Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Netgear Arlo Pro -valvontajärjestelmä

Ville Heinonen

30.05.2017 klo 14.12 | Luettu: 17134 kertaa | Teksti: Ville Heinonen

Entistä pätevämpi vahti
Muutama vuosi alkuperäisen Arlon julkistamisen jälkeen Netgear on tuonut markkinoille päivitetyn version Arlo-kodinvalvontajärjestelmästään. Olen käyttänyt alkuperäistä Arloa kotimme vahtimiseen sen julkaisusta asti, ja pääsääntöisesti laitteisto on toiminut luvatusti. Yksi rasittava piirre Arlossa on ollut: kamerat nimittäin toimivat jokusen kuukauden kerrallaan (riippuen ovatko sisällä vai ulkotiloissa) neljällä CR123-litiumiparistolla, joita ensinnäkään ei meinaa löytää mistään ja jotka toisekseen maksavat harmillisen paljon. Juuri tähän seikkaan Arlo Pro tuo apua.


Pro-mallin suurin yksittäinen uutuus on nimenomaan paristojen korvaaminen USB-liittimestä ladattavalla akulla, ja hyvä niin. Netgear lupaa ladatun kameran akunkestoksi puoli vuotta. Lupaus saattaa hyvinkin pitää paikkansa, sillä kertaalleen puolitoista kuukautta sitten ladattu akku näyttää edelleen täyttä varausta, vaikka kamera on viettänyt aikaa vain ja ainoastaan ulkotiloissa. Vertailukohtana mainittakoon, että samassa lämpötilassa ollut aiemman sukupolven Arlo näyttää enää yhtä palkkia neljästä, joskin sen paristot olivat halpalaatua (koska koko talous oli vaarassa kaatua kolmen paristo-Arlon ylläpitokulujen vuoksi). Akun lisäksi kameraan on tullut myös Arlo Q:sta tuttu kaksisuuntainen äänilinkki. On tavallaan ihan hauskaa katsella ja kuunnella, kun ovensuukauppiaat seisovat ovella ja jutustelevat, kun ovi ei aukea… ja voihan heille näppärästi kännykästä kertoa terveiset vastapalloonkin.

Arlo Pro tukee myös paikallista tallennusta USB-levylle, mutta sitä ei kuitenkaan voi käyttää ainoana tallennusmuotona ilman pilvitallennusta. Hyvä ominaisuus on, että mikäli verkkoyhteys syystä tai toisesta olisi esimerkiksi häiriötilanteesta johtuen katkennut, tallentuvat otokset kuitenkin USB-medialle. Teratavun levylle mahtuu jo mukavasti klippejä, sillä parhaalla laadulla tunti videomateriaalia vie vain noin 180 megatavua tilaa. Arlon saa ilmoittamaan, mikäli levy on täyttymässä tai aloittamaan tallenteiden jyräämisen vanhemmasta päästä levyn täytyttyä.


Tavallaan harmillista on, että vanhaa tukiasemaa ei voi käyttää Arlo Pro -kameran kanssa, mutta onneksi vanhat kamerat saa linkitettyä uuteen. Tukiasema vaatii kaverikseen ethernet-yhteyden ja sähköä, minkä jälkeen kameroiden liittäminen kokonaisuuteen on helppoa. Uusi tukiasema on onneksi melko tavalla pienempi ja sympaattisemman näköinen, ja löytyy siitä uutuutena myös kohtalaisen tehokas hälytinsummeri, jonka voi sitoa kameran liiketunnistimeen. Hälytintä voi myös perheen riemuksi huudattaa käytännössä mistä päin maailmaa tahansa. Laitteiston asennus onnistuu joko tietokoneella, tabletilla tai kännykällä.

Kännykän käytöstä puheenollen, Arlon käyttöliittymä on varsin selkeä ja käyttöönotto helppoa. Merkillepantavaa on myös, että push-notifikaatiot tulevat kännykkään todella nopeasti, jolloin tilanteisiin ehtii reagoimaan. Etuoven ohi lentänyttä harakkaa ei välttämättä ehdi näkemään, mutta rusakon tai oravan pystyy bongaamaan.

Kuvanlaadussa ei käytännössä ole eroa aiempaan Arloon. Sen luvataan olevan 720p-tasoinen, mutta käytännössä kuva on hetkittäin aavistuksen epäselvä, joskin käyttökelpoinen. Kuvanlaatuun vaikuttaa toki myös tukiaseman ja kameran välinen yhteys, mutta täysilläkin kolmen palkin linkkiarvoilla kuva saattaa mennä suttuiseksi. Toisinaan olisi kätevää saada selvää esimerkiksi pihassa piipahtaneen auton rekisteritunnuksesta, mutta yli viiden metrin päässä tarkkuus alkaa olemaan liian heikko. Tukiaseman tai kameroiden lähetystehoissa ei tuntunut olevan eroa aiempaan versioon. Kamerassa itsessään on erillinen liiketunnistin, joka on loistava juttu verrattuna kameroihin, jotka havaitsevat liikettä videokuvaan perustuen – tällöin jokainen puun heilahdus ei aiheuta toimenpiteitä.


Järjestelmä toimii softapuolellakin kuten ennen. Peruspaketin hintaan kuuluu viikon ilmaiset tallenteet maksimissaan viideltä kameralta (yhteen gigatavuun asti) ja lisätilaa pystyy hankkimaan erilaisten tilausten avulla. Pienen omakotitalon tarpeisiin peruspaketti piisaa mainiosti. Normaaliolosuhteissa hälytyksen sattuessa tilanteisiin on tarpeen reagoida nopeasti, mutta mikäli perhe on vaikka pidemmällä lomamatkalla ja pihasta on kadonnut sillä välin tavaraa muuallekin kuin naapureille lainaan, saattaa esimerkiksi kuukaden tallenteet sisältävä sopimus tulla arvoon arvaamattomaan.


Hauskana yksityiskohtana Arlo Prohon tarjotaan nyt myös "skinejä" eli kumisia suojia, jotka auttavat tekemään kamerasta vähemmän silmäänpistävän, varsinkin muiden kuin valkoisten talojen seinillä. Tästä on hyötyä valvonnan salamyhkäisyyden lisäksi siksi, että magneettikiinnikeestään kamera on erittäin helppo napata taskuun.

Testin perusteella Arlo Pro on asiallinen päivitys alkuperäiseen järjestelmään. Jo aiempi Arlo oli ensimmäinen valvontakamerakokonaisuus, jota viitsi oikeasti pitää käytössä ilman pelkoa turhista hälytyksistä (niitäkin tulee, kiitos villieläinten, mutta se on lähinnä sympaattista) tai muusta turhautumisesta. Kaiken lisäksi langattomien kameroiden asentaminen ja siirto on äärettömän helppoa. Nyt kun paristoistakin on päästy eroon, maailma on taas hieman valmiimpi. Arlo Pro ei ole missään tapauksessa halpa setti – yhdellä kameralla peruspaketti maksaa 369 € ja irralliset kamerat yli 250 € kappaleelta, joten on syytä tarkkaan harkita mitkä kuvakulmat ovat aidosti valvomisen arvoisia. Vielä kun kuvanlaatua saataisiin viilattua aavistus parempaan suuntaan, kaikki olisi kohdallaan.

Arvio:

Plussat: Helppo asennus ja käyttö, luotettavuus, akunkesto, monikäyttöisyys
Miinukset: Kuvanlaadun pienet puutteet, infrapunavalon heikkous, korkeahko hinta
Hintaluokka: 369€, mm. Gigantti.fi (tukiasema ja yksi kamera)
Lisätietoja: Arlo

V2.fi | Ville Heinonen
< Voita Assassin's Cre... Voita kesäkatsottava... >

Keskustelut (9 viestiä)

Keke

01.10.2017 klo 07.12

Kiitos hyvistä testiraporteistasi. Kuinka on Arlo Pro toiminut? Ovatko akut kestäneet luvatut 6 kuukautta?
lainaa
Ville

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

01.10.2017 klo 15.05 1 tykkää tästä

Keke kirjoitti:
Kiitos hyvistä testiraporteistasi. Kuinka on Arlo Pro toiminut? Ovatko akut kestäneet luvatut 6 kuukautta?


Kiitos! Latasin Arlo Pro -kameran ennen testin alkua toukokuussa, ja nyt näyttää 50% varaustilaa. Mielestäni varsin hyvä suoritus, vieläpä ulkotiloissa.
lainaa
Keke

01.10.2017 klo 19.35

Mistä hankit Arlo Pro-setin? Olen kysellyt muutamasta (verkkokauppa.com, power, gigantti) ja menee tilaustavaraksi. Tietoa ei kovinkaan paljoa ole Pro- versiosta liikkeissä...
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

01.10.2017 klo 21.20

Keke kirjoitti:
Mistä hankit Arlo Pro-setin? Olen kysellyt muutamasta (verkkokauppa.com, power, gigantti) ja menee tilaustavaraksi. Tietoa ei kovinkaan paljoa ole Pro- versiosta liikkeissä...


Arlo Pro saatiin toimitukseen testattavaksi suoraan Netgearilta.
lainaa
Harri

05.11.2017 klo 07.56 1 tykkää tästä

Tuo resoluutio on aivan kuraa, siinä varmaan säästetty kun akkua halutaan säästää niin kuvaa huonontamalla saadaan se korjattua, itellä on 3 erikameraa käytössä ja pari on 1920 x 1080 ja aina sais olla parempi, varsinkin yöllä.
lainaa
Japi

02.06.2018 klo 14.31

Arlo pro 2 testiin kanssa. Siinä on jo 1080 resoluutio.
lainaa
pappa

19.11.2018 klo 21.14

Arlon akku ei kestä kahta päivää tyhjenee itsestään, kamera oli päällä10 tuntia ja eilen latasin akun täyteen nyt jäljellä 45 % missä on vika ??
lainaa
Ville

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

19.11.2018 klo 21.23

pappa kirjoitti:
Arlon akku ei kestä kahta päivää tyhjenee itsestään, kamera oli päällä10 tuntia ja eilen latasin akun täyteen nyt jäljellä 45 % missä on vika ??


Onko siinä sattumalta jatkuvasti jotakin liikettä edessä ja kamera aktiivisessa tallennustilassa? Varmasti menee vähiin, jos on kuvannut tuon koko 10 tuntia putkeen – perusoletuksenahan kameran pitäisi herätä päälle vain muutamaksi kymmeneksi sekunniksi kerrallaan jos havaitsee liikettä.
lainaa
Harri

20.10.2020 klo 12.09

Kuvan laaatuhan on täyttä kuraa 720p-tasoisena, itellä on 2K sisäkamera eikä sekään ole mikään WAU ! vaikkakin ihan hyvä
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova