Tuorein sisältö

Heaven And Hell kruunasi Saunan

J.A. Kaunisto

12.06.2007 klo 10.54 | Luettu: 5368 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Heavy metalin klassikot eivät jättäneet kylmäksi
V2.fi oli paikalla, kun perinteinen Sauna Open Air Metal Festival järjestettiin Tampereen Eteläpuistossa. Tapahtuma keräsi kolmenä päivänä noin 22 000 kävijää, mikä ylitti järjestäjien kävijätavoitteet.

Tampereen Sauna Open Air oli saunamainen kokemus, ja lisää lämpöä nostatti muutama ulkomaan nostalgiatuokio, pari kovaa keikkajyrää maailmalta ja kotimaan kevyemmän heavyosaston kärkinimet. Saunan perjantai ja lauantai sopivat varttuneelle rokkihenkilölle mutta myös nuoren väen kohtauspaikaksi. Saunaan voivat lähteä isät ja pojat äitejä unohtamatta. Kovin bläkkis ja kuolonkorina oli jätetty muiden festareiden harteille.Type O Negative oli perjantain painava päätös. Jenkkilän doom'n'pop-ryhmä järjesti kiireettömän metallihetken, josta ei puuttunut raskaan soutamisen vastapainoksi vetoavia poppikertsejä. Bändin nokkamies Peter Steele on kunnioitusta herättävä ukko, ja muutkin bändin jäsenet ansaitsivat katu-uskottavan metallimiehen leiman. We Hate Everyone-viisusta encorena kuultuun Black no.1 -vetoon asti Type O Negative oli vuoroin raskas, hyökkäävä ja leikittelevän kevytmielinen. Kosketinmiehen vetämä ripeä punkkimetalli osoitti bändissä olevan laulupotenssia piilossa. Turhia hötkyilemättä esiintynyt Steele tarjosi perusvarman Type O -shown, jossa eniten harmitti vain pitkä tauko keskellä keikkaa. Love You To Death ja Christian Woman olivat varmasti monen fanin mieleen. Type O Negative osoitti myös turhan ryppyotsaisuuden olevan rasite. Bändi kutsui faneja lavalle ja haettiin yleisön keskuudestakin innokas elvistelijä nostattamaan kansan mielihyväkerrointa.

Nostalgiatrippi vailla vertaaLauantain kruunasi Heaven And Hell. Ronnie James Dio, Tony Iommi (kuvassa yllä), Geezer Butler ja Vinnie Appice(ja Dion kosketinsoittaja taustavaikuttajana), eli siis Black Sabbath, tarjosi Sauna Open Airin ehdottoman nostalgiatripin. Dion aikaista Black Sabbath -tuotantoa läpikäynyt orkesteri soitti täysipainoisen Sabbath-show'n. Tietenkin paranoidit puuttuivat, mutta Dion aikaisesta tuotannosta saatiin parhaat palat. Sabbath oli tuonut Saunaan reilusti vanhoja diggareita ja vastaanotto oli kunnioittavan harras. Bändi ei enää ole liekehtivässä vireessä. Vaikka tempoa oli paikoin laskettu, aitoa tawaraa oli yhä tarjolla. Dion laulu toimi kohtuuhyvin ja kitarasooloissa oli tuttua kirpeyttä. Ronnie James Dio oli jopa yllättävän energisessä vireessä, ajatellen miehen ikävuosien lähestyvän jo 70:n rajapaalua. Iommin skebasoolot rähisevät yhä.

Mob Rules- ja Heaven And Hell -levyjen materiaali toimi Sabbath-tuokion runkona. Heti keikan alkuun tuhlattiin parasta klassikkoryhmää. Mob Rules ja Children Of The Sea herättivät väsyneimmänkin fanin ja Dio potki porukkansa liikkeelle. The Sign Of The Southern Cross nautittiin pitkän kaavan mukaan, Voodoo yskähteli ja pakollinen rumpusoolo oli koettava. Falling Off The Edge Of The World oli hyvä veto, kuten myös ikiklassikko Die Young. Heaven And Hell –mahtiviisusta otettiin kaikki irti. Kansa lauloi kuin herätyskokouksessa ja viisu venyi suorastaan psykedeelisiin mittasuhteisiin. Kitarasooloissa ei pihisteltu ja viisu olikin kaatua dinosaurustautiin. Encorena vedetty Neon Knights oli allekirjoittaneen laskuissa päivän paras veto. Energinen rykäisy ei jättänut aihetta valituksille, Black Sabbath elää yhä.Heaven And Hell ei sortunut elvistelyyn eikä turhaan pommeilla leikittelyyn. Pääosaan nostettiin legendaarinen musiikki. Vaikka suurin kiihko on jo hävinnyt, Heaven And Hell antoi faneille täysipainoisen elämyksen. Sabbathin musiikki yhdistää isät ja pojat, uusi sukupolvi löytää bändin aina uudelleen. Black Sabbathin perintö on vakaalla pohjalla. Vaikka miehistä aika jättää, musiikki tulee elämään. Kunhan bändi saataisiin kiertueelle yhdessä Ozzyn kanssa, kokemus olisi taivaallinen. Ronnie James Dio ja Ozzy Osbourne samalla lavalla esittämässä Sabbathin parhaita, namia.

Kiitokseksi hyvästä keikasta eräs fani luovutti Ronnie Jamesille komean kitaran. Katso kuvat alta!
V2.fi | J.A. Kaunisto
< Creative Zen Stone 1... Leffapoliisi iski jä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova