Tuorein sisältö

The Offspring: Rise And Fall, Rage And Grace

J.A. Kaunisto

28.07.2008 klo 23.58 | Luettu: 5517 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Jos Rise And Fall, Rage And Grace olisi ensimmäinen kuulemani The Offspring-kiekko, voisin huutaa albumin olevan reipasta ja reilua keskikaljakaraoken vakiokalustoa. Kuinka vanhasta bändistä oikein on kyse - Offspringin kahdeksas albumi ilmestyy bändiltä, joka synnytettiin jo vuonna 1984! Jannut eivät ole enää nuoruuden kukkeimmilla vuosilla, kyseistä taustaa vasten Rise And Fall, Rage And Grace on selvää takautumaa bändin uran huippuhetkiin, eli vuoteen 1994 ja albumiin Smash. Parin köyhemmän albumin jälkeen orkesterin perusvoimaan luottava albumi onnistuu mukavasti - kuitenkin hienoisella rimakosketuksella ja tyylirikolla. Soundi on tuttua ja turvallista - bändin tunnistaa välittömästi.

Albumin tuottajana on toiminut niinkin kova punkki-ikoni kuin Bob Rock! Toisaalta mies on vienyt bändiä takaisin reippaiden yhteislaulukertsien maailmaan, laveamman suosion tavoittelu on jätetty sivuun. Kiekon alkupuolen poppipunkkipalat Half-Truism ja Trust In You haiskahtavat reilusti vanhalta kunnon Offspringilta. Tuttu kaava on käytössä ja omasta biisivarastosta tehdään ottoja reilulla kauhalla mutta homma etenee nostalgisten tähtien alla. Takes Me Nowhere keventää mutta kertsissä on eteenpäin vievää puhinaa ja yksinkertainen kyyti maistuu. Kristy, Are You Doing Okay yrittää olla niin Green Day että voi pojat. Fix You on liian ruusunpunainen, kun taas Let's Hear It For Rock Bottom kantaa turhan suurta Hanoi Rocks-annosta.

The Offspring tarjoaa kovasti kaksijakoisen albumin. Muutaman viisun verran palataan kultaiselle 90-luvulle. Löysää taskulämmintä on kuitenkin myös mukana. Kun juuri uskaltaa tuomita bändin eläkeläisten pappakerhon vetovastuuseen, Offspring kaivaa takataskustaan vaikka Rise And Fall-tyylisen perusvarman kierrätys-pop'n'punkin, joka vetää naamaa hymyyn aivan väkisin. Hauska ja mutkaton levy - niitäkin tarvitaan.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< The Forbidden Kingdo... X-Files: Usko koetuk... >

Keskustelut (1 viestiä)

mz-412

Rekisteröitynyt 22.11.2008

04.09.2009 klo 23.17

vitun hyvä levy ku on kuullu ton smashin just.
lainaa
Rekisteröidy kommentoidaksesi.

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova