Tuorein sisältö

V2.fi avasi laatikosta ja kokeili: Logitech Pop Keys -emojinäppäimistö ja Pop Mouse -hiiri

Manu Pärssinen

25.01.2022 klo 18.49 | Luettu: 2241 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Uusia nappeja uudelle yleisölle
Aloitetaan paketin avaamisella ja ensifiiliksillä:Pidän värikkäistä ja erikoisen värisistä asioista, havaijipaidoista sekä värikkäistä sukista. Jos jostakin asiasta on tarjolla värivaihtoehtoja, yleensä päädyn johonkin ei-perussävyyn. Meitä on varmasti muitakin, mutta me emme ole se ainoa kohderyhmä, jota Logitech on miettinyt lanseeratessaan uudet Pop-laitteet, Pop Keys -näppäimistön ja Pop-hiiren.Laitteita saa kolmena väriyhdistelmänä: videolla nähdyssä “Daydream”-yhdistelmässä, pinkkinä “Heartbreakerina” sekä musta-oranssina “Blast”-vaihtoehtona. Kaikkia niitä yhdistää hauska ja retrohtava muotoilu, joka väreineen sopii kenen tahansa tubettajan tai Twitch-striimaajan videon nurkassa vilahtamaan - ja siinä onkin se varsinainen kohderyhmä, sillä ulkomuodon lisäksi Popseilla on hihassaan toinenkin jekku: emojit.

Valitettavasti (tai onneksi) V2.fi:n ylläpitojärjestelmä ei salli tekstien täyttämistä emojikuvilla (tekstipohjaiset toki onnistuvat (¬_¬ ) ) tai tämä teksti saattaisi olla niillä koristeltu. Pop Keys -näppäimistön oikeasta laidasta nimittäin löytyy neljä emoji-pikanäppäintä sekä emojivalikko-painike, jonka kautta saa esiin sen enimmäkseen mobiililaitteilta tutun kuvakevalikon. Mukana tulee myös neljä vaihtonäppäinhattua, joten yhteensä vakiovalintoina on kahdeksan Logitechin mukaan maailman suosituinta emojia.

Vakiovalintoina siinä mielessä, että näppäimet saa konfiguroitua muuhunkin kuin emojikäyttöön Logitech Options -ohjelmistolla. Mahdollisten valittavien toimintojen määrä on valtava ja yksi vaihtoehto on vaikkapa käynnistää haluttuja sovelluksia. Sama pätee myös Pop Mouse -hiireen, sen ohjelmoitavan painikkeen voi emojivalikon avaamisen sijaan kustomoida haluamaansa toimintoon.Kuten videolla mainitsen, Pop Keys on tukeva ja kestävän tuntuisista osista rakennettu näppäimistö. Mainitsin myös alustavasti pitäväni sen “retrosta, kirjoituskonemaisesta fiiliksestä”, mutta pidemmässä käytössä tuli aina palattua oman tutun näppiksen ääreen. Pop Keysin mekaanisilla brown-tactile-kytkimillä varustetut näppäimet tuntuvat jossain määrin liukkailta ja ne ovat myös hieman isommat kuin mihin olen tottunut - näppäimet ovat siis normaalia kauempana toisistaan. Veikkaan, että jos tällaisen hankkii päivittäiseksi käyttönäppäimistökseen, asetteluun tottuu kyllä nopeasti.

Pop-hiiri menee myös hieman tyyli edellä, vaikka monet sen ominaisuudetkin ovat hintaluokkaan nähden kunnossa: sen näppäimet ovat todella hiljaiset, SmartWheel-rulla kiihdyttää tarvittaessa ja käyttölaitettakin voi vaihtaa kolmen eri laitteen välillä alapainikkeen kliksautuksella (sama Easy-Switch-ominaisuus on myös näppäimistössä). Hiiri painaa hieman yli 80 grammaa, sen DPI-tarkkuus on 1000-4000 ja yhdellä AA-paristolla pitäisi pärjätä jopa kaksi vuotta. Hiiren esittelysivukin kertoo tosin ensiksi, kuinka söpö laite on käsilaukussasi, eli kyse on todellakin ensisijaisesti työpöytää koristavasta muotilaitteesta, kuin FPS-matsin tehotyökalusta. Kyllä tällä silti työhommissakin tarpeen tullen pärjäisi, muissakin kuin somepäivitysten tekemisessä.

Molemmat laitteet tukevat myös Logitechin Flow -ohjelmistoa, joka sallii esimerkiksi tietokoneiden välillä siirtymisen tai copy-pasteilun (Windows, MacOS).

En voi kieltää, etteivätkö Pop-vehkeet olisivat hauskoja. Aivan ensimmäisen reaktioni, epäuskoinen “siis mitä ne ovat tehneet” -hymy on parin viikon myötä muuttunut “kiva että tällaisiakin tehdään” -hymyksi. Vaikka minä en muuttunut näiden kohderyhmäksi, olen varma että sellaista ainakin jonkin verran löytyy - ja kyllähän nämä tietokonekaupan hyllyjen massasta erottuvat. ::peukkuemoji::

Logitech Pop Keys ja Pop Mouse
Hintaluokka: pakettina 140 eur, erikseen 100 euroa ja 40 euroa
Lisätietoa: Logitech

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Logit... V2.fi testasi: Canon... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova