Tuorein sisältö

Mie oon Hynynen

J.A. Kaunisto

07.02.2009 klo 11.35 | Luettu: 11132 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kotiteollisuuden Hynysen juonipaljastukset
Kotimaisen raskaskiven rosoinen äijäkolmikko Kotiteollisuus julkaisee Ukonhauta-albumin 18.2. Mitä ajattelee asiasta Hynynen. V2.fi kysyy Hynyseltä myös kaikkea muuta mukavaa yllättäen pahaa-aavistamattoman rokkitähden täysin. Niinpa mies erehtyy kertomaan juonipaljastuksia ja triviatietoa enemmän kuin lääkäri määrää. Hynynen paljastaa faktoja niin filmi-kuin poliittisen maailman syövereistä unohtamatta kommentoida haastattelijan heittoa naistenlehtijulkisuudesta. Tämän olet aina halunnut tietää Hynysestä!

Ukonhauta on Hynysen mukaan sitä samaa Kotiteollisuutta kuin aikaisemmat rieskat. Albumin teemoja on kaivettu tutuista aiheista: Rakkaus, saavuttamaton rakkaus - katoava rakkaus- kuollut rakkaus - pettymys rakkauteen - pettymys maailmaan ja Jumalaan. Suomalainen mies ja viina...onko nykyajan paineet tekemässä miehistä munattomia. Iskelmän kanssa isketään silmää, kuten aikaisemmin.

- Musiikillisesti levyssä ei ole kai mitään uutta. Biisit ovat parempia kuin aikaisemmin, mutta ei muuta. Mutta eikös sen pitäisi riittää?


Hynynen kertoo bändin sisäisten suhteiden olevan kunnossa. Keikkailu pitää bändin virkeänä. Mies ei ymmärrä sellaista "nysväämistä", että tehdään levyjä mutta ei keikkailla.

- Keikkailu on pirun hauskaa ja oleellista bändin jatkuvuuden kannalta. Tietysti jos joku tuupertuu tien varteen, niin sitten huilataan ja mietitään jatko.

Kotiteollisuus ei kuitenkaan jatka ilman perusmiehitystään. Hynynen vakuuttaa homman olevan selvä, jos joku äijistä päättää jättää bändin.

- Kotiteollisuus on minä, Janne ja Jari.

Tosin Nightwish-pomo Tuomas Holopainen on jo melkein Kotiteollisuuden jäsen. Mies on nähty keikoilla jo vuosia ja myös KT:n levyille Holopainen on käynyt loihtimassa kunnon nightwishit. Hynynen toteaakin Holopaisen olevan tavallaan jo Kotiteollisuuden jäsen - halusi sitä tai ei!

Mutta, mitä tekemistä Kotiteollisuudella on baarin pyörittämisessä? Entä miten bändi liittyy Markku Pölösen uuteen Ralliraita-leffaan!

KT on osakkaana osuuskunnassa nimeltään Tikkalan Kassa. Osuuskunta pyörittää Kassan baaria Tikkalassa. Muina osakkaina ovat mm. Holopainen ja Viikatteen Kalle. Tuli sekin selväksi.

Markku Pölösen uudessa Ralliraita-leffassa soi Kotiteollisuus-siivu Pää Kylmänä. Kuulemma Pölönen oli ottanut yhteyttä Nightwish-Holopaiseen leffamusiikin johdosta. Lopulta koko homma kaatui Hynysen ja kumppaneiden niskaan Holopaisen kiireiden vuoksi. Sotakoira-coverkiekon sessioissa bändi äänitti kyseisen rallibiisin. Siivusta sorvattiin myös musiikivideo ja Hynynen koki kuumia aaltoja päästyään lähietäisyydelle näyttelijä Laura Birnin kanssa. Lisäksi Pölösen leffa ja Tikkalan baari liittyvät yhteen, Pölönen käytti baaria kuvauksissa Ralliraitaansa varten. Joten baari kokee leffan ensi-illan myötä rajun arvonnousun.

Kysymykseen mahdollisista leffatähden urahaaveista Hynysellä on vastaus takataskussaan.

- Ei kiinnosta, ne hommat on syytä jättää ammattilaisille. Eikä ole tullut pyyntöjäkään. Oma näyttelijäkaipuu tulee tyydytetyksi noilla meidän videoilla. Niitä tehdessä tajuaa, että miten raskasta hommaa se on.


Naistenlehtien suosikiksi päätyminen ei herätä Hynysessä suuria tunteita.
Miehen naama tuli tutuksi mediassa jos kolmannessa, nyt on vedetty hieman maanläheisempää linjaa.

- Enhän mie ole antanut viimeiseen vuoteen kuin pari haastattelua. Päätin syksyllä 2007, että pidän pienen paussin median kanssa. Alkuvuodesta 2008 tuli vielä paljonkin kyselyjä, mutta kun tarpeeksi monesti kieltäydyin, niin ne vähenivät ja loppuivat lopulta kokonaan. Lopetin pullistelun, koska en enää kestänyt katsella omaa lärviäni telkkarista tai lehdistä. Nyt olen asennoitunut siihen, että niin saattaa taas tapahtua ja se on ok. Onhan siihen nyt aihettakin tämän levyn myötä.


Kirjalliset työt jaksavat kuitenkin kiinnostaa, niin Hynystä kuin kansaa. Rakkaudella, Hynynen kokosi kansien väliin miehen pakinoita ja kirjoituksia, joita on ilmestynyt Etelä-Saimaa-lehden Seepra-viikkoliitteessä, Keskisuomalaisessa ja raskaan rockin lehdessä Infernossa. Opus päätyi myös äänikirjaksi, luonnollisesti Hynysen lukemana. "murre syvenee, kirosana löytää luontevan paikan, ja taustalta kuuluu hynysmäisten luonnonäänten kavalkadi". Hynynen lupaa myös lisää kirjallista materiaalia.

- Aika piankin, tämän vuoden syksyllä viimeistään. Palaute kirjasta on ollut pelkästään hyvää, joka on aika hämmästyttävää. Ei se nyt niin loistokas kirja ollut. Mutta jostain oli aloitettava. Lyriikoista tulee paljonkin kommenttia, sekä ylistävää että vittuilevaa. Kai nekin ovat monien mielestä itseään toistavia, kuten KT:n musiikkikin. Mutta ajatelkaapa AC/DC:tä. Kyllä tähän maahan yksi perusjyystöä tekevä bändi mahtuu. Ja jos ei mahdu, niin teemme tätä silti!


Entä mitä asiaa Hynysellä olisi suurelle runoilijalle ja äijäsähläämisen ikonille Pentti Saarikoskelle. Pikku-ukkojen kertoman mukaan eräällä Turun keikalla Hynynen hehkutti kovasti Saarikoskea todeten kansalle "tuskin te ootte koko miehestä kuulleet tai lukeneet".

- No, ei se miusta mikään sankari ollut. Mies joka ei osaa pyörittää arkea, vaan ryyppää ja kirjoittaa jatkuvasti on miun mielestä itsekäs paskiainen. Tuskin meillä paljon puhuttavaa olisi. Mutta hyviä runoja se kirjoitti.


Entä politiikka. Mikä on miehen suhde poliittiseen vaikuttamiseen. Hynyselle löytyisi varmasti ottajia politiikan piirissä. Tunnettu naama toisi mukanaan reilusti nuoria ääniä.

- Ei kiinnosta. Ei miulla ole aikaa semmoseen. Eikä haluakaan. Nuo on niitä hommia, jotka pitäisi tehdä täysiä ja kokopäiväisesti. Miuta kysyttiin kyllä kunnallisvaali-ehdokkaaksi (sitoutumaton ryhmittymä), mutta kieltäydyin.

Jos KT hajoaisi huomenna, mikä on Hynysen varasuunnitelma...löytyykö pöytälaatikosta materiaalia soolouran käynnistämiseen?

- Ei ole varasuunnitelmaa. Tätä tehdään sillä asenteella, että kaikki laitetaan tähän kiinni. Sooloura ei kiinnosta pätkän vertaa. Miun soolomateriaali kuulostaisi niin paljon Kotiteollisuudelle, ettei siinä olisi mitään järkeäkään.


Viimeinen syvältä kaivava kysymys, onko Hynynen valmis nousemaan lavalle lankku kädessä vielä vaikkapa 65-vuotiaana?

- Siltähän tämä vahvasti näyttää. Ei me mitään suunnitella, katsotaan miten elämä kuljettelee.


Ja muistakaa hyvät lukijat, Hynynen on pitkälti fiktiivinen hahmo!


Foto Ville Juurikkala


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Helikopteri Hawk Bla... Grundig Davio IDTV j... >

Keskustelut (3 viestiä)

stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

08.02.2009 klo 13.56

Kiitos tästä päivän piristyksestä. :) Menee samantien Veekakkosen viihdepuolen parhaimpien juttujen joukkoon.
lainaa
Tane

08.02.2009 klo 14.46

Kyllä kyllä erittäin mukava haastattelu :)
lainaa
SeppoTaalasmaa

08.02.2009 klo 15.41

Kaunisto opettele kirjoittamaan
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova