Tuorein sisältö

TDK EP-200, SP-200 ja MMP-200

Vieras

27.03.2009 klo 10.15 | Luettu: 8193 kertaa | Teksti: Vieras

Viikon vimpaimet #42
Muisti- ja tallennusvälinevalmistajana tunnettu TDK tuo markkinoille kourallisen kohtuuhintaisia kuulokkeita varsin erilaisiin käyttötarkoituksiin ajateltuna. Testipenkkiin tästä sarjasta tuli kolme mallia, joista löytyy luurit niin liikkuvalle musiikinystävälle kuin edullista kuulokemikrofoni-yhdistelmää hakevalle pelaajallekin.


EP-200


EP-200 on lähinnä MP3-soittimille suunnattu ns. tulppakuulokemalli. Pakkauksen mukana toimitetaan kahdet vaihdettavat kumitulpat, joten kumitulppia vaihtamalla kuulokkeet saa sopimaan miltei jokaiseen korvakäytävään. Äänenlaatu kuulokkeissa oli ainakin minulle suuri positiivinen yllätys. Itse kun olen MP3-soitintani aiemmin kuunnellut vain sen vakiona toimitetuilla nappikuulokkeilla, oli näiden tulppien tarjoama äänentoisto huomattavasti parempi. EP-200-nappikuulokkeet toistavat musiikkia varsin tasapainoisesti ja kirkkaasti, ja varsinkin alhaisille taajuuksille on saatu potkua yllättävän hyvin. Tulppamaisen rakenteen ansiosta myös häiritsevät ulkoiset äänet sulkeutuvat pois varsin tehokkaasti. Pientä miinusta kuulokkeet saavat näiden kumitulppien vaikeasta vaihdettavuudesta, sillä tulppaa irrotettaessa ainakin minun sorminäppäryyteni loppui pahasti kesken. Tosin tiukassa olevat vaihdettavat kumitulpat poistivat pelkoa niiden korvakäytävään jäämisestä. EP-200 saa ostosuosituksen, sillä alhaiseksi ilmoitettu kuluttajahinta (n. 9 €) ja hyvä äänenlaatu harvoin kohtaavat näin hyvin.SP-200SP-200 on liikkuvia musiikin ystäviä ajatellen kehitetty kevyt niskakuuloke. SP-200:aa mainostetaan mm. hyvin ja tukevasti paikalleen istuvana kuulokemallina, mutta itse en tätä mainoslausetta pysty täysin allekirjoittamaan. En ole kovin suuri niskakuulokkeiden ystävä juuri niiden huonon paikallaan pysyvyyden vuoksi. Vika voi olla myös kallorakenteessani, mutta ainakaan minulle SP-200-kuulokkeet eivät vain asetu mukavasti korville. Niskakuulokkeet pienellä säätövaralla voisivat ollakin se minun juttuni, sillä näillä kuulokkeilla niskasanka ei asetu takaa hyvin paikoilleen. Jos asettelen kuulokkeet siten, että niskasanka on hyvin paikoillaan, eivät itse kuuloke-elementit asetu korvien kohdalle. Sport Phones -nimellä mainostettuina kuulokkeina nämä olivat istuvuuden osalta pettymys, sillä huono paikallaan pysyvyys aiheutti ylimääräistä kiusaa liikkuvaan musiikkinautintoon. Äänenlaadultaan kuulokkeet ovat tähän hintaluokkaan ihan kohtuulliset, tosin alataajuudet jää yllättävän vaisuksi. Kuulokkeet ovat varsin muovisen oloiset, ja sangan heikko taipuvuus saa pelkäämään sen helppoa katkeamista. Jos kuitenkin olet niskakuulokkeiden ystävä, ja et halua maksaa niistä huimia summia (näiden kuluttajahinta on n. 13 €), voi tämän TDK:n mallin ottaa varteenotettavana vaihtoehtona.


MMP-200Kolmantena innovaationa testaukseen eksyi TDK:n kuulokemikrofoniyhdistelmä, joka tottelee mallinimeä MMP-200. Tämä lähinnä matkapuhelinkäyttöön suunniteltu malli on rakenteeltaan ja ääniominaisuuksiltaan identtinen SP-200:n kanssa. Ainoat erot ovat mikrofoniliitäntä kuulokeliitännän kaverina sekä irrotettava mikrofoni, joka on mahdollista kiinnittää molemmille puolille kuulokkeita. Mikrofonin käyttöä kuitenkin rajoittaa sen lyhyt varsi, sillä mikrofoni jää harmittavan paljon posken puolelle. Tämän vuoksi mikrofonin taltioima ääni kärsii epäselvyydestä ja ylimääräisistä kohinoista. Kuulokkeita mainostetaan matkapuhelinkäyttöön soveltuviksi, mutta tosiasiassa 3,5 mm:n mikrofoniliitännällä olevat puhelimet ovat toistaiseksi vielä kovin harvassa. Matkapuhelinkäyttö jäi siis minultakin kokeilematta, sillä oma vanha puhelimeni ei sisällä vaadittavaa liitäntää, eikä moista ollut muissakaan toimituksesta löytyneissä luureissa. Jos kuitenkin jos omistat puhelimen, josta löytyy normaali kuuloke- ja mikrofoniliitäntä ja haet matkapuhelimen kaveriksi kuulokkeita, joilla tarpeen mukaan pystyy puhumaankin, voi MMP-200 olla erittäin käytännöllinen ratkaisu. MMP-200 soveltuisi liitäntöjensä puolesta paremmin pelaamiseen, mutta siihen käyttötarkoitukseen markkinoilla on huomattavasti laadukkaampia ja järkevämpiä ratkaisuja.


Oman luokkansa onnistujaTDK pystyy näillä kuulokkeilla kilpailemaan lähinnä niiden halvan hinnan ansiosta. EP-200-tulppakuulokkeet yllättivät todella positiivisesti äänenlaadullaan, mutta kaksi muuta mallia jättivät toivomisen varaa. Äänenlaatu on saatu kohtalaiseksi, mutta muotoilupuoli on selvästi nukkunut ruususen unta. Toki halpa on harvoin huippua ja kun vertaa näiden kuluttajahintoja kilpailijoihin, on TDK pienellä budjetilla kuulokkeita etsivälle tutustumisen arvoinen vaihtoehto.

TDK-kuulokkeet ovat markkinoilla melko uusi tuttavuus, joten niiden saatavuus vaihtelee vielä huomattavasti liikkeiden välillä.

Teksti ja tuotekuvat:Tero Hyttinen


V2.fi | Vieras
< Varjo-CeBIT 2009... iPodin uusi elämä... >

Keskustelut (5 viestiä)

Makko

29.03.2009 klo 15.11

Kiitos testistä. En ostaisi, koska merkki on TDK.
lainaa
Alex

02.04.2009 klo 18.26

Vaatisin henkilöltä, joka testaa kuulokkeita hieman enemmän asiantuntemusta ja vertailupohjaa ennen testin tekemistä. "Itse kun olen MP3-soitintani aiemmin kuunnellut vain sen vakiona toimitetuilla nappikuulokkeilla, oli näiden tulppien tarjoama äänentoisto huomattavasti parempi." Lause antaa lukijalle aika huteran kuvan ammattitaitoisuudesta.. Ainakin minä jäin kaipaamaan uskottavuutta arvostelusta.

Aika erikoista ettei vertailun ensimmäisten (EP-200) kuulokkeiden heikkouksista puhuta lainkaan. 9 eurolla kun tuskin saa kummoista ääntä, näin skeptisesti ajateltuna. Tosin testaajan vaatimustasokaan ei lienyt kovin korkealla.

Kolmas huomionarvoinen seikka on, että testaaja olisi voinut mainita 3,5mm->2,5mm adaptereista puhuessaan kuulokkeiden yhteensopivuudesta kännyköihin.

Kiitos muuten hyvin kirjoitetusta tekstistä. Huomasin muuten vasta palautteen jälkeen, että tekstin kirjoittaja onkin "vieras".
lainaa
Tero

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.11.2008

03.04.2009 klo 12.07

Alex kirjoitti:
Aika erikoista ettei vertailun ensimmäisten (EP-200) kuulokkeiden heikkouksista puhuta lainkaan. 9 eurolla kun tuskin saa kummoista ääntä, näin skeptisesti ajateltuna. Tosin testaajan vaatimustasokaan ei lienyt kovin korkealla.


Niinkuin olettaa saattaa, ei 9 euron hintaan mitään hifistin päiväunia saavuteta, mutta hintaansa nähden nämä EP-200 tulpat yllättivät todella positiivisesti. Ne miinuspuolet, kuten johdon heikko laatu ja kestävyys, sekä tulppien vaatimaton muotoilu ja sitä seurannut ensi tunne korvakäytävässä ovat kuitenkin tämän hintaisille kuulokkeille varsin pieniä miinuksia, tosin asioita jotka olisi ollut syytä tuossa tekstissäni mainita. Kuitenkin äänenlaadultaan kuulokkeet yllättivät, sointi oli kirkasta ja alapäässäkin oli potkua hyvin. Niinkuin olettaa saattaa, eivät nämä pärjää äänessä & muotoilussa kalliimmille kilpailijoilleen, mutta hinnan puolesta TDK menee komeasti rinnalle ja ohi.

Alex kirjoitti:
Kolmas huomionarvoinen seikka on, että testaaja olisi voinut mainita 3,5mm->2,5mm adaptereista puhuessaan kuulokkeiden yhteensopivuudesta kännyköihin.


Kuulokkeet on toki mahdollista saada adapterin kautta toimimaan, mutta kuuloke+mikrofoniliitännäiset adapterit taitavat silti olla hyvin harvassa. Tässä kuulokemallissa siis 3,5mm erilliset liitännät kuulokkeille ja mikrofonille.

Kiitos hyvistä huomioista tekstin suhteen. Palaute on aina tervetullutta, myös vieraalle.
lainaa
pönttö

18.05.2009 klo 17.06

millos noita alkaa muka kunnolla löytymään kaupoista ainakaan omassa asuinkunnassani ei ole vielä ainuttakaan TDK luuria näkynyt.
lainaa
Tero

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.11.2008

29.10.2009 klo 17.51

pönttö kirjoitti:
millos noita alkaa muka kunnolla löytymään kaupoista ainakaan omassa asuinkunnassani ei ole vielä ainuttakaan TDK luuria näkynyt.


Multitronic -verkkokauppa myy ainakin tuota EP-200 mallista tulppakuuloketta. Tosin suosittelen harkitsemaan tilausta pienellä varauksella. Itselläni tilaus tehty n. 3 viikkoa sitten, toimitusajaksi lupasivat 5-7 päivää, mutta kuulokkeita ei ole liiemmin näkynyt. Toivottavasti kärsivällisyys kuitenkin joskus vielä palkitaan sillä kuulokkeet ovat erinomaiset.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova