Tuorein sisältö

V2.fi haastatteli: Loki-sarjan ohjaaja Dan DeLeeuw

Toimitus

16.10.2023 klo 17.20 | Luettu: 574 kertaa | Teksti: Toimitus

Tehosteita ja tarinaa
V2.fi pääsi osallistumaan äskettäin toisen kautensa Disney+-suoratoistopalvelussa aloittaneen Loki-sarjan yhden ohjaajan Dan DeLeeuw’n haastatteluun ja kyselemään mieheltä tunnelmiä sarjan tekemisesestä.


Sinulla on paljon kokemusta erikoistehosteista, joita myös Lokissa on runsaasti. Kuinka varmistat, että ne tukevat tarinaa?

Dan: Aikaisessa vaiheessa urallani pyrin saamaan liian paljon yksittäiseen kohtaukseen ja kertoa siinä liikaa. Se johti usein siihen, että lopulta päädyin yksinkertaistamaan asioita, mikä taas sai minut kunnolla ajattelemaan sitä, että mikä oikein on se tarina jonka haluan kertoa. Ohjatessa se on sen oikean efektin etsimistä, joka auttaa sinua kertomaan, mitä kohtauksessa oikein tapahtuu. Esimerkiksi Lokissa heijastukset ja varjot kertovat hänen uhkaavasta puolestaan. Kuten kohtauksessa, jossa hänelle ilmestyvät sarvet.


Miten Loki sinun mielestäsi eroaa Marvelin muista sarjoista tai elokuvista?

Dan: Tarinankerronnallisesta näkökulmasta Loki on uniikki sillä tavalla, että on hahmo, jonka parissa sait viettää elokuvissa vain vähän aikaa, noin pari tuntia, ja se on hahmon tarinan koko kaari. Sarjassa ehdit viettämään aikaa Lokin ja muiden hahmojen kanssa, mutta toteutus on silti elokuvamainen kuvauksen ja tarinankerronnan osalta. Pystyt analysoimaan monimutkaisenkin hahmon persoonallisuutta ja hahmoille tapahtuvien asioiden myötä näkemään hahmon kehityksen tavalla, jota et näe elokuvissa.


Marvel-hahmo Loki on ollu sarjakuvissa 1940-luvulta asti. Milloin kohtasit hahmon ensimmäistä kertaa?

Dan: Tutustuin sarjakuviin melko aikaisessa vaiheessa. noin 8-10 -vuotiaana. Pidin tosin enemmän DC:stä, ja tutustuin Marveliin paremmin vasta myöhemmin. Oli minulla silti Spider-Man-eväsrasia kolmannella luokalla. Mutta kyllä, kasvoin hahmojen parissa, kuten myös mm. Star Warsin ja Indiana Jonesin. Sain mahdollisuuden työskennellä Marvelilla ja nyt käytän kohtauksia suunnitellessani ja ohjatessani hyväksi sitä tietämystäni ja rakkauttani sarjakuvia kohtaan, joiden parissa kasvoin. Se on todella palkitsevaa ja oikea unelmien täyttymys.


Usein tuotantokauden ensimmäinen jakso on tavallaan esittelyjakso, mutta nyt heti ensimmäinen jakso oli intensiivinen ja täynnä tapahtumia. Oliko tätä vaikea seurata seuraavaa jaksoa ohjatessa?

Dan: Luulen, että se oli osa suunnitelmaa. Halusimme ison avauksen. Idea oli, että voimme sen jälkeen hieman hidastaa ja hahmot ikään kuin löytävät itsensä ja katsoja näkee miten he ovat muuttuneet ensimmäisestä tuotantokaudesta.

V2.fi kiittää haastattelusta, Lokin kakkoskausi on nyt katsottavissa Disney+:lla.

Toimittajat: Valtteri Morri, Manu Pärssinen
Käännös: Valtteri Morri
Kuvat: Disney / Marvel

V2.fi | Toimitus
< V2.fi testasi: Motor... V2.fi testasi: Twink... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova