Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Honor Magic V3 - taitettava puhelin

Manu Pärssinen

28.11.2024 klo 12.00 | Luettu: 496 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Taittuvaa taikuutta
HONOR on panostanut vahvasti taittuviin lippulaivapuhelimiinsa, joten oli jännittävää saada sellainen testattavaksi, kun itselläni luurin taittumisesta on kokemusta aiemmin vain Motorolan ja Samsungin toimesta. Kahden tuhannen euron hintaluokkaan (ellei ole tarjouksessa) sijoittuva laite ei varmasti kaikkien lompakolle sovi, mutta sen kouriintuntuvimman ominaisuuden ansiosta puhelin sopii kuitenkin todennäköisesti monien taskuihin tai käsilaukkuihin.


HONOR mainostaa Magic V3:a “maailman ohuimpana taitettavana puhelimena”, ja kun sen laatikostaan ottaa, on ensimmäinen tunne hämmennys. V3 on taitettuna 9,2 mm paksu, eli täsmälleen saman paksuinen kuin päivittäisessä käytössäni oleva OnePlus, ja noin kolme neljäsosaa Galaxy Z Fold6:n paksuudesta (12,2 mm taitettuna). Mukana tuleva, taittuvan tukijalan sisältävä suojakuori vähän paksuutta lisää, mutta silti on hämmästyttävää, millä tahdilla taitettavat puhelimet ovat ohentuneet ja mikä määrä teknologiaa niihin saadaan tungettua.

Laatikossa on lisäksi USB-C-latauskaapeli, SIM-työkalu ja paperitavaraa, mutta ei laturia. Puhelimen tekniset ominaisuudet ovat seuraavanlaiset.

Mitat: taitettuna 74 x 156,6 x 9,2 mm, avattuna 145,3 x 156,6 x 4,35 mm, paino 226 g
Päänäyttö: 7,92” OLED, 2344 x 2156 pikseliä, 120 Hz
Kansinäyttö: 6,43” OLED, 2376 x 1060 pikseliä, 120 Hz
(Molemmissa mm. 4320 Hz PWM)
Kamerat: takana 40 MP ultralaaja (f/2.2), 50 MP laaja (f/1.6 OIS), 50 MP tele (f/3.0, OIS)
Kamerat: sisällä 20 MP laaja (f/2.2)
Etukamera 20 MP laaja (f/2.2)
Prosessori: Snapdragon 8 Gen 3, Adreno 750
Muisti: 12 Gt
Tallennustila: 512 Gt
Akku: 5150 mAh, 66W langallinen lataus, 50W langaton
IP-luokitus: IPX8
Käyttöjärjestelmä: MagicOS 8.0.1 (Android 14) - tulossa MagicOS 9

Rauta on siis tämän hetken tuoreinta, tehokkainta ja sitä on riittävästi - speksit ovat kaikilta osin kunnossa. Samsung tosin ehti uusimpaansa saada IP48-luokituksen, eli sitä ei tiedetä, kuinka paljon pölyä tai hiekkaa Magic V3 saranassaan kestää, vaikka onkin mestaristason insinöörisaavutus, että näin ohutta taitettavaa ei pieni vesipulahdus haittaa.

Suomessa puhelimesta tuli myyntiin vain musta versio, joka on painoltaankin taas vain muutaman gramman peruspuhelinta painavampi. Ulkoasultaan Magic V3 on… tyylikkään hllityn uskottava. En ole varma, pidänkö kamerayksikköä ympäröivästä kahdeksankulmaisesta muodosta, mutta ainakin se erottuu kilpailijoistaan. Materiaalit tuntuvat kestäviltä, takapuoli ehkä vähän liukkaalta ilman suojakoteloa, mutta silti miellyttävältä hivellä. HONORin logo on mukana hyvin hillitysti ja kiiltelevä saranaselkämys kruunaa kokonaisuuden. Magic V3:n ulkoasu on juuri sellaista maltillista luksusta, josta pidän, mukaan lukien suojakuoren sisäpuolen kuviotekstuuri ja sen magneettinen napsahdus selkämykseen. Onkin hyvä, että useimmat puhelinvalmistajat ovat lähteneet tälle linjalle lippulaivoissaan. Johtuen edellä mainituistakin seikoista, puhelinta on mukava pidellä kädessä taitettuna, eikä sormien ulottuvuudesta tule ongelmaa


Koska HONORin taitettavista ei minulla ole aiempaa kokemusta, en voi verrata näyttöjä edelliseen versioon, mutta käsittääkseni niihin ei ole kovasti kajottu muuta kuin kansinäytön kirkkauden osalta. Ei ole tosin tarvettakaan, sillä kummastakaan ei ole pahaa sanaa sanottavana päivittäisessä tai mediakäytössä. Saranan mutkat sisänäytössä ovat mututuntumalta smuuteimmat kokeilemistani, eikä niitä näe kuin jos puhelinta kallistaessa valo kumpuihin sopivasti lankeaa.

Kamerapatteristostakin kalpenisivat monet kilpailijat ja kun muistelee sitä aikaa (josta ei ole kovin kauan), kun kameroiden kanssa piti tehdä kompromisseja taitettavissa puhelimissa, on viiden kameran setti melkoinen. Selfie-kaverikuvaottajille on ihan pätevät 20 MP laajakulmakamerat sekä taitteen sisällä että kannessa ja muiden kuvien ottamiseen 40 MP ultralaaja, 50 MP laajakulma hyvillä hämäräkyvyillä ja 50 MP telelinssi 3,5-kertaisella zoomilla. Alkutalvi ei tarjonnut kovin kuvauksellisia maisemia, mutta yhteenkään ottamaani kuvaan en ollut tyytymätön ja monet olivat erinomaisia. Tekoälyalgoritmit joissain kuvissa tekivät ehkä liiankin paljon terävöitystä/HDR-efektiä, mutta harvan silmiin nekään negatiivisesti ottavat. Sen sijaan hieno ominaisuus on edelleen Harcourt-kuvaustilat, joihin ihastuin jo Honor 200 Pron kanssa (testi).


Vielä tällä hetkellä tuorein kännykkä-Snapdragon eli 8 Gen 3 riitää käytännössä mihin tahansa kännykällä tehtävään toimeen. Itse en saanut sitä köhimään päivittäisessä käytössä. 8 Gen 3 yhdistettynä LTPO-näyttöön ja 5150 mAh akkuun kuulostaa yhdistelmältä, jonka kanssa ei tarvitse akkukestosta huolehtia, mutta ison näytön käyttäminen toki syö kokonaistulosta. Tiiviin käytön työpäivän + illan puhelin kyllä hoiti huoletta, eli noin 12 tuntia. Täyteen akun sai noin tunnissa ja vartissa pääsee jo lähelle puoltaväliä.

MagicOS 8.0 ei ole se puhtain Android (mukana tulee mm. AliExpressiä, TikTokia ja muuta), mutta turhien sovellusten poistamisen jälkeen luvassa on ihan miellyttävä Android-kokemus. Magic Portal, Magic Ring ja Magic Capsule ovat tuttuja ominaisuuksia jo aiemmista Honoreista, vaikka niidenkin toiminnallisuutta on tuunattu. Tekoälypuolella on myös tuttua juttua: kuvankäsittelyominaisuuksia, käännöstoimintoja (ei suomea), Googlen Circle to Seach sekä tekstinluontiapuja. Itse asiassa on ihan virkistävää, ettei HONOR mainosta puhelinta teköäly edellä, vaikka ominaisuuksia onkin. Vähän tässä on jo iskenyt AI-ähky. Päivityslupaus puhelimella on neljä Androidia ja viisi vuotta tietoturvaa, eli melko hyvä, paitsi vaikkapa Samsungiin verratessa (7+7). Tosin taas puhutaan sen käyttäjäkunnan laitteesta, jotka vaihtavat puhelintaan ennen päivityslupauksen päättymistä.

Taitettavien puhelimien teknisissä kategorioissa Magic V3 on joka osa-alueella aika lailla niin hyvä, kuin nykyteknologialla saadaan aikaiseksi. Tekoälyominaisuuksien käytännöllisyydestä tai kokonaisuuden hinnasta voi toki aina nipottaa, sillä aika harva tuntemani henkilö edelleenkään laittaa 2000 euroa Android-puhelimeen. Jos laittaisi, Honor Magic V3 olisi yksi parhaista vaihtoehdoista. Edelleen, hämmästyttävää, että laite on tavallisen puhelimen kokoinen, mutta kätkee sisäänsä “pikkutabletin” vaikka työasioiden hoitoon tai median katseluun.



Honor Magic V3
Hinta: 2000 eur (tällä hetkellä tosin monessa paikassa 1700 eur)
Lisätietoa: Honor









V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Samsu... V2.fi testasi: Logi ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova