Tuorein sisältö

Cowboy Bebop 1-1: "kaikkien aikojen animen" kierrätys svengaa ainakin jos et odota mitään

Jari Tapani Peltonen

20.11.2021 klo 20.45 | Luettu: 2516 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 1:
Cowboy Gospel


Laiskuuteni saattaisi tuntua vitsiltä, jos pulttaisin jokaisen uuden version arvosteluun saman romuluisen lauseen, tyyliin:

Klassikon oletettavasti timanttiset ideat ryöstettiin ja pilkottiin jäljityskelvottomiksi aikaa sitten.

Tuo pitää paikkansa. En stressaa. Netflixistä löytyvän animen näytelty versio alkaa, kun letkeän jazzin säestämät palkkionmetsästäjät ammuskelevat nilkkejä kasinolla. Sädepyssyn paukahdusta myöhemmin avaruusaseman seinässä on reikä, joten nyt sinkoillaan. Bebop on paitsi musiikkityyli myös lehmipoikien avaruusalus, joten Pirate Rocksteady saattaa olla tulossa, kunhan et odota sarvikuonoa.

John Cho on kolea tikku-ukko Spike Speagel ja Mustafa Shakir on möreä partamuna Jet Black. Toinen on entinen roisto ja toinen entinen kyttä, mikä selittää lievät erot. Black ei tahdo korvata robottikättään, joten hän lienee periaatteellinen. Spike on "saatana saattaa välittää" -tyyppinen opportunisti, mitä suru Chon silmissä tukee.

Black tahtoo rahoittaa uransa paskuuttaan katuvana faijana, joten molemmat ovat uhkarohkeita. Kumpikaan ei sano woo-hoo, vaan he ovat rentoja sisäisen uskottavuuden ehdoilla. Avaruus on asetelmallinen, mutta slummikaupungissa on elämääkin. Jakso ei harrasta mainostettuja jaetun kuvan temppuja. Sujuvassa äksönissä viehättää erityisesti musiikki.

Tähtäimessä on superhuumetta kauppaava reuhkaletti, mikä on vain tapa esitellä perusteet. Kohtalon johdatuksesta mukaan tarttuu esikuvaansa vähemmän hentaimainen Faye Valentine, jota tulkitsee Daniella Pineda. Sinunkaupat tehdään myöhemmin. Lopussa joku Final Fantasyn Sephiroth janoaa kostoa.


Jakso 1-2 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi avasi laatikos... V2.fi testasi: Phili... >

Keskustelut (3 viestiä)

Bub

21.11.2021 klo 09.57 2 tykkää tästä

Netflix teki virheen ottamalla animen listoille hetki ennen tämän version julkaisua. Pitihän se tietysti katsoa pitkästä pitkästä aikaa ja nyt kun anime oli tuoreena mielessä niin tätä katsoessa vaan korostui kuinka paljon parempi se alkuperäinen on.
Tässäkään ei sinänsä ole mitään vikaa. Huumori aika pakotettua ja keskinkertaisuus paistaa vähän kaikesta läpi. Musiikistakin saa kiittää alkuperäistä.
lainaa
Corgi

21.11.2021 klo 15.17 1 tykkää tästä

Puolessa välissä mennään. Lähinnä turha tappaminen, väkivalta sekä tyhmät pahikset ärsyttävät. Eipä se käsikirjoituskaan kummoinen ole. Ihan katsottava kuitenkin lähitaistelukoreografioineen. En muistele animea mitenkään erityisellä lämmöllä. Ehkä 6 jaksoa oli hyvää + leffa. Katsotaan josko sille antaisi uuden mahdollisuuden live action -sarjan jälkeen.
lainaa
MikroPop

Rekisteröitynyt 05.11.2019

22.11.2021 klo 04.45

Tätä on odoteltu, vaikka jälleen kerran toivoin että kuka tahansa muu kuin netflix tekisi tämän. En ole varma onko käsitykselläni todellisuuspohjaa, mutta ihan kuin netflix olisi pahin lähdemateriaalin litistäjä ja yksinkertaistaja.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova