on kiltti pehmoisä, jollainen sopisi sellaisenaan monen tossun alle, mutta kun kolli kehtaa pillua haluta, niin täytyyhän siltä ottaa luulot pois. Yleensä kun kohtaus kulkee juuri niin, kuin yksi hahmoista toivoo, kohtaus paljastuu uneksi. Hall Pass ei paljastu, vaikka miehet tyrivät tasan niin kuin sotkusta lähes puhtain paperein selviävät emännät odottavat. Tohvelisankarit yrittävät pettää vaimojen suostumuksella, ja jos heitä on vähällä lykästää, se tapahtuu toisten naisten ehdoilla. Kivesten amputointi voitaisiin suorittaa esimerkiksi tällaisten elokuvien maratonilla.

Hall Pass on kokoelma huvittavia ja huvittaviksi tarkoitettuja kohtauksia. Loppuvaiheessa varsinkin huumorin tyyli poukkoilee laidasta laitaan, eivätkä monet kohtaukset palvele tarinaa mitenkään. Jos palataan vielä kohderyhmään, niin kukaan, joka on nähnyt suomalaisia naisia hohottamassa, ei taatusti väitä, että esimerkiksi suihkuava paska on miehille suunnattu vitsi. Myöhään illalla Hall Pass saattaa mennä täydestä riittävän levottomalle yleisölle. Paras vitsi on se, millaisia nahjuksia miehet ovat, joten tauottoman sekoilun ystävä saattaa pettyä.


Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Matthau Mikojan - He... Source Code... >

Keskustelut (5 viestiä)

Johoo

12.05.2011 klo 14.02

Johooo, oli sellasia kinkkuja että joutuu kattoon vaikka oliskin muuten surkea.
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

12.05.2011 klo 15.44

Repesin trailerin lopulle. :D
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

12.05.2011 klo 20.54

Millon arvostelua Source Codesta? Eräs epäluotettava(?) lähde antoi 5/5 tähteä ja kehui Inceptionin kaltaiseksi. Kiinnostaa siis etäisesti. Mutta odotan kärsivällisesti V2:n mielipidettä.
lainaa
Racing-Dude

Rekisteröitynyt 07.12.2009

15.05.2011 klo 18.38

Execta kirjoitti:
Millon arvostelua Source Codesta? Eräs epäluotettava(?) lähde antoi 5/5 tähteä ja kehui Inceptionin kaltaiseksi. Kiinnostaa siis etäisesti. Mutta odotan kärsivällisesti V2:n mielipidettä.

http://v2.fi/arvostelut/viihde/930/Source-Code/
lainaa
Jeppe

01.06.2011 klo 07.37

Execta kirjoitti:
Repesin trailerin lopulle. :D


Coming soon?
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova