Tuorein sisältö

Diel - Digitaalinen Valokuvakehys

Vieras

22.04.2009 klo 12.50 | Luettu: 17083 kertaa | Teksti: Vieras

Viikon Vimpain #44
Suoraan postipakettina Hongkongista saapui toimistolle E-Villen kaupittelema Dielin digitaalinen valokuvakehys. Itselleni digitaaliset valokuvakehykset ovat olleet enemmän tai vähemmän turhakkeita, joiden tarpeellisuudesta en ennen ensimmäistä käyttökokemusta ollut kovinkaan vakuuttunut. Dielin 45€ maksava halpamalli osoittautui kuitenkin yllättävän hyväksi laitteeksi, joka karisti turhakkeen leiman hyvinkin tehokkaasti.

Nättiä kuvaa karulla säestyksellä


Kuvakehyksen 7 tuuman laajakuvanäyttö tarjoaa kuville tarvittavan suuren pinta-alan pienienkin yksityiskohtien erottamiseen. Kuvakehyksessä ei ole sisäänrakennettua muistia, vaan kuvien ja muiden medioiden esittäminen tapahtuu muistikortin tai vaihtoehtoisesti USB-muistitikun välityksellä. Muistista kaivetuista valokuvista on mahdollista koostaa diaesityksiä laitteen välityksellä esitettäväksi, tosin esitysten muokattavuus jää lähinnä kuvanvaihtoanimaatioiden valintoihin. Laite ei sisällä minkäänlaista akkua, vaan se ottaa tarvitsemansa virran muuntajan välityksellä verkkovirrasta.

Valokuvakehys toistaa nimestään huolimatta myös videoita ja ääniraitoja. Videoiden toisto tapahtuu tosin varsin rajattuina, sillä laite ymmärtää ainoastaan alle 480x234 kuvapisteen resoluutiossa olevaa mpg- tai avi-muotoon pakattua videokuvaa. Tarkkuudella 480x234 pyörivä videokuva on kuitenkin yllättävän kirkas ja terävä, tosin laitteen äänentoisto jättää toivomisen varaa. Äänet soivat melko raa’asti 2 watin sisäänrakennetuilla stereokaiuttimilla, eikä laitteesta löydy kuulokeliitäntöjä korvia helpottamaan. Tosin video- ja äänentoisto ovat kaikesta huolimatta varsin hyvin toteutetut lisätoiminnot, kun ottaa huomioon että kyseessä on valokuvakehys, ei koko perheen viihdekeskus. Lisäksi valokuvakehyksestä löytyy kalenteri ja kello varsin käytännöllisellä herätystoiminnolla. Kellonaika sekä kalenteri on mahdollista myös jättää laitteeseen näkyviin, jolloin kuvakehys toimii digitaalisena ajannäyttäjänä.

Muotoilunsa puolesta kehystä kelpaa pitää esillä myös vieraiden aikaan. Kiinni ollessaan laite toimittaa kiiltävän peilipintansa ansiosta pöytäpeilin asemaa, ja päälle laitettaessa se on todella tyylikäs valokuvien näyttäjä peilikehyksillä. Peilipinnalla on kuitenkin miinuspuolensa, sillä laitteen sijoittaminen huoneeseen, jossa on vähänkään luonnonvaloa, aiheuttaa omat ongelmansa. Peilipinta heijastaa oletettavasti kaiken valon, ja varsinkin luonnonvalon takaisin, eikä näytettävästä sisällöstä saa juuri mitään selvää. Ongelma on kuitenkin helppo ratkaista sijoittamalla laite siten, ettei sille tule vastavaloa. Hieman kovemmalla valoteholla olisi peilipinta ollut hyvä ratkaisu, nyt siitä on kuitenkin enemmän haittaa kuin ulkonäöllistä hyötyä.

Peilaa, muttei kalpene


Kiinan tuontitavarassa yleensä ongelmaksi nousevat laitteiden käsittämättömät käyttöliittymät. Tässä kuvakehyksessä käyttöliittymä on kuitenkin kaikin puolin siedettävä. Valikossa liikkuminen tapahtuu joko laitteen yläosassa sijaitsevilla hallintanäppäimillä tai mukana toimitetulla kompaktin kokoisella kaukosäätimellä. Käyttöliittymä on kuvakepohjainen ja käyttökielenä lähimpänä kotimaista on englanti. Suurempia epäloogisuuksia ei testijakson aikana käyttöliittymästä löytynyt, ja laitteen toimintavarmuus oli hyvä.

Kokonaisuutena Dielin valokuvakehys on hintaansa nähden varsin hyvä laite. Miinuspuoliksi nousee laitteen tyylikkään näköinen, mutta hyvin epäkäytännöllinen peilipinta, sekä erittäin heikko äänentoisto. Toki puutelistaan voidaan lisätä niin sisäisen muistin kuin akunkin puuttuminen, mutta kumpaakaan näistä en pöydällä pidettävälle valokuvakehykselle pidä kovinkaan välttämättömänä ominaisuutena. Kehys toimii valokuvien esittäjänä varsin mallikkaasti ja lisäpisteitä se saa helposti toteutetuista valikoista ja valokuvaesitysten luomisesta. Toiminnoiltaan kehys ei pahemmin kalpene kalliimmille kilpailijoilleen, vaan tarjoaa varsin toimivan ja monipuolisen paketin valokuvakehyksen kuorissa.

Tuote: Diel-valokuvakehys
Myyjä: E-Ville
Hinta: 45 euroa sis. pk


Teksti ja kuvat:Tero Hyttinen

V2.fi | Vieras
< Buffalo LinkStation ... Peltonen ja testoste... >

Keskustelut (5 viestiä)

TheStar

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

22.04.2009 klo 13.13

Tälläisissä (ja tulevissa arvosteluissa) olisi kiva saada tietoa, että kuinka paljon sähköä mikäkin tuote kuluttaa. Varsinkin kun kyseessä on tälläinen turhake. :)
lainaa
Tero

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.11.2008

22.04.2009 klo 13.44

TheStar kirjoitti:
Tälläisissä (ja tulevissa arvosteluissa) olisi kiva saada tietoa, että kuinka paljon sähköä mikäkin tuote kuluttaa. Varsinkin kun kyseessä on tälläinen turhake. :)


e-ville.hk tarjoaa laitteelle seuraavanlaiset tiedot:

- Virrankulutus käytössä: Alle 1,5A (5V)
- Virrankulutus valmiustilassa: Alle 0,4A (5V)
lainaa
aaaatu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

22.04.2009 klo 16.50

Voisin olla kiinnostunut. Kyseisen kaltainen turhake on ollut hankintalistalla jo pidempään. Miten tuo valoteho sijoittuu kilpailijoiden vastaavien tuotteiden suhteen? Onko luokkaa "kirkas" vai "himmeä"?
lainaa
Ville

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

22.04.2009 klo 23.06

Ihan hetken jouduin miettimään että mitähän tuossa alimmassa kuvassa oikein tapahtuu... :)
lainaa
Tero

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.11.2008

23.04.2009 klo 10.34

aaaatu kirjoitti:
Miten tuo valoteho sijoittuu kilpailijoiden vastaavien tuotteiden suhteen? Onko luokkaa "kirkas" vai "himmeä"?


Kilpailijoiden tuotteisiin paha verrata, kun itsellenikin tämä Diel oli ensikosketus kyseisiin laitteisiin. Valoteho laitteella on ihan riittävän kirkas kuvan näkyvyyteen, mutta tässä kyseisessä mallissa ongelman aiheuttaa lähinnä tuo peilipinta, joka heijastaa kaiken muun valon takaisin ja kuvasta ei tällöin saa mitään selvää. Joten laitteen sijoittamista saa sitten miettiä pari kertaa uudestaan. Kuitenkin kun sijoittelee laitteen siten ettei siihen kohdistu vastavaloa, on kuva riittävän selkeä ja kirkas tähän käyttötarkoitukseen.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova