Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Motorola Edge 30 -puhelin

Manu Pärssinen

05.06.2022 klo 14.30 | Luettu: 1850 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Sutjakasti taskuun
Muutama kuukausi sitten arvioin Motorolan kalliimman pään Motorola Edge 30 Pro -puhelimen (arvio) ja vaikka mallinimessä ei kovin paljon muutosta olekaan, on kyseessä kuitenkin aika eri kalikka, minkä voi 300 euron hintaerostakin päätellä.


Se, millä Edge 30 erityisesti erottuu, on sen muotoilu: laitetta mainostetaan maailman ohuimpana 5G-luurina hintaluokassaan ja kieltämättä se tuntuu kädessä erilaiselta kuin monet muut tänä keväänä kokeilemani puhelimet. Paksuutta on 6,79 mm, painoa 155 grammaa ja reunat vähän nykytrendien vastaisestikin melko suorareunaiset, eivätkä kaarevat. Kokonaisuus on nätti ja hillityn tyylikäs pikkupuhelin, jossa on hieman luksuksen tuntua.

Toinen asia, jonka Motorola itse Edge 30 -mallista nostaa, ovat sen kamerat. Niiden satoa löytyy tästä muutama ja artikkelin alta lisää. Pääasiallisesti olin tyytyväinen siihen, millaista kuvastoa puhelin tuotti. Hyviä ominaisuuksia onkin useita: 50 MP:n (Quad Pixel) -pääkamerasta löytyy optinen kuvanvakaus sekä jokaisen pikselin tarkennus, eikä ultrawide-linssissäkään ole ruvettu säästelemään, vaan sekin on 50 -megapikselinen. Makrokuvaus on tosin isketty samaan kameraan ultrawiden kanssa ja kolmantena linssinä on perustason 2MP syvyyskamera - käytännössä setti on siis sama kuin kalliimmassa Pro-mallissa. Etupuolen selfiekamera on eri, mutta varsin riittävä: siitä löytyy 32 MP (Quad Pixel) - Pro:ssa oli ökyisä 50MP etukamera. En ollut pettynyt yhteenkään sillä testiviikon aikana ottamaani kuvaan - päinvastoin, tosin kovin hankaliin olosuhteisiin en päätynytkään. Sometarpeet kamerakombo täyttää kirkkaasti.
Tämänkin puhelimen erityinen vahvuus on sen näyttö - tuntuu että tällä saralla saadaan jatkusvasti parempaa ja parempaa halvempaan hintaluokkaan. Edge 30:n näyttö on 6,5” OLED 144 Hz:n päivitysnopeudella (HDR10+, 10-bit). Kuvien ja videoiden kontrastit ja värit toistuivat omiin silmiini sekä muutamaan muuhun testiluuriin verrattuna hienosti.

Edge 30:ssä ei ole se kaikkein tykein Snapdragon, mutta sujuvasti toimintoja pyörittelevä, 5G:tä tikittävä Snapdragon 778G+ 5G kuitenkin. Muistia on 8 gigaa ja tallennustilaa mallista riippuen 128 tai 256 gigatavua. Akkukesto (4020 mAh) on melko standardi: kohtuullisen monipuolista testikäyttöä laite kesti noin puolitoista päivää, kunnes laturi (33W) kutsui. Enemmän suoratoistomediaa kuluttavat saattavat toivoa isompaakin akkua, mutta kun on menty muotoilu edellä, jostain pitää tinkiä. Sormenjälkitunnistin tässä mallissa on näytön alla, mitä en edelleenkään pidä varmatoimisimpana vaihtoehtona. Kun on itse tottunut virtanappiskannaukseen, tuli melkein samalla vaivalla naputeltua avauskoodi.


Motorolissa pidän aina kohtuu puhtaasta Androidista (tässä 12) ja jopa Motorolan siihen tekemistä omista pienistä elelisäyksistään. Valmistajan lupaus päivitysten suhteen on 2 ohjelmistopäivitystä sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä tasaisin väliajoin. Tämä on varsin kohtuullinen ja peittoaa kyllä osan kilpailijoista. Laitteessa on myös ThinkShield for mobile -suojaus. Mikäli Ready for -ominaisuuksille (mm. näytön jakaminen televisiolle tai tietokoneelle) on käyttöä, niitä tämäkin luuri toki tukee.

Kaiken kaikkiaan loppufiilis on, että tämäkin Motorola on pätevästi paketoitu hintalappuaan vastaamaan. Se on malliston puolivälistä ja siihen sopivasti yhdistelee joitain ominaisuuksia sekä ylä- että alapuoleltaan. Edge 30 on tyylikkään näköinen, maksaa alle 500 euroa ja sopii Android-uskovaisen liikemiehenkin taskuun.

ProsessoriQualcomm Snapdragon 778G 5G
Näyttö6.5" FHD+ (2400 x 1080), 144Hz, 20:9 Max Vision
Muisti ja tallennustila  8 GB / 128/256 GB
Akku4020 mAh, 33W lataus
Kamerat50 MP pääkamera, 50 MP ultralaaja/makro, 2 MP syvyyskamera, 32 MP selfie
Mitat159,38 x 74,236 x 6,79 mm
Paino155 g
KuulokeliitäntäEi

Hintaluokka: 470 eur (8+128)
Lisätietoa: LenovoPieni hidastuskuva-videotesti, jossa myös voimakkaita kirkkauseroja:


V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Poco ... Duran Duran - kasari... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova