Tuorein sisältö

Kristian Meurman

J.A. Kaunisto

23.08.2007 klo 17.17 | Luettu: 7622 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Muusikko, yrittäjä ja Idols-tähti
Kristian Meurman nautti menestyksestä kevään Idols-kilpailun kahinoissa, kisan paras miesääni joutui kuitenkin syrjään mitalipaikkojen osalta. Kristian on kuitenkin muutakin kuin Idols-tähti. Miehellä on oma yritys, Experience Productions Ky, joka tarjoaa viihdealan palveluja. Vuonna 2001 perustettu yhtiö työllistää 10 henkeä. Ulkomaan keikkoja mies on tehnyt jo vuosia ennen mediakohua. Kristian on tullut jäädäkseen, ei vain hetken tähdenlennoksi.
Kristian, Kesä on sujunut ilmeisen kiireisenä. Mitkä fiilikset jäivät keväällä kiertäneestä Idoleita Ja Tähtiä-kiertueesta, joka kuljetti finalisti-porukkaa suurilta lavoilta toiselle.


- Aivan mahtava kokemus! Olen salaa mielessäni toivonut, että voisimme
vielä kerran palata kaikki seitsemän samalle lavalle. Valitettavasti tämä
saattaa jäädä vain kauniiksi haaveeksi. Kaiken kaikkiaan Idoleita & Tähtiä-kiertueesta jäi erittäin hieno fiilis.


Voiko hyvä laulaja menestyä ilman mediaseksikästä olemusta? Mikä on oma mielipiteesi perustuen Idols-kokemuksiisi?

- Mielestäni mediaseksikäs olemus on käsite, jolla ei ole mitään tekemistä menestymismahdollisuuksien kanssa. Idols-kilpailujen kautta, tai ilman niitä, menestyy pidemmän päälle todennäköisimmin karismaattinen henkilö. Etenkin, jos tämä henkilö osaa käyttää karismaansa. Itse en koe olemustani mediaseksikkääksi, joskin uskon omaavani jonkin verran karismaa. Ulkonäkö ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa.Miten kommentoit Idos-voittaja Heavy-Ari Koivusta. Kuinka hyvin heavy-rock puree Kristianiin, onko heavy-rock mielestäsi yliarvostettua musiikkia?

- En tunne Heavy-Aria, mutta ystävälläni Ari Koivusella on edessään
loistava tulevaisuus, kunhan hoitaa hommat oikein. Toivon hänelle kaikkea hyvää.
Hevi maistuu toki, sopivina annoksina. Olen melodisen musiikin ystävä. Tällä hetkellä mielenkiintoiselta vaikuttaa mm. Deathlike Silence. Mielestäni musiikkia ei voi kategorisoida yliarvostetuksi genren perusteella. Persoonat ratkaisevat. En arvosta ns. hittitehtailua. Musiikin on synnyttävä inspiraatiosta, ei dollarin kuvat silmissä - tehtaanomaisesti toteutettuna.


Mitkä ovat omat musiikilliset lähteesi, mistä bändeistä/artisteista musiikin harrastuksesi on lähtenyt liikkeelle?


- Esiintyjinä olen aina arvostanut kahta Mikkoa, eli Michael Jacksonia
ja Michael Monroeta. Kitaraa en olisi ikinä opetellut soittamaan ilman
Jimi Hendrixiä. Toisaalta, Mozartin Requiem on ehkä maailman kaunein teos, joskin Salieri ilmeisesti lopun siihen sävelsikin. Ja hyvän työn
tekikin.


Mitkä ovat Ensiaskeleet-levysi henkilökohtaiset suosikkibiisit? Mitä tarinoita kätkeytyy kappaleiden taakse?


- Olimme tekemässä levyäni yhteensä kolmella eri studiolla. Yksi studioista oli alunperin varattu Kirkalle. Kun lauloin kappaletta Viimeiseen mieheen, täytyy myöntää, että raavaskin mies herkistyi. Yritin pistää kaiken peliin kunnianosoituksena Kiril Babitzinille. Viimeiseen mieheen on koko kesän ollut pääsetin viimeinen biisi.

Hauska tieto kaikille levyäni kuulleille, eli Lapin kesän lauluosuudet nauhoitettiin Vappuaattona. Saavuin studiolle opiskelijahaalareissa ja lauloin ylioppilaslakki päässäni. Illan päätteeksi nautimme lasilliset kuohuviiniä. Jäi Mantan lakitus näkemättä - seura ja työn tulos korvasivat sen helposti.


Oliko levylle päätyneiden biisien valinta vaikea prosessi. Jouduitko moneen kertaan kieltäytymään huonoista viisuista?


- Materiaalin valitseminen ei tuottanut vaikeuksia. Joitakin ehdotuksia tyrmäsin, koska en tuntenut voivani samaistua kappaleisiin. Melko hyviä ehdotuksia tuli ja lopulta sain tahtoni läpi - yhtä kappaletta lukuunottamatta.Millä kotimaisella kesäfestivaalilla haluaisit esiintyä, entä minkä
> rokkifestarin/kesäfestarin jättäisit suosiolla väliin?- Ruisrock! Sinne kun vielä pääsisi... Mitään niin negatiivista en ole yhdestäkään festarista kuullut, ettenkö olisi valmis lähtemään. Tämän kesän yksi parhaimmista kokemuksista oli Untorock Utajärvellä.Mediassa on kerrottu mahdollisista ulkomaan virityksistä, onko Kristian
suuntaamassa ulkomaan markkinoille?- En missään nimessä väheksy Suomen markkinoita, mutta kokemuksieni perusteella myös ulkomailla voisi olla tilausta kaltaiselleni artistille. Olen esiintynyt aikaisemmin Euroopassa ja Japanissa. Tietenkin levy-yhtiön tuki olisi ratkaisevassa asemassa ulkomaille suunnattaessa. Toivottavasti, jos ei seuraava, ainakin kolmas levy voitaisiin julkaista myös Suomen rajojen ulkopuolella.


Mikä on mielestäsi suurin vahvuutesi esiintyvänä artistina?


- Uskon siihen mitä teen. Lavalla annan kaikkeni. Siviilissä ujosta takapenkin pojasta kehkeytyy lavalla uskottava artisti. Tärkeää on myös muistaa rajallisuutensa, en ole yhtään sen ihmeellisempi kuin keskiverto kaduntallaaja. Nöyryys on kaikkein tärkeintä.


Kumpi on lähempänä sinun artistikuvaasi, yhteistyö Kotiteollisuuden
Jouni Hynysen kanssa tai yhteistyö Vesa-Matti Loirin suuntaa?- Haluaisin olla samalla stagella molempien kanssa samaan aikaan.
Otetaan vielä Marco Bjurström sparraamaan ja Jone Nikula tuomaroimaan esiintymistämme. Niin, ja bändissä soittaisivat Victor Wooten, Mitch Mitchell, David Paich ja Ben Granfelt. Ja tietenkin soittaisin myös itse, vuosimallin 1896 Steinway-flyygeliä sekä Vesku Lempiäisen käsintehtyä "Agathon"-kitaraa.


Teksti: J.A.Kaunisto
Kuva: SonyBmg

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Sony KDS-55A2000... Klassikkokino - ei s... >

Keskustelut (4 viestiä)

Dani

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

24.08.2007 klo 01.35

Kristian on asiallinen kaveri. Ehkä vähän liiankin.
lainaa
00-liver

24.08.2007 klo 07.26

Vesku Lempiäisen kitaroita ei ilmeisesti kannata soittaa,vaan pitää ne kassakaapissa?
Kannattaisi vain soitella muovikitaralla niin olisi kova lavameininki.
lainaa
zergbur

Rekisteröitynyt 07.08.2007

24.08.2007 klo 21.52

Salee kiinnosti.
lainaa
Cyborg

Moderaattori

Rekisteröitynyt 11.04.2007

29.08.2007 klo 15.48

Hyvä haastattelu.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova