Tuorein sisältö

Willow 1-1 ja 1-2: Bilbo on Gandalf

Jari Tapani Peltonen

30.11.2022 klo 23.50 | Luettu: 1104 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 1 ja 2:
The Gales ja The High Aldwin


George Lucas ei onnistunut tekemään miekalle & magialle samaa kuin avaruusoopperalle. En muista, milloin näin Willow-leffan ensi kertaa, mutta kuunnelmaversio oli ensikosketuksiani lajityyppiin, eikä tarina silti erotu muista, kun taas mm. Ray Harryhausenin suoraviivaisia Sinbad-leffoja vaalin klassikoina. Pääosapoika Warwick Davis on tosin aina tuntunut ikonilta.

Jatkosarja uudelleenesittelee Willow'n vasta 1. jakson lopussa. Jää toisenkin jälkeen hämäräksi, onko kääpiökylässä arvostettu vanhus aito velho, jollaiseksi hän nuorukaisena tähtäsi, mutta Davis tursuaa karismaa, vangitsee huomion ja ansaitsee vertautua Gandalfiin - tai Yodaan. Willow on hupsu, mutta hän vähintäänkin tietää asioita maagisesta maailmantilanteesta.

Ei se tilanne voisi vähempää kiinnostaa, mutta muutkin ovat mukavia ja sarja vaikuttaa tietävän, mitä se tekee. Tyypit "larppaavat vakavissaan": sarja ei ole ajankuva eikä Mahtisormukset vaan hömppää. Se, että valtakunnat pitäisi yhdistää, mutta prinsessalla on tyttöystävä, johtaa jännitteisiin, mutta tilanne voi selvästi ratketa "sulttaanin päätöksellä" (Aladdin-tyyliin). Sama pätee siihen, että panomiesprinssi silmäilee keittäjää. Putkassa istuvasta partaryökäleestä viritellään avoimesti "Han Soloa", sillä kuningatar jo luottaa häneen.

Hirviöt iskevät. Ennustetun sankarin on aktivoiduttava joka tapauksessa (leffassa hän oli vauva). Kävellään siis eteenpäin. Poppis soi lopputekstien päällä, mutta verta lentää enemmän kuin Disney Channel -spesiaaleissa.

Valitan vain siitä, mikä tulee hengailun tielle. Silmään pisti muutama kankea leikkaus, ja on rytmiongelmia, kun 2. jakso panostaa tuoreimpiin sivujuoniin varhaisten kustannuksella. Asiaan liittyy sekin, että sankarien reaktio liittolaisen kuolemaan on yhtä olematon kuin sen arvanneella katsojalla. Hahmoja on paljon, mutta toivon myös Willow'n tyttären roikkuvan mukana, sillä pidän ihmisistä, jotka on mahdollista muistaa nähneensä. Kokoelma on plussan puolella yhtä kaikki, kun barbietkin on tukan värillä koodattu.


Jakso 1-3 >

Katsottu: Disney+

Lue myös: V2.fi haastatteli: Uuden Willow-sarjan päätähdet ja tekijät

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ensifiilistelyssä Me... V2.fi pikatestasi: O... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova