Tuorein sisältö

Antemasque: Antemasque

J.A. Kaunisto

03.11.2014 klo 23.06 | Luettu: 3918 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Psykedeelisen progressiivinen The Mars Volta laittoi pari vuotta sitten soittimet naulaan. Mutta, salaa voi toivoa ihmettä ja osittain musiikkimaailma on sellaisen saanut. Nimittäin The Mars Volta -tyypit jälleen yhdessä suoraviivaisemman materiaalin parissa. Antemasque-nimen alta löytyvät kitaristi Omar Rodríguez-Lópes ja vokalisti Cedric Bixler Zavala sekä rumpali David Elitch. Myös Red Hot Chili Peppers -Flea soittaa levyllä.

Vaikka The Mars Volta -viitteitä risteilee ilmassa, meno on huomattavasti iskevämpää ja suoraviivaisempaa...riisutumpaa. Herrojen vuosien takainen ryhmä At The Drive-In on helppo nostaa vertailuun ainakin vapaasti hengittävän energian muodossa. Post-punk -vaikutteet ja hetkittäin jopa punk-henkinen asenne tekevät kuitenkin pesäeroa ylettömän koukeroiseen ja korkealentoiseen The Mars Voltaan. Omar Rodríguez-Lópesin ilmeikkäästä ja teknisestä soittotyylistä löytää kuitenkin jälkiä sylttytehtaalle. Cedric Bixler Zavalan laulusuoritus kourii matalammalta, säväyttävän kuitenkin tehokkaasti.

Kun pakettiin heitetään myös Zeppeliniä, The White Stripes ja vintage rokkia, vaikutteiden kirjon voisi olettaa menevän ähkyn puolelle. Ei suinkaan. Yksinkertaisuus on valttia. Materiaalista on löytävinään Bloc Partya, Interpolia, Queens Of The Stone Agea, alkuaikojen Red Hot Chili Peppersiä...People forget on kuin kotimainen Lapko olisi hypännyt Bloc Partyn kelkkaan. Rautalankaskeballa alkava 4AM riffittelee kuivan terävästi ja In the lurch on varsinainen perushöyläykseen luottava rytmikone. In the lurchin kohdalla varsinkin rumpalin tuolilta irtoaa todella makeaa keppijumppaa.

Suoraviivaista, terävää, rosoista skebasoundia ja retroilevaa asennetta. Antemasque ei loista omaperäisyydellä mutta soitto on mehukasta ja innostunutta. Jatkosta ei ole varmuutta mutta kyllähän näiden soittomiesten yhteispeliä kuuntelee suurella ilolla muodossa jos toisessa, musiikkityylistä suuremmin välittämättä!

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Oculus... Enemy... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova