Tuorein sisältö

V2.fi testasi: UE BOOM

Ville Heinonen

04.10.2014 klo 14.07 | Luettu: 8225 kertaa | Teksti: Ville Heinonen

Hyvää kuuluu
UE BOOM jatkaa Logitechin Ultimate Ears -sarjaa kunnialla. Klassisen putkipenaalin kokoinen laite toistaa musiikkia bluetoothin välityksellä, ja parittaminen onnistuu myös NFC-yhteyden kautta. Parhaimmillaan tämä reissukaiutin onkin nimenomaan matkapuhelimen kaverina. BOOMia on saatavilla useissa eri väreissä.


Laitteen käyttö on helppoa. Kaiutin yhdistetään matkapuhelimeen (jostakin syystä en useista yrityksistä huolimatta saanut tietokoneen ääniä siirtymään bluetoothilla BOOMiin) kanssa, jonka jälkeen musiikista nauttiminen voi alkaa. Myös perinteinen AUX-liitäntä löytyy. Kaiutin toimii sellaisenaan ilman lisäohjelmia, mutta mikäli haluaa esimerkiksi yhdistää kaksi kaiutinta stereopariksi, se onnistuu Logitechin ilmaiseksi tarjoamalla applikaatiolla, joka toistaiseksi toimii iOS- ja Android-ympäristöissä. Kaiuttimesta löytyy myös handsfree-toiminto, joten puheluihin voi vastata musiikista nauttimisen lomassa. Boom on päällystetty erikoispinnoitteella, joka ehkäisee valmistajan mukaan erittäin hyvin naarmuuntumista ja likaantumista. Jonkinlainen kosteussuojauskin kuuluu ominaisuuslistaan.

Ominaisuuksista paras on kuitenkin äänenlaatu. Tottahan tämän hintaisen laitteen (esim. Verkkokauppa.com 179,90€) pitääkin soida hyvin, koska samassa ja edullisemmassa hintaluokassa kilpailua on enemmän kuin tarpeeksi. On kuitenkin todettava, että useita tämän kaltaisia reissukaiuttimia kuunnelleena UE BOOM oli äänenlaadultaan ehdottomasti paras. Voimakkuutta löytyi tarpeeksi äänen silti puuroutumatta, hiljaisellakin voimakkuudella dynamiikka oli kohdallaan ja kaiken kaikkiaan sointi oli miellyttävän pehmeä, mutta raikas. Tuskin kukaan tosissaan odottaakaan ladattavalta matkakaiuttimelta sen suurempaa hifi-elämystä, mutta tärkeätä on, että tarpeen vaatiessa musiikista pystyy nauttimaan isompikin porukka niin, että sanoistakin saa selvän.


Mikäli äänen sävyjä haluaa säätää, onnistuu se myös BOOMin oman sovelluksen avulla. Appi tarjoaa erilaisia äänen esiasetuksia, sekä mahdollisuuden taajuuskorjaimen käyttöön. Samaisesta ohjelmistosta löytyy myös herätyskello, jonka saa ajastettua herättämään käyttäjänsä musiikin suosiollisella avustuksella.

Valmistaja lupaa akun kestoksi 15 tuntia, mikä saattaa maltillisella äänenvoimakkuudella pitää paikkansa. Itse pääsin viikonlopun aikana sekalaisella musiikki- ja puhelinkäytöllä noin 12-13 tuntiin, mikä ei ole huono suoritus sekään.

Muksut reagoi - UE BOOM

Hinta: 179,90€ (Verkkokauppa.com)
Lisätietoja: Ultimate Ears


V2.fi | Ville Heinonen
< Leffalista #62: Pupp... TechBrief 2014... >

Keskustelut (2 viestiä)

Earson

04.10.2014 klo 17.07 1 tykkää tästä

Hyvä arvostelu.

Kajari kuitenkin omaan varallisuuteeni nähden turhan kallis, mikä lie monelle sama tilanne.

Parhaan BT-kaiuttimen fiksuun hintaan löysin Aliexpressistä. Earson tekee todella laadukkaita BT-kaiuttimia parinkympin hinnalla. Muutaman olen jo tilannut, ja ollut todella tyytyväinen.

http://www.youtube.com/watch?v=Ou5UAOGRqe4
lainaa
Smbbb

07.10.2014 klo 01.07

Mulla on tämä ja TDK A33. UE Boomin bassotoisto on käsittämättömän huono, kun on kunnollinen vertailukohde. Täysillä soittaessa ei akkukaan säväyttänyt, olisikohan jotain reilu 3 tuntia kestänyt. TDK jaksaa vakioakulla vain pari tuntia täydellä voluumilla ja hiljaisemmallakin max 6h, mutta voittaa äänenlaadussa aivan ylivoimaisesti. TDK oli vähän halvempi vuosi sitten ja uusi malli A34 jo ilmestynyt.

Ostin sitten TDK:hon parhaimmat mahdolliset akut ja kolvasin ne yhteen, niin yli kolme tuntia soittaa täysillä nyt. UE Boom kulkee yleensä mukana varalla.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova