Tuorein sisältö

Peltonen ja Oscar-gaala 2011

Jari Tapani Peltonen

28.02.2011 klo 00.01 | Luettu: 67594 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Livenä ruikuttajakriitikon luolasta.
Se on perinne, että vuoden kehutuimmat leffat tuodaan Suomeen seuraavana keväänä, mutta kyllä vuodella pitäisi olla muutakin tarjota. Kammottavasti 3D:ksi väärennetyt mahalaskut, intohimottomat ja laskelmoidut spektaakkelit, teennäistä tekonaurua kalastelevat kulttielokuvakandidaatit, hyvin heikko kotimainen tarjonta, kaikkea tätä oli elokuvavuosi 2010, jota juhlimme tänä yönä.

Hyvän vuoden tunnistaa "ärsyttävästä", eli jännittävästä Oscar-gaalasta. Tahdon vaahdota, että paras matsku jäi vähälle huomiolle tai huomiotta! Tämän yön Oscar-gaala on valitettavasti mahtava. Lähes kaikki elokuvat, jotka olen nähnyt ja joista suuresti pidän tai joita vähintäänkin arvostan, ovat ehdokaslistalla. Mitä jäi pois?

Rohkea ja ajankohtainen, röyhkeä ja hyväsydäminen, tappohauska Four Lions on kultaista komediaa, mutta sen tyylistä komediaa, ettei Oscar-akatemia moista koskaan huomioi. Muut suursuosikkini ovat toivottavasti "vielä löytämättä". Vuosi kyllä viihdytti. Green Zone ja Haudattu olivat näppäriä viihteellisiä jännäreitä. Streen Dance 3D oli vuoden vahvin musiikkityyppinen hömppähupailu. Narnian tarinat: Kaspianin matka maailman ääriin viihdytti Narnia-fania, kuten muutamat teknisissä kategorioissa ehdolla olevat jatko-osat viihdyttivät omiaan.

Kiukkuan hieman, koska Love and Other Drugs on vain omaan makuuni. Myönnetään, ettei Anne Hathawayn (illan juontaja) suoritus Parkinsonin tautia sairastavana seksipommina ole yhtä erikoinen kuin James Francon (illan toinen juontaja) muikistelu tapauksessa 127 tuntia, mutta vaikutuksen typsy teki.

Suomi laittoi Oscar-ehdokkaaksi dokumentin Miesten vuoro, turhaan. Se olisi viimeisen päälle herttaista, jos tuppisuisten munamiesten avautuminen oltaisiin huomioitu ison maailman dokumenttikategoriassa, mutta oikeiden elokuvien ystävänä olen tyytyväinen, ettei sinänsä erinomainen teos saastuta vieraskielisen elokuvan kategoriaa.

Ehdokkaat


Me mediapompöösit olemme päätelleet muita gaaloja tulkittuamme, että Kuninkaan puhe ja The Social Network ovat yön ennakkosuosikit.

The Social Network kutakuinkin on vuoden vahvin elokuva toteutuksen suhteen. Kuninkaan puheella on nähdäkseni se ongelma, että moni kuva on rajattu heikosti ja kamera ei järin kiehtovasti liiku. Jos tarinasta puhutaan, Kuninkaan puhe loistaa juurikin rajauksen saralla, kun taas The Social Network ei niinkään. Lausun tämän kenties viidettä kertaa: The Social Network kertoo Facebookin perustajasta, mutta tekee päähenkilöstä synkistelevän Darth Vaderin, mitä hän ei oikeasti ole. Nämä ovat ihan omia aivovaginapierujani. Joka tapauksessa nautin kovasti molemmista pätkistä.

Itseni ja ohjaaja Darren Aronofskyn tuntien ennustan, että tämä kommentääri olisi jotain aivan muuta, jos olisin nähnyt Black Swanin. Black Swan ja Winter's Bone ovat näkemättä niistä tärkeimmistä. Tältä pohjalta nostan Taistelijan ehdokaslistan vahvimmaksi elokuvaksi ja Inceptionin varsinaiseksi suosikikseni. Inceptionissa on pientä jännää kompurointia, minkä vuoksi se ei rasvannut tunnemoottoriani yhtä asiallisesti kuin umpikliseinen Taistelija, mutta Taistelija on umpikliseinen - Inception on sitä, mitä Hollywoodin pitäisi tehdä enemmän.

Taistelija ja Kova kuin kivi eivät ehdokkuusmääristä huolimatta voita välttämättä yhtään mitään. Inception on sentään vahvoilla, kun teknologiaa juhlitaan. Taistelijan Christian Bale on selkeä ennakkosuosikki miessivuosakategoriassa ja Kiven Jeff Bridges yksi ennakkosuosikeista pääosakategoriassa, mutta Kuninkaan puhe saattaa viedä molemmat pystit.


Punaisella matolla


Puolentoista tunnin kofeiinihöyryisen kommentoinnin ja kommenttien valmistelun jälkeen ehdin vilkaista telkkaria. Öh, mitä, joo - kova kuin kivi eli Hailee Steinfeld on ansainnut naissivuosan. Hän on 14 ja aivan eri henkilö kuin omalaatuinen roolihahmonsa. Paljastan, että emmin ensi minuuteilla, onko Bridges sittenkään loistava, vai lähinnä ärsyttävä (hän on loistava), mutta Steinfeld vakuutti alusta loppuun. Ilmeet, äänenkäyttö, hän on syy, miksi katson vahvan mutta kaavamaisen länkkärin uudestaan, jos katson.

Mila Kunis on ainoa epäilyttävä piirre Black Swanissa näin etukäteen. "Muuntautumiskykyinen" ei ole ensimmäinen muijasta mieleen tuleva ajatus ja samassa leffassa on Natalie Portman ja minun Winonani. (Onko väärin, että yksityiskohta, jota kriitikko odottaa eniten elokuvalta, jota hän odottaa eniten, on mitätön sivurooli? En ole nähnyt Winoa kankaalla ikuisuuteen.)

Taistelija Amy Adams kykenee mihin vaan, paitsi herättämään sisäisen muotihomppelini tänä iltana. Asut ovat mummomaisia: pöytäliinakuvio ja siveys ovat trendit. En tykkää.

Geoffrey Rush yllättää Kekkosen kupolilla ja Christian Bale hippityylisillä häpykarvoilla leuassa. Facebookin feikkipomo Jesse Eisenberg on edelleenkin sama jannu kuin hahmonsa. Hän teki taidokasta työtä äänellään ja häntä oli kiva katsoa, mutta yllätyn tosissani, jos tämä mies tekee heti kohta erilailla hienon suorituksen.

Sivuosa-pystin Taistelijasta Adamsia vahvemmin ansainnut Melissa Leo yhdistää mummotrendin Elvis-kostyymiin. Cate Blanchetin asu on tehty koristetyynystä - mummon pikkutytölle ostamasta peruspyöreästä prinsessatyynystä! Tämä on jo mielenkiintoista, hitto vie. Tykkään myös naispuolisesta jättiläisjuontajasta, joka on saattanut syntyä miehenä.

Scarlett Johansson on lähes tarkalleen mummoni tyyny. Väri vain on hitusen haaleampi. Voi että. Suomen studiovalvojaisten muotikikattajat eivät onnistu valaisemaan mummotyynytrendin taustoja.

Annette Bening tulkitsee Madame Webiä Hämähäkkimiehen seikkailuista. (Kuviot ja tyyli tukevat teoriaa paremmin kuin värit.) Se on gaalan mysteereitä, miksi käyttökelpoisen suorituksen hyvässä elokuvassa The Kids Are All Right tehnyt Annie-Bennie on ehdolla, mutta hitusen haastavammassa roolissa pätenyt Julianne Moore ei ole. Kummankaan ei pitäisi olla, meinaan että Hathawayhin verrattuna.


OSCAR-GAALA


On myöhässä. Hyvä. Sain pulssini tasaantumaan.

Suomen pään valvojaisten elokuva-asiantuntijoihin kuuluu Veijareiden ohjaaja. Pulssi menee taas.

Gaala alkaa Inceptionin inspiroimalla sketsillä, jossa juontajapari Hathaway & Franco on leikattu mukaan muihin elokuviin. Jos et ole hereillä, etsi näitä juttuja vaikka YouTubesta - minä en ehdi muuta sanoa, kuin että läppä on laadukasta kuin elokuvavuosi -10.

Paras taidesuunnittelu/lavastus

Liisa Ihmemaassa
Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa I
Inception
Kova kuin kivi
Kuninkaan puhe

Ihmemaa saattaisi toimia matkailukohteena, mutta aurinko ei siellä paista, vaikka aurinkolasit olivat pakolliset. Toisin sanoen väärennetty 3D ei ollut vakuuttavaa taidesuunnittelua.

Potter on uskaliaasti sarjan tylsimmän näköinen elokuva, jolla on visuaalisesti vakuuttavat hetkensä. Mitä jäi mieleen Inceptionista? Ennen muuta se, ettei se ole järin korkealentoinen uni - mutta varsin vahvasti sekin, miten vakuuttavia huippukohdat ovat tasavahvassa kokonaisuudessa.

Kova kuin kivi näyttää vaarin housuilta kuten haluaakin. Kuninkaan puhe on kuvattu homopornoelokuvan lavasteissa. Oho? Jos et sanaani luota, etkä pelkää mustan miehen kikkeliä, niin todisteita löytyy täältä. Älä klikkaa, hyvä ihminen, jos et oikeasti halua.

Peltonen päättää ja veikkaa:
Inception

Peltonen pelkää:
UK Naked Men. Jotkut kirjaimellisesti näkevät Kuninkaan puheessa enemmän kuin minä. Näistä vaihtoehdoista se on selvästi heikoin tässä kategoriassa.

Oscarin saa...
Liisa Ihmemaassa, eli omaperäisimmän näköinen elokuva. Hyväksytään...

Paras kuvaus

Black Swan
Inception
Kova kuin kivi
Kuninkaan puhe
The Social Network

The Social Network. En voi väittää muistavani, miten asiallisesti mikäkin kohtaus tarkalleen ottaen kulki, mutta vakuutuin, enkä ole ihmetellyt artikkeleita, joissa selitetään, miten monimutkaista ja haasteellista mikäkin näennäisen yksinkertainen juttu oli.

Black Swan todennäköisesti tulee olemaan suosikkini muutaman hypnoottisen kohtauskatkelman perusteella. Kuninkaan puhe ja Kova kuin kivi ajavat asiansa.

Peltonen elää toivossa:
Black Swan

Peltonen veikkaa:
The Social Network

Oscarin saa...
Inception

Josta en ehtinyt kirjoittaa sanaakaan. Painovoimattomat kohtaukset ja leikittely ajan kanssa johtavat huimiin kohtauksiin ja Oscar on erittäin ansaittu. Jos olisin ehtinyt ajatella, olisin saattanut tämän suosikikseni nimetä.

Paras naisnäyttelijä sivuroolissa

Jacki Weaver - Animal Kingdom
Hailee Steinfeld - Kova kuin kivi
Helena Bonham Carter - Kuninkaan puhe
Amy Adams - Taistelija
Melissa Leo - Taistelija

Se olisi kovin tyypillistä Oscar-törttöilyä se, jos Bonham Carter voittaisi nyt, mutta saman elokuvan oikeat kyvyt Firth ja Rush jäisivät ilman myöhemmin.

Leon ja Steinfeldin välillä näen todellisen kamppailun. Adamsin suorituksessa vakuuttavinta on se, että Adams on ehta kovis, vaikka hän osaa olla myös pumpulin pehmeä... Sitä en tiedä, osaako hän olla muuta kuin ihana.

Peltonen päättää ja veikkaa:
Hailee Steinfeld

Legendaarinen Kirk Douglas vääntää läppää ja antaa Oscarin...
Melissa Leolle, joka sen ansaitsi, mutta yllättyi ja sanoi fuck suorassa lähetyksessä - vaikka ollaan Amerikassa!

Paras lyhyt animaatio

Day & Night
The Gruffalo
Let's Pollute
The Lost Thing
Madagascar, carnet de voyage (Madagascar, a Journey Diary)

Enpä ehtinyt mitään lyhyttä YouTubesta metsästää tänä vuonna (onko se edes suotavaa, en minä tiedä). Day & Night on 3D:tä omaperäisesti käyttänyt pätkis, jota Toy Story 3:n edessä esitettiin. Sen hienous ei ole avautunut ainakaan niille äänestäjille, jotka ovat käyttäneet tubea tai DVD:tä.

Oscarin saa...
The Lost Thing

Paras animaatioelokuva

The Illusionist
Näin koulutat lohikäärmeesi
Toy Story 3

Annoin suunnilleen saman arvosanan suunnilleen kaikille vuoden 2010 animaatioille. Tasapaksua kamaa. Puolittaisia onnistumisia. Mainiota viihdettä. Ymmärrän kyllä, miksi Toy Story 3 on arvostetumpi elokuva kuin Shrek ja ikuinen onni, tai miksi Näin koulutat lohikäärmeesi valloitti useammat sydämet kuin Legenda suojelijoista, mutta Shrek itse on sympaattisempi kuin Dublo-palikat ja Legenda visuaalisesti häikäisevämpi kuin useimmat elokuvat, joita on tähän mennessä tehty.

Toivo elää. Ehkä The Illusionist on jotakin erityistä. Saman ohjaajan Bellevillen kolmoset oli.

Peltonen päättää:
Pixar jää palkinnoitta, kunnes firma tuottaa seuraavan WALL-E:n tai Rottatouillen, enkä puhu nyt mistään jatko-osista.

Peltonen veikkaa:
Toy Story 3

Oscarin saa...
Toy Story 3. (Kirjoitin tämän ennen kuin kirjekuori avattiin.)


Paras sovitettu käsikirjoitus

127 tuntia
Kova kuin kivi
The Social Network
Toy Story 3
Winter’s Bone

The Social Network vie ja ansaitusti, politikoidaan näin. Kyseessä on erinomaisen viihdyttävä ja ajankuvaa rakentava tarina, jonka suhdetta todellisuuteen en hyväksy syystä, jota en kohta enää edes muista - vaahtoamisesta on tullut pääasia.

Winter's Bone on selkeä kakkosvalintani, koska en ole sitä nähnyt. Kova kuin kivi ja Toy Story 3 ovat hyviä käsikirjoituksia, viihdyttäviä ja niin päin pois, mutta minä tapaan aina pohtia tarinaa ja teemoja ja niistä koostuvaa kokonaisuutta. Tämmöisenä ihme kokonaisuutena Kova kuin kivi on länkkäri ja Toy Story 3 on järjetön.

Haluaisin tietää, mitä 127:n kässärissä lukee. Zoomaa pulloon? Juo kusta? Riko tunnelma takaumalla? Epäehdokas Haudattu on käsikirjoitusta ajatellen juuri sellainen jännäri, joita Hollywood ei palkitse, mutta käytännössä se pesee 127:n joka suhteessa: vaikeasta tilanteesta ei koskaan poistuta, ja elokuva toimii silti.

Peltonen päättää:
Selvästikin Winter's Bone

Peltonen veikkaa:
The Social Network

Oscarin saa...
The Social Network

Paras alkuperäinen käsikirjoitus

Inception
The Kids Are All Right
Kuninkaan puhe
Taistelija
Vuosi elämästä

Neljä onnistunutta draamaa vastaan tieteiselokuva, joka käsittelee muun muassa Aikaa. Rakastan Aikaa. Tykkään höpöttää sellaista, että Ajan voi kokea eri tahtiin, ja sitten ihmisillä hajoaa pää. Inception on kenties paras Aikaa käsittelevä selkeä elokuva kautta aikain. Surrealistiset tajunnanvirtapläjäykset - kuten Synocdoche, New York - ovat asia erikseen. Jos Inception muilta osin tulkinnanvarainen onkin, Aikaa se hyödyntää varsin selkeästi ja omaleimaisesti.

Kuninkaan puhe todennäköisimmin voittaa, koska se on saavutus historian tulkitsemisen saralla ja tämä on Oscar-gaala. Oma valitani draamoista on Taistelija. Kaikilla näillä on ansionsa.

Peltonen sanoo:
Inception

Peltonen veikkaa:
Kuninkaan puhe

Oscarin saa...
Kuninkaan puhe

Paras vieraskielinen elokuva

Biutiful - Meksiko
Hors-la-loi - Algeria
Kosto - Tanska
Incendies - Kanada
Kynodontas - Kreikka

Mitään en ole nähnyt. Kaikista olen enemmän innoissani, kuin Hollywood-potaskasta keskimäärin. Aistin Biutifulin olevan ennakkosuosikki ja jos näin on, se ei voita - tämä on Oscar-perinne.

Oscarin saa...
Kosto

Paras miesnäyttelijä sivuroolissa

Mark Ruffalo - The Kids Are All Right
Geoffrey Rush - Kuninkaan puhe
Christian Bale - Taistelija
Jeremy Renner - The Town
John Hawkes - Winter's Bone

Christian Balen patsas on nyt jaossa. Päällimmäinen ajatukseni suorituksesta on se, että "tämä ei ole ylinäyttelyä". Koska se ei ole. Kukaan ei ole niin väittänytkään? Hyvä. Bale katoaa rooliin, irroittelee, ja osoittaa syvyyttä erilaisina hetkinä. Tämä on Balen uran ykkössuoritus. Näyttele mies vielä yhdessä Batmanissa, ja sitten et enää sorru mihinkään terminaattoreihin, vaan teet töitä.

Ruffalo ja Rush ovat hauskoja sympaattis-empaattisella tavalla. Heille voisi antaa hymypoikapalkinnot. Hawkesista en mitään tiedä. Sosiopaatti Renner on parhaita puolia jännärissä, jossa on paljon hyvää, eikä juuri mitään omaperäistä.

Peltonen päättää ja veikkaa:
Christian Bale

Oscarin saa...
Häpykarvaleuka Bale, aikamme näyttelijöitä.

Taistelija johtaa kahdella voitolla. Taputan tässä ihan fyysisesti kunhan ehdin.

Paras sävellystyö

127 tuntia
Inception
Kuninkaan puhe
Näin koulutat lohikäärmeesi
The Social Network

Kuten arvostelussa totesin, Inception on intiimi tarina, josta on tehty eeppinen tehosteilla ja musiikilla. Päätän, että tämä on... hyvä asia? Inceptionin musiikki saavuttaa jotakin tiettyä, eikä ainoastaan tue tarinaa, kuten yleensä on tapana - jos tämmöinen mielipide kenenkään järkeen käy.

Muista ehdokkaista en paljoa muista, vaikka kelpo sävellyksiä ovat ne kaikki. Gaalassa esitettyjen näytteiden perusteella luettelen, että Kuninkaan puhe on erinomainen, The Social Network hienovarainen ja Lohikäärme asiallinen. Vain siksi, että 127 tuntia on mielestäni puolitiehen jäävä tyylikokeilu, tiputan sen sijalle 5. tässä seurassa. Sinänsä mainio musiikki ei repinyt tunteita kuten oli tarkoitus (toisaalta muistan itkeeni, mutta joo, olen tosi ilkeä ja tiukka ja luultavasti en ole samaa mieltä itsenikään kanssa).

Peltonen päättää ja veikkaa:
Inception

Oscarin saa:
The Social Network

Okei.

Paras äänimiksaus

Inception
Kova kuin kivi
Kuninkaan puhe
Salt
The Social Network

Äänieditointi ja äänimiksaus, puukorvan suosikkikategoriat. Unstoppable on saletisti editoitu paremmin kuin Salt, joka on kylläkin paremmin miksattu - tästä ei kannata edes keskustella?

The Way Back on yksi harvoja elokuvia viime vuodelta, joiden aikana olen nauttinut ääniefekteistä Suuresti ja Tietoisesti, enkä vain ihan muuten vaan. Ymmärtäisin jotakin näistä kategorioista, jos se olisi ehdokkaana. Useimmat Hollywood-tuotteet kuulostavat hyvältä - tapu tapu.

Peltonen veikkaa:
Inception tai The Social Network

Oscarin saa...
Inception

Paras äänieditointi

Inception
Kova kuin kivi
Toy Story 3
Tron: Perintö
Unstoppable - pysäyttämätön

Peltonen päättää:
Tarinan, konseptien ja toteuksen osalta tietoisesti täysin teennäinen Tron: Perintö ei voita yhtään mitään.

Peltonen veikkaa:
Inception. (Mihin jäi The Social Network?)

Oscarin saa...
Ylläri pylläri Inception


Paras meikkaus

Barney's Version
The Way Back
The Wolfman

The Way Back all the way. Isolla kankaalla varsinkin korostui, miten uskottavasti ja tunnelman ansiosta liikuttavasti luonto runtelee eteenpäin käveleviä raukkoja.

Aivan liian usein palkinnon saa historiallinen tyttöilyilta, jossa naamaan vedettiin puuteria - tällä kertaa tätä vaihtoehtoa ei ole. Rick Bakerin luoma susimies on vaikuttava, ehta hirviö vetelässä leffassa. Twilight-vihaajien protestiäänillä se saattaa viedäkin. Barney's Version kuulemma esittelee ikääntymisefektejä ja Paul Giamattilla on uskottava tupee, eikä ketään kiinnosta.

Peltonen päättää ja veikkaa:
The Way Back

Oscarin saa...
The Wolfman

Perkeles! Hirviöiden sydänystävänäkin olisin antanut Oscarin muualle.

Paras pukusuunnittelu

I Am Love
Kova kuin kivi
Kuninkaan puhe
Liisa Ihmemaassa
The Tempest

Jos joskus ehtisin ja olisi varaa, olisin viikon pimeässä huoneessa yksinäni naamiaisasussa kännissä. Tältä kantilta ajatellen Liisa Ihmemaassa kiehtoo minua pukusuunnittelun osalta, ja joo-oh, tää naputtelu vie multa hengen.

Oscarin saa...
Peltosen fantasialoma, elikkä Liisa Ihmemaassa.

Paras lyhyt dokumentti

Killing in the Name
Poster Girl
Strangers No More
Sun Come Up
The Warriors of Qiugang

Oscarin saa...
Strangers No More

Paras näytelty lyhytelokuva

The Confession
The Crush
God of Love
Na Wewe
Wish 143

Oscarin saa...
God of Love

Paras dokumenttielokuva

Exit Through the Gift Shop
Gasland
Inside Job
Restrepo
Waste Land

Henkilöllisyytensä salaava taiteilija Banksy on todella mielenkiintoinen henkilö. Tämän asian opit, jos seurasit viime vuonna ulkomaisia sivustoja liian ahkerasti. Onko Banksyn Exit Through the Gift Shop oikea dokumentti, vai taitava kepponen? Monet ovat väittäneet, ettei tällä oikeastaan ole väliä. En tiedä elokuvasta yhtään mitään, en ole muistanut edes traileria katsoa, mutta minut on aivopesty: katson leffan heti kun laillisesti mahdollista.

Oscarin saa...
Inside Job

Nyt moni pettyi, sillä niin ennalta nähtiin, että Banksyn voittoa seuraa jonkinmoinen jekku. Dokumenttipalkinto kuuluu kuitenkin oikealle dokumentille.

Suljin juuri silmäni ja koin hallusinaation animaation Asterix ja Caesarin yllätys hengessä. Siinä kisaillaan Colosseumilla ja eräs selostaja alkaa kyllästyä huutamiseen ja sitten hän huutaa torveen, että tuleeko sitä kaljaa tai jotakin tällaista.

Parhaat erikoistehosteet

Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa I
Hereafter
Inception
Iron Man 2
Liisa Ihmemaassa

Melkein tekee mieli sanoa, että Potter. Vakuuttavimmat hetket se minulle tarjosi, mutta asiaa auttoi tehosteista yllättävän vapaa tunnelmointi. Jos sumumönjä - mitä selkeämmin tehoste ei voi tehoste olla - tekee vaikutuksen, tehosteita käytetään osaavasti.

Helena Bonham Carter isopäänä on yksi riemastuttava tehoste, mutta yleisesti ottaen Liisa Ihmemaassa on rasittavan epätasainen kokoelma kikkoja, joista vain 50-75% on moitteettomia. Iron Man 2 kenties tarjoaa eniten hyviä tehosteita. Hereafter on mukana tsunamikohtauksen vuoksi ja tämän hyväksyn. Inception on elokuvista ehdottomasti omaperäisin.

Peltonen päättää ja veikkaa:
Inception

Oscarin saa...
Inception

Paras leikkaus

127 tuntia
Black Swan
Kuninkaan puhe
The Social Network
Taistelija

Moukkana tahdon aina julistaa, että hyvä leikkaus johtaa jouhevan sujuvaan elämykseen ja muu on toisarvoista. Siksi suosikkini on Taistelija, joka kuitenkaan ei tätä palkintoa vie.

The Social Network voi helpostikin viedä. 127 tuntia on itsestäänselvä voittaja, jos haussa on omaperäinen tapaus, jossa sisältöä nyhjäistään vaikka tyhjästä leikkauksella/editoinnilla. 127 tuntia vakuutti minut teknisenä suorituksena - mutta sujuva elämys se ei ollut.

Peltonen päättää:
Taistelija

Peltonen veikkaa:
The Social Network tai 127 tuntia

Oscarin saa...
The Social Network, mutta tässä on kuitenkin tämmöinen kuva:


Paras alkuperäinen laulu

"If I Rise" - 127 tuntia
"Coming Home" - Country Strong
"I See the Light" - Kaksin karkuteillä (Tangled)
"We Belong Together" - Toy Story 3

Erehtymättömällä iTunes-logiikalla yksikään näistä biiseistä ei ole euron arvoinen.

"If I Rise" on kohtalainen yritys löytää henkiset ulottuvuudet kiven alle jääneen idiootin koettelemuksesta. Gwyneth Paltrow laulaa, se on hauska juttu "Coming Homessa", jonka voisin kuvitella toimivan sateisen montaasin aikana. "I See the Light" on ei-niin hienovaraisesti nimetty kipale ei-niin hienovaraisesta kohtauksesta, jossa lyhtyjä lentelee kaikkialla. Koska edes minä en tuollaiselle, rehelliselle korniudelle itkenyt, kappale ei toimi.

Peltonen päättää:
"We Belong Together" korvaukseksi Randy Newmanille. Kirosin Newmanin nimen, kun kuulin, että hän korvaa Alan Menkenin Prinsessan ja sammakon säveltäjänä. Prinsessa ja sammakko toimii huomattavasti paremmin kuin Menkenin Kaksin karkuteillä. "We Belong Together" toimii sekin, joo. Leppoisa biisi.

Peltonen veikkaa:
"Country Strong". Sen esittää elokuvassa (ja gaalassa) akatemian hyvin tuntema näyttelijä, jota ei entuudestaan tunneta laulajana.

Oscarin saa...
Helvetin helvetti! Tämä oli mahdollisuuteni osua oikeaan järjellä eikä tuurilla.

Voittaja on Randy Newman ja "We Belong Together".

Paras ohjaaja

Darren Aronofsky - Black Swan
Joel ja Ethan Coen - Kova kuin kivi
Tom Hooper - Kuninkaan puhe
David Fincher - The Social Network
David O. Russell - Taistelija

Saanko esitellä: elokuvat, jotka ovat oikeasti ehdolla Parhaan elokuvan kategoriassa. Käytännössä suosikkeja on tietenkin vain kaksi. Fincher on kyvyistä suurin. Hän tekee, mitä haluaa. Se on eri asia, mitä katsoja haluaa. Minulle kelpaa hallittu häröily, joten Black Swan ja Aronofsky ovat sydämen valintoja edelleenkin vain koska fantasioin niin.

Niin käy aniharvoin, mutta jos Fincher veisi tämän ja Kuninkaan puhe parhaan elokuvan Oscarin, olisin erittäin tyytyväinen. Kuninkaan puheen Hooper tekee monta hyvää valintaa ja monta ontuvaa, mutta uskon hänen vievän - koska uskon, että Kuninkaan puhe on "Vuoden paras elokuva".

Tavallinen hyvä elokuva Coenin veljeksiltä ei tunnustuksia ansaitse, päinvastoin, veljeksiä pitää piiskata toiseen suuntaan. Nolanin pitäisi olla ehdolla Inceptionista.

Peltonen päättää:
David O. Russell. Hän takoi vahvimman elokuvan, jonka näin ja joka on ehdolla.

Peltonen veikkaa:
Tom Hooper.

Oscarin saa:
Tom Hooper. Täten Kuninkaan puhe voittaa parhaan elokuvan Oscarin.

Paras naisnäyttelijä pääroolissa

Natalie Portman - Black Swan
Michelle Williams - Blue Valentine
Annette Bening - The Kids Are All Right
Nicole Kidman - Rabbit Hole
Jennifer Lawrence - Winter's Bone

Beningin suoritus on ainoa, jonka olen nähnyt, ja se on niitä päteviä suorituksia, joista ei jää mitään tiettyä mieleen - käsikirjoitus oli elokuvan tähti. Natalie Portman on selkeä ennakkosuosikki. Häneltä minä henkilökohtaisesti tarvitsen Oscar-tasoisen suorituksen.

Oscarin saa Natalie Portman

Portman on erittäin vakuuttava näyttelijä. Yksi asia, joka tästä muistuttaa, on kehno romanttinen komedia Näin ystävien kesken. Jotkut näyttelijät eivät semmoisiin suostu, totta. Useimmat suostuvat ja tekevät nuukahtaneet suoritukset kyvyistään huolimatta. Portman näyttelee oikeasti - Ashton Kutcherin rinnalla! Portman muistuttaa puheessaan, että jo 11-vuotiaana hän näytteli elokuvassa Leon. Jo tuolloin hän oli tähti, joka teki aivan omanlaisensa suorituksen, joka painui välittömästi mieleen.

Paras miesnäyttelijä pääroolissa

James Franco - 127 tuntia
Javier Bardem - Biutiful
Jeff Bridges - Kova kuin kivi
Colin Firth - Kuninkaan puhe
Jesse Eisenberg - The Social Network

Firth ansaitsee Oscarin. Suoritus on vaikeampi ja vakuuttavampi kuin ainoan todellisen kilpailijan Bridgesin, ja sitäpaitsi, emme kai lankea siihen ansaan, että juoppoa renttua on "hauskempi" katsoa, kuin inhimillisyytensä peruspalasia epätoivoisesti etsivää Possun Puttea?

Francon sinänsä vakuuttavaa jumiutumista en voi tukea, koska pidin huomattavasti enemmän Haudatusta Ryan Reynoldsista. Eisenberg on myöntänyt tulkinneensa fiktiivistä hahmoa käsikirjoituksessa, joo, sen hän tekee mainiosti. Bardem on yllätysehdokas elokuvasta, jota ei ole kiitelty yksimielisesti.

Peltonen päättää ja veikkaa:
Colin Firth

Oscarin saa...
Colin Firth. Jäppinen on A Single Manin ja Kuninkaan puheen ansiosta yksi planeetan ykkösnäyttelijöistä Hollywoodin silmissä ainakin. Hieno saavutus mieheltä, jolla oli jo ikää vuosina, joina kansa muisti hänet lähinnä Bridget Jonesin päiväkirjan tylsempänä kosijana.

Paras elokuva

127 tuntia
Black Swan
Inception
The Kids Are All Right
Kova kuin kivi
Kuninkaan puhe
The Social Network
Taistelija
Toy Story 3
Winter's Bone

Nätti lista, jos muistelemme vuotta 2010. En tiedä, miten paljon tulen vuotta 2010 muistelemaan - mutta huonoa leffaa listalle ei ole eksynyt, näin ma uskon.

Peltonen päättää:
Inception

Peltonen nukkuisi onnellisena (ei pois - noin neljä tuntia):
Taistelija

Peltonen himofantasioi:
Black Swan

Peltonen pyörtyy:
127 tuntia

Peltonen veikkaa:
Ohjauskategorian voittaja, eli Kuninkaan puhe

Oscarin saa:

KUNINKAAN PUHE

Oscar-akatemialle on aina helppoa palkita historiallinen ja/tai hyvänmielen elokuva. Oscar-gaalalla on merkitystä, jos aiot katsoa ehdokkaana olleet elokuvat - mieluiten tasan ne kaikki. Yleensä tämä muuten kannattaa. Kaikkea erikoista oli jälleen ehdolla, mutta kaikkein pahimmat/parhaimmat taiteelliset mielipiteenjakajat loistivat jälleen poissaolollaan. Minusta on kivaa ottaa toisinaan riski ja maksaa 30 euroa Kiinasta tilatusta intialaisesta historiallisesta toimintamusikaalista. Sekin kannattaa, joskus. Jos tahdot vain nähdä jotakin hyvää ilman suurta vaivaa, katso akatemian suositukset ja aloita aina voittajista.

Yhteenveto


Kuninkaan puhe: 4 voittoa, 12 ehdokkuutta

Inception: 4 voittoa, 8 ehdokkuutta

The Social Network: 3 voittoa, 8 ehdokkuutta

Taistelija: 2 voittoa, 7 ehdokkuutta

Toy Story 3: 2 voittoa, 5 ehdokkuutta

Liisa Ihmemaassa: 2 voittoa, 3 ehdokkuutta

Black Swan: 1 voitto, 5 ehdokkuutta

God of Love: 1 voitto, 1 ehdokkuus
Inside Job: 1 voitto, 1 ehdokkuus
Kosto: 1 voitto, 1 ehdokkuus
Strangers No More: 1 voitto, 1 ehdokkuus
The Lost Thing: 1 voitto, 1 ehdokkuus
The Wolfman: 1 voitto, 1 ehdokkuus

Kova kuin kivi: 0 voittoa, 10 ehdokkuutta

127 tuntia: 0 voittoa, 6 ehdokkuutta

The Kids Are All Right: 0 voittoa, 4 ehdokkuutta
Winter's Bone: 0 voittoa, 4 ehdokkuutta

Biutiful: 0 voittoa, 2 ehdokkuutta
Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa I: 0 voittoa, 2 ehdokkuutta
Näin koulutat lohikäärmeesi: 0 voittoa, 2 ehdokkuutta

Animal Kingdom: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Barney's Version: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Blue Valentine: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Country Strong: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Day & Night: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Dogtooth: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Exit through the Gift Shop: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Gasland: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Hereafter: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
I Am Love: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Incendies: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Iron Man 2: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Kaksin karkuteillä: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Killing in the Name: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Let's Pollute: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Madagascar, carnet de voyage: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Na Wewe: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Outside the Law: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Poster Girl: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Rabbit Hole: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Restrepo: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Salt: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Sun Come Up: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
The Confession: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
The Crush: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
The Gruffalo: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
The Illusionist: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
The Tempest: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
The Town: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
The Warriors of Qiugang: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
The Way Back: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Tron: Perintö: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Unstoppable – Pysäyttämätön: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Vuosi elämästä: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Waste Land: 0 voittoa, 1 ehdokkuus
Wish 143: 0 voittoa, 1 ehdokkuus

Winter's Bonen kuva jäi käyttämättä:

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Peltonen ja elämä ja... Voita Creative ZiiSo... >

Keskustelut (92 viestiä)

Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.02.2011 klo 00.07

Tere tulemast. Gaala alkaa 03.00 ja punainen matto -rutiinit 00.40. Koetan epätoivoisesti säveltää asiantynkää tässä odotellessa. 22 ehdokasta on nähty ja kommentoin jokaista kategoriaa tältä pohjalta jossakin vaiheessa.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 00.09

Ehitkö Black Swania katella?

Itellä jäi nyt sit kattomatta Winter's Bone, True Grit ja The Fighter noista Best Pic kategorian leffoista. Seuraavat arvaukset siis menee näiltä pohjilta.

Todellakin yllättävän hyvä leffavuosi. Paljon paljon hyviä elokuvia, ja erityisesti "tasaisia" elokuvia ilman suurempia virheitä. Spektaakkelit puuttuivat.

Uskoisin että tämä listaus ei tule pätemään ku korkeintaan yhessä kohassa tulevan jakelun kanssa =D

Best Pic: The King's Speech tai The Social Network
Best Dir: The King's Speech tai The Social Network
Best Actor: The Social Network (J. Eisenberg)
Best Actress: Black Swan (N. Portman)
Best supporting actor: The King's Speech (G. Rush) tai jos pääosa menee King's Speechille nii sit tämä menee Balelle The Fighteristä.
Best supporting actress: Nada, en oo nähny ku Bonham Carterin suorituksen ja se nyt ei ehkä ihan oscarin arvonen ollut vaikkakin hyvä oli. En tosin tiä verrokeista mitää.
Best writing original: Inception
Best adapted: The Social Network
Best Animation: Toy Story 3
lainaa
alpo

28.02.2011 klo 00.10

Mutta missä onkaan Shutter island?

Kaikki on hyvin kunhan social network ei voita mitään :D
lainaa
GEN_esis

Rekisteröitynyt 15.11.2008

28.02.2011 klo 00.17

Toivottavasti 127 Tuntia vetää Arcade Firet ja voittaa parhaan elokuvan palkinnon.
lainaa
Tässäutelen

28.02.2011 klo 00.20

Peltonen, mitään mielipiteitä tästä (jo kyllästymiseen asti jauhetusta) The Social Network ja King's speech, uusi ja kiiltävä versus akatemian rakastama perinteinen -vastakkainasettelusta? Saisimmeko villejä veikkauksia, joita häpeissäsi sitten poistelet aamuyöstä trollien tuutiessa?
lainaa
t_t

28.02.2011 klo 00.24

Paras elokuva pysti kuuluupi Black Swan:ille
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 00.25

Peltonenhan tapansa mukaan veikkaa voittajaa hetkeä ennen palkinnon jakamista.
lainaa
Leffa

28.02.2011 klo 00.28

Pekka ja Pätkä neekereinä 3D
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.02.2011 klo 00.39

perato kirjoitti:
Peltonenhan tapansa mukaan veikkaa voittajaa hetkeä ennen palkinnon jakamista.


Tämä on hyvä pointti. Tässä on lähinnä se ongelma, että jos en täydennä kommentääriä järjestelmällisesti vaan tipoittain, kaikki eivät välttämättä löydä uutta sisältöä.

Saatan laittaa veikkaukset johonkin väliin ennen gaalaa.
lainaa
keke

28.02.2011 klo 00.46

Eikö sulla ole huomenna duunia tai jottain?
lainaa
mikstoystorylla5mahd

28.02.2011 klo 00.51

keke kirjoitti:
Eikö sulla ole huomenna duunia tai jottain?


Entä itselläsi? Mielenkiinnolla seuraillaan gaalaa telkusta ja täältä. Iso pettymys silti että suljettu saari loistaa poissaolollaan :(
lainaa
keke

28.02.2011 klo 01.04

mikstoystorylla5mahd kirjoitti:
Entä itselläsi? Mielenkiinnolla seuraillaan gaalaa telkusta ja täältä. Iso pettymys silti että suljettu saari loistaa poissaolollaan :(


Ei, olen työtön :(
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.02.2011 klo 01.12

Muutamia veikkauksia:

Kuninkaan puhe
Paras miesnäyttelijä, alkuperäinen käsikirjoitus, ohjaaja ja elokuva

The Social Network
Paras sovitettu käsikirjoitus, monta teknistä kategoriaa

Inception
Parhaat tehosteet ja muut Social Networkilta ylijääneet tekniset

Black Swan
Paras naispääosa

Taistelija
Paras miessivuosa

Toy Story 3
Paras animaatio

Kova kuin kivi
Paras naissivuosa, jos jotakin - tuskin muuta
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 01.16

Jari-Pee kirjoitti:
Muutamia veikkauksia:

Kuninkaan puhe
Paras miesnäyttelijä

Really? Siis kyllä joo se oli ihan hyvä suoritus, mutta jotenki se G. Rushin suoritus jätti sen varjoonsa. Vähän ku Jokeri Batmanin =D. Tietenki eihän niitä varsinaisesti pitäs verrata toisiinsa, mut eniveis. Toki en voi perustella omaa Eisenbergiä kovin paljoa paremmin, lähinnä vaan se, että ei tunnu nyt olevan oikee muutakaa ehokasta sitä True Gritin tyyppiä lukuunottamatta, ja sitä leffaa en oo nähnyt.
lainaa
Lehmus

28.02.2011 klo 01.18

True Gritin voisikin uskoa putoavan täysin väliin, ei niin vakuuttava tai mieleenpainuva muihin useiden ehdokkuuksien elokuviin verrattuna.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 01.27

Kovin olen itekki pessimistinen True Gritin suhteen vaikka en kyseistä rainaa ole nähnyt(kymmenes kerta sanottuna nyt jos kaikki muistaa nii en enää mainitte). Vähän veikkaan et max 3 oscaria sille jostain random kategorioista.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.02.2011 klo 01.29

Rush on viihdyttävämpi kuin Firth, mutta Firth on mielestäni hän, joka tekee elokuvasta mitä se on.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 01.41

No jos niin käy että Firth saa Oskupystin nii sitten siinä tapauksessa vaihtanen sivuosan Balelle. Trailereissa jo pelkästään vakuuttanut sen verra hyvin.
lainaa
Chrisberg

Rekisteröitynyt 16.02.2009

28.02.2011 klo 01.50

Miksiii kommentaattoreina ja juontajana pitää olla höttöviihteen "kärki"nimiä. Tämä on vakavaa perhana. Tai okei, ainoastaan Maria ärsyttää. Arman ja homo-jonka-nimeä-en-muista ovat kuitenkin asiantuntijoita alallaan.

Ja siis missä ovat elokuva-asiantuntijat? Eikö studiossa pitäisi olla.

Kiitos Oscar-valvojaisista Peltonen, kivaa.
lainaa
Truman

Rekisteröitynyt 28.02.2011

28.02.2011 klo 01.53

Olen aivan samoilla linjoilla Hailee Steinfeldistä. Loistava näyttely ansaitsee palkinnon ja ihmettelen syvästi jos oikeus ei tapahdu. Hurmaava tyttö ja potentiaalia rutkasti.
lainaa
Falafel

Rekisteröitynyt 04.01.2011

28.02.2011 klo 01.55

"I don't speak very good england"
lainaa
Lehmus

28.02.2011 klo 01.58

Mila Kunisin rooli Black Swanissa tosiaan on näyttelijälle ominainen, ei niinkään hyvässä mielessä. Winonan olemassaolo oli vaivihkainen, vain fani noteerannee kummemmin.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.02.2011 klo 02.01

Suomen pään muotihomot luultavasti vaihtuvat elokuvaihmisiin kun gaala alkaa, näin kävi viime vuonna.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 02.18

Lehmus kirjoitti:
Mila Kunisin rooli Black Swanissa tosiaan on näyttelijälle ominainen, ei niinkään hyvässä mielessä. Winonan olemassaolo oli vaivihkainen, vain fani noteerannee kummemmin.
En etes tajunnu koko Winona Ryderiä ennenku vasta pari päivää myöhemmin =D Kylhän se tutulta näytti leffan aikana mut ei vaa soinu kellot. Mila Kunisin rooli oli ihan kiva mutta pitemmän päälle jotenki jäi tyhjänpäiväseksi. Liian "helppo" rooli. Kuten jo totesin, pitkälti Portmanin suoritukseen rakentuva elokuva. Sillä emolla olis voinut olla enemmänki asiaa, mut ei noin lyhyessä leffassa oikeen ehtiny siihenkää saaha mitää tatsia. Näiden takia en jaksa uskoa Black Swanin oikeastaan saavan ku tuon naispääosan Oskarin.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.02.2011 klo 02.19

Netti takkuaa!
lainaa
Chrisberg

Rekisteröitynyt 16.02.2009

28.02.2011 klo 02.20

Okei hienoa! Olisin ärsyyntynyt huomisenkin päivän jos leffoja olisi pohdiskelleet pinnalliset hörhöapinat. Mutta hitto, kun ne leffa-asiantuntijat tulevat niin Maria kysyy heiltä tämmöisiä kuten " olix sust niiqu tässä leffas fiilistä?", "johtuux sun fiilis siit pääosaäijän rintakehästä?", "mä en saanu täst fiilistä, pikakelasix säkin ton Inceptionin?".

Mila Kulis..jaa en ole koskaan likasta piitannut. Puuttuu syvyyttä. En pidä Winostakaan koska olin päättänyt jo vuosia sitten että Wino on huomionhakuinen neurootikko, mutta mielummin Winolle antaisin tv-aikaa kuin Milalle. Neurootikoilla on kuitenkin syvyyttä ja persoonallisuutta. En tajua miksi nuo hörhöt hehkuttavat Milan pukuakaan. Mitä ihmeen puuterin tuoksua (Mikael kuvaili pukua)? Siis kokaiiniako? Laventelin värinen yöpuku josta melkein näkyy tissit.
lainaa
Lehmus

28.02.2011 klo 02.56

Firth ansaitsee Oscarin vähintäänkin ylimmän kuvan telepaattisesta lyönnistä!
lainaa
Chrisberg

Rekisteröitynyt 16.02.2009

28.02.2011 klo 03.07

Pistä kanssa pukuja joista pidit. En oikein löytänyt itse montaa... Nicole Kidmanin omituinen valkoinen puku on minusta upea, scifimorsian? No, Kidmanilla on niin veistoksellinen kroppa että näyttäisi hyvältä missä vaan. Miehensä Keith Urban kantricowboy moppitukassaan näyttää vähän kummalta siinä vieressä, painii eri liigassa. Okei Nicole on hiukan kylmä, mutta on se silti jumalatar. Jääjumalatar.

http://justjared.buzznet.com/photo-gallery/2523631/nicole
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.02.2011 klo 03.08

Sävellysveikkaus (tämä on lähinnä toive):

Inception

Lauluveikkaus:

Country Strong

Meikkausveikkaus:

The Way Back

Leikkaus- ja kuvaustyyppiset veikkaukseni tulevat olemaan huonoja, koska en ole yhteensopiva Kuninkaan puheen tyylin kanssa.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.02.2011 klo 03.09

Pukujen katselua haittaa se, että yritän valmistella tulevia repliikkejä. Yleensä kun telkkaria vilkaisen - mummon tyyny tai pöytäliina tai purjekangasta.

Gaala on myöhässä?
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 03.13

Jari-Pee kirjoitti:

Gaala on myöhässä?
On, näköjää suht paljonki. Kolmelta olis pitäny alkaa ja vielä puolet ulkona =E
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.02.2011 klo 03.19

Kidman on kieltämättä tyylikkään jäätävä. Puvun kuviosta tulee mieleen simpukka, ja se ei ole tavallista, että simpukka on jäässä, joten voisin itsekin heittää tuomion jääjumalatar/jääkuningatar.
lainaa
Chrisberg

Rekisteröitynyt 16.02.2009

28.02.2011 klo 03.51

Toivoisin kovasti että juontajaparin läppä olisi ilkeämpää. Hiukkasen tylsää kun kiltinnäköinen juontajapari heittelee söpöjä ja näpsäköitä vitsejä.:/ Kai se lesboihin viittaaminen oli olevinaan sitä oivallista härskiä... wau, mind blowing. Tuli vain vähän hämmentävä olo juontajaparin höpinöistä.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 03.54

Nää ei halua toistaa sitä samaa mitä tapahtu sen toisen palkinto-gaalan kanssa ku se yks äijä tykitti 10min monologin ja haukku puolet ihmisistä maan rakoon.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 03.54

Kirk Douglas kyl vetää hyvää juttua =D
lainaa
mykite

Rekisteröitynyt 29.01.2011

28.02.2011 klo 03.56

Tuo Anne Hathawayn vaalea puku on upea :) Harmittaa myöskin, ettei hän ole ehdolla.
lainaa
Chrisberg

Rekisteröitynyt 16.02.2009

28.02.2011 klo 03.57

Joo niin luultavasti. Mutta siis nuo partiolaiset ottavat hermoon. Eikä Kirk Douglasin puheesta saa mitään selvää. Äääh koska alkaa meiningit. Menen tupakalle. Peltoselle voimia. Näpy näpy =)
lainaa
Finski

Rekisteröitynyt 09.12.2009

28.02.2011 klo 03.58

Kirk on legenda!
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 04.05

Kuulinko oikein?
Mina rakastan sinua! AWWWW =)
lainaa
Finski

Rekisteröitynyt 09.12.2009

28.02.2011 klo 04.05

Wha...? Se puhu Suomea?
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 04.06

Ensimmäinen osuma, ei tosin kovin vaikea arvata.
lainaa
Faktaa

28.02.2011 klo 04.12

perato, se "yks äijä" oli Ricky Gervais ja kyseinen heppu vetäis jo toista vuotta peräkkäin aivan loistavan "monologin", joka laitto luun kurkkuun kaikille Hollywoodin tosikoille Globeissa. Brittihuumorin damagea on aina hieno katsoa typerässä amerikkalaisyleisössä. Samanlaista röyhkeyttä tarvittas näihin kemuihin (just to spice things up), vaikka mulla ei mitään Francoa ja Hathawayta vastaan olekaan.
lainaa
Chrisberg

Rekisteröitynyt 16.02.2009

28.02.2011 klo 04.13

Huuh Bardem on kyllä panettava.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 04.15

Faktaa kirjoitti:
perato, se "yks äijä" oli Ricky Gervais ja kyseinen heppu vetäis jo toista vuotta peräkkäin aivan loistavan "monologin", joka laitto luun kurkkuun kaikille Hollywoodin tosikoille Globeissa. Brittihuumorin damagea on aina hieno katsoa typerässä amerikkalaisyleisössä. Samanlaista röyhkeyttä tarvittas näihin kemuihin (just to spice things up), vaikka mulla ei mitään Francoa ja Hathawayta vastaan olekaan.
On sen verran virallinen tapahtuma, et en kyl suosittelis semmosta tänne. Tän on tarkotus olla vähän tämmönen juhlalline ja edustava.

Ja adaptation, toinen oikein.
lainaa
Chrisberg

Rekisteröitynyt 16.02.2009

28.02.2011 klo 04.17

Vuoden odotetuimmassa gaalassa ei ole sopivaa juontajan suun piekseminen ilkeässä mielessä. Piikittely ok, pikku tuhma ok mutta ei suoranainen vittuilu. Sen takia että sellaisessa vittuillaan myös yleisölle, tv-katselijoille sekä elokuvataiteen tekijöille. Gervais toki repäisi mutta tämän tason gaalan ei ole hyvä, sellainen olisi vain mautonta. Mutta siis edelleen- partiolaistyylikin, ärsyttää mua ainakin. Voisi nuo juontajat hitusen purevampia olla.
lainaa
Truman

Rekisteröitynyt 28.02.2011

28.02.2011 klo 04.20

On se jännä ettei tätä annettu Nolanille.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 04.20

Oho, original writing meni kyl yllätysosotteeseen omasta mielestä. Lupaakohan tämä King's Speechin palkinto nyt sitä että sieltä tulee kymmenen lisää.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.02.2011 klo 04.22

Viitaten Inception-kässäri-kommentteihini: aika menee uskomattoman nopeasti Oscar-yönä paniikissa kirjoitetun kommentäärin aikana.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 04.26

Ei oo Charlie Sheenin vuosi =DD
lainaa
mykite

Rekisteröitynyt 29.01.2011

28.02.2011 klo 04.27

Aika hektistä menoa, propsit Peltoselle perässä pysymisestä :)

Nuo suomalaiset kommentaattorit on mun mielestä aika turhia, ehtivät tuossa jonkun minuutin höpistä jotain, mistä ei oikein ota mitään selvää. Ja miksi niitä täytyy olla noin monta kun ei meinaa yksikään saada sanottua asiaansa?
lainaa
Finski

Rekisteröitynyt 09.12.2009

28.02.2011 klo 04.30

Se tianaa miljuunan yhdestä jaksosta. Mua ei ainakaan siinä vaiheessa kiinnostas yhtään, mitä muut musta ajattelis...

Ja onhan se melkoinen mulukku, joten se ansaitsee ihan ton kaiken...
lainaa
Chrisberg

Rekisteröitynyt 16.02.2009

28.02.2011 klo 04.30

Voisi Inception saada enempi pystejä :( Ihastuin aika lailla siihen elokuvaan. Mutta se on scifiä eikä sellaista vanhoillinen Oscar-gaala oikein arvosta. Näin ajattelen.

Jaa hienosti sulla Peltonen menee mun mielestä .Mietittyjä pointteja tulee kuin tykinkuulasta.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 04.34

Toivon: Rush, Veikkaan Bale. Niinhän siinä kävi.
lainaa
Finski

Rekisteröitynyt 09.12.2009

28.02.2011 klo 04.36

Rushia tosiaan itekkin toivoin...
lainaa
Truman

Rekisteröitynyt 28.02.2011

28.02.2011 klo 04.43

Zimmerille pysti (Y)
lainaa
mykite

Rekisteröitynyt 29.01.2011

28.02.2011 klo 04.46

Musiikki-oscar meni oikeaan osoitteeseen, Social Networkin soundtrack on hienon tunnelmallinen ja monipuolinen.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 04.50

mykite kirjoitti:
Musiikki-oscar meni oikeaan osoitteeseen, Social Networkin soundtrack on hienon tunnelmallinen ja monipuolinen.
Joo. Social Networkista kyllä jäi jotenki vahva tunnelma musiikin puolesta vaikkei varsinaisesti mitään yksittäisiä jäänyt mieleen. Inception oli toinen vahva, mutta ehkä se musiikki oli liian yksitoikkosta.

Inception nappailee nyt näitä tekniikkapalkintoja. Tää on vaa hirvee vääryys Nolania kohtaan.

True Grit ei "yllättäen" oo saanut yhtään vielä.

Lainaus:

Nuo suomalaiset kommentaattorit on mun mielestä aika turhia, ehtivät tuossa jonkun minuutin höpistä jotain, mistä ei oikein ota mitään selvää. Ja miksi niitä täytyy olla noin monta kun ei meinaa yksikään saada sanottua asiaansa?

Samaa mieltä, yhtä tyhjän kans.lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.02.2011 klo 04.51

Katson The Social Networkin uudestaan heti tänään kunhan herään, jotta voin jättää kettuilun jatkossa vähemmälle.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 04.54

Jari-Pee kirjoitti:
Katson The Social Networkin uudestaan heti tänään kunhan herään, jotta voin jättää kettuilun jatkossa vähemmälle.
Katoin kyseisen leffan lauantai-iltana ja on sen jälkee tehny mieli kattoa se heti uudestaan. Kehtaiskoha sitä. Harvoin on semmosta leffaa jonka haluaa nähä heti perään uudestaan.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 04.54

Halvattu näitä tuplia.

Lapusta lukemista, iha hirviää =EE
lainaa
Finski

Rekisteröitynyt 09.12.2009

28.02.2011 klo 04.56

That's gross. =D
lainaa
mykite

Rekisteröitynyt 29.01.2011

28.02.2011 klo 05.10

Lapusta lukeminen oli kyllä aika järkkyä, vaikka varmasti ansaittu pysti, hirveä homma täytynyt olla noiden pukujen suunnittelussa ja toteutuksessa. Nuo "tavisvoittajat" on kyllä niin aidosti iloisia ja otettuja palkinnoistaan että ei voi kyllä syyttää jos vähän jännittää, mutta olis voinut hieman enempi katsekontaktia ottaa yleisöön :D
lainaa
Chrisberg

Rekisteröitynyt 16.02.2009

28.02.2011 klo 05.12

"Jos joskus ehtisin ja olisi varaa, olisin viikon pimeässä huoneessa yksinäni naamiaisasussa kännissä. Tältä kantilta ajatellen Liisa Ihmemaassa kiehtoo minua pukusuunnittelun osalta ja joo tämä naputtelu vie hengen."

No mutta nämä tällaiset (en keksi sanaa tähän) ovat just parhaita :D Mainiota läppää. Toivon että väsyt lisää. Mutta sopivasti vain, ei liikaa.
lainaa
mykite

Rekisteröitynyt 29.01.2011

28.02.2011 klo 05.17

"I wish I'd gotten a haircut" :D
lainaa
Chrisberg

Rekisteröitynyt 16.02.2009

28.02.2011 klo 05.17

Kappale-Oscar-ehdokkaista ei kyllä mikään ollut erityisen hieno. Miksei? Onko se niin perhanan vaikeaa tehdä upea biisi, kyllähän tekijöitä riittää. Ehdokkaina oli nyt vain perusrallatusta ja nopeasti unohdettavia suklaarasiabiisejä. En edes muista esitetyn rakkausbiisin melodiaa vaikka se aika simppeli taisi olla.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 05.32

AU, Robert Downey Jr. sai vähä ruoskaa! =D Onneks on ura nousussa nii voi nauraa.
lainaa
Chrisberg

Rekisteröitynyt 16.02.2009

28.02.2011 klo 05.37

Olipas kertakaikkisen ihanaa nähdä Billy Crystal ohjaksissa pitkästä aikaa. Tyylikästä, varmaotteista ja nopeaälyistä juontoa, toisin kuin partiolaisilla vitsit tulevat purevasti. No siis onhan Crystal myös stand up-koomikko. Näyttelijäpartiolaiset NÄYTTELEVÄT juonnon, ikäänkuin putkijuoksuna. Crystal takaisin heti.
lainaa
mykite

Rekisteröitynyt 29.01.2011

28.02.2011 klo 05.46

Chrisberg kirjoitti:
Kappale-Oscar-ehdokkaista ei kyllä mikään ollut erityisen hieno. Miksei? Onko se niin perhanan vaikeaa tehdä upea biisi, kyllähän tekijöitä riittää. Ehdokkaina oli nyt vain perusrallatusta ja nopeasti unohdettavia suklaarasiabiisejä. En edes muista esitetyn rakkausbiisin melodiaa vaikka se aika simppeli taisi olla.


Samaa mieltä, ei oikein mikään noista biiseistä ole vakuuttanut tai jäänyt mieleen. Varsinkaan kun ennen esittelyä tuli pätkä jossa puhuttiin oikeasti tunnetuista elokuvakappaleista kuten My Heart Will Go On, Time of My Life tai Lose Yourself.
lainaa
Truman

Rekisteröitynyt 28.02.2011

28.02.2011 klo 05.51

Streets of philadelphia ja wrestler =) Parhaat elokuva kipaleet.
lainaa
GEN_esis

Rekisteröitynyt 15.11.2008

28.02.2011 klo 05.53

Älä ny saatana hauku sitä 127 Tuntia joka kappaleessa. :(
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 06.00

Jännäks menee loppu. Nyt vois ennakoida, et Ohjaus ja Leffa menee Socialille, Pääosat Firthille ja Portmanille.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 06.00 1 tykkää tästä

Jotaki niillä on Fincheriä vastaan =(
lainaa
Chrisberg

Rekisteröitynyt 16.02.2009

28.02.2011 klo 06.12

Streets of Philadelphia joo, siinä oli hieno elokuvabiisi. Noni, nyt jännätään!
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 06.14

Jo tuo pelkkä clippi Kids Are All Rightistä kertoo sen, että Anetten lisäksi olis eholla pitäny olla yhtä hyvin Julianne Moore. Se oli semmonen tuplarooli, vähän ku The King's Speechissä.

Uuh, "yllätys" naispääosassa.
lainaa
mykite

Rekisteröitynyt 29.01.2011

28.02.2011 klo 06.16

Minulle oikeastaan muulla ei ole väliä kuin että Natalie Portman vie naispääosan Oscarin. Olisihan se herkullinen ylläri jos Eisenberg voittaisi miespääosan, mutta sitä tuskin tulee tapahtumaan. Parasta elokuvaa en lähde spekuloimaan, koska en ole kaikkia nähnyt.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.02.2011 klo 06.23

...ajan kulu on hidastunut huomattavasti...
lainaa
Chrisberg

Rekisteröitynyt 16.02.2009

28.02.2011 klo 06.31

Natalie oli supernaisellinen lavalla. Jotenkin pysäyttävää oli katsella kun nainen viimeisillään raskaana haki palkinnon tehtyään raskaan roolin. Lisäarvostusta annan Natalielle siitä valmistui Harvardin yliopistosta pääaineenaan psykologia. Kun vertaa jo tätäkin tusinaperseisiin joita näkee leffoissa nätteinä naamoina. No siis ei niitä moniulotteisia naisten rooleja erityisemmin olekaan, mutta moninkertaisesti riittää yksinkertaisia näyttelijättäriä.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 06.38

No siinäpä se oli. Yllättäen aika tasasesti jakautu, Inception ja King's Speech voitti eniten ja molemmilla 4.
lainaa
GEN_esis

Rekisteröitynyt 15.11.2008

28.02.2011 klo 06.39

Melko tylsä show, mutta kyllähän sen katsoi. Muutamat Oscarit meni kyllä täysin väärille elokuville, mutta.

Sanotaan tässä vielä sen verran, että Liisa Ihmemaassa on voittanut enemmän Oscareita kuin Citizen Kane. Miettikääs sitä.
lainaa
Chrisberg

Rekisteröitynyt 16.02.2009

28.02.2011 klo 06.46

Niinkuin suomalaiset paperin pyörittelijät studiossa (minkä vitun takia ne paperit ovat siinä sylissä,heillä on 30s aikaa puhua joten eiköhän ne muista ulkona) sanoivat, gaala tuntui kokonaisuudessaan aika levottomalta ja pirstaleiselta. Kunnon juontaja olisi pitänyt paketin koossa (Crystal!) mutta tässä tapauksessa ne penteleen ylipirteät partiolaiset ravasivat lavalla välillä jotain heittämässä. En nauranut kuin Billy Crystalin ja Randy Newmanin vitsailulle. Musiikkiesitykset olivat ok, mutta tosiaan ne valonvälkkeet ja videotausta tukivat levottomuutta. Tuntui että kauhea kiire oli koko ajan. Kiireen ei pitäisi tuntua kotisohvalle saakka. Parasta siis oli Peltonen ja Crystal.
lainaa
mykite

Rekisteröitynyt 29.01.2011

28.02.2011 klo 06.52

Perus-Oscarit, joissa ei paljon yllätyksiä tullut. Natalie Portmanin puolesta olen erittäin iloinen, koska hän kuuluu suosikkinäyttelijöihini ja vaikka en ole kyseistä suoritusta vielä nähnyt, voin sanoa aiempien roolien perusteella hänen ansainneen voittonsa. Aion todennäköisesti katsoa vielä monta näistä ehdokkaana olleista elokuvista, mutta mielipiteisiini ei vaikuta Oscarit ja niiden jakautuminen. Ihan mukava gaala ja oli kiva saada vähän lisää informaatiota näistä elokuvista.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.02.2011 klo 07.13

Teksti on valmis. Kiitän seurasta.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.02.2011 klo 07.59

(Säätöä, säätöä, säätöä...)

Kirjoitin tämän viestin puolta tuntia ennen tuota edellistä:

"Voi elämän kävyt. Vaihdoin konetta viimeistelläkseni tämän jutun ja ruudulla oli auki se sivusto, johon annoin linkin tuolla yläpuolella. Sain lievät sätkyt."

Jostain syystä viesti pomppasi ylös aivan väärään kohtaan, joten poistin sen sieltä.
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 08.31

Kuninkaan puhe: 4 voittoa, 12 ehdokkuutta

Inception: 4 voittoa, 8 ehdokkuutta

The Social Network: 3 voittoa, 8 ehdokkuutta

Taistelija: 2 voittoa, 7 ehdokkuutta

----

Täähän meni ihan nappiin! :) Ainoa mitä ihmettelin suuresti, niin Social Networkin musiikki. Kyllä Zimmerin sävellykset Inceptionissa säväyttivät eniten. Hienoa että Inception sai jopa 4 palkintoa. Odotin että saa vain erikoistehosteista ja King's Speech veisi koko potin.
lainaa
Kiitos

28.02.2011 klo 12.21

Peltoselle jälleen iso kiitos ja kunnia, kun jaksoit sinnikkäästi näpytellä koko yön ja aamun. Blogistasi on tullut jo olennainen osa gaalan seurantaa. Pidä perinne yllä!

Cheers.
lainaa
leon

Rekisteröitynyt 15.02.2011

28.02.2011 klo 15.47

Ja Fincher ryöstettiin taas. Ohjauksen lisäksi vituttaa, että Nolanilta vietiin parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen titteli.
lainaa
foundNirvana

Rekisteröitynyt 21.05.2009

28.02.2011 klo 16.20

Iso käsi vaan Peltoselle, tekstiä oli mielenkiintoista lukea, tosin oli varmaan ihan järkyttävä duuni kirjoittaa ja samalla seurata gaalaa. Ei voi kuin ihailla.
lainaa
Omenapuu

28.02.2011 klo 17.23

Eipä tarvinnut katsoa gaalaa, kun sai tämän sitten kunnon yöunien jälkeen luettua. Kiitokset!
lainaa
Machinus

Rekisteröitynyt 04.01.2011

28.02.2011 klo 18.17

Tapani, ihan tuli mieleen, mitä mieltä olet King Of Kongista? Luulisin että pitäisit.
lainaa
Radikus

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 20.06

Jari-Peen parhaita kirjotuksia nää Oscar-arpomiset. See you next year.
lainaa
aaaatu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.02.2011 klo 20.32

En kyennyt reaaliajassa seuraamaan kun sattui menemään gaala työvuoron kanssa päällekkäin, mutta mukava oli matkalla töistä kotiin bussissa lueskella juttu läpi. Suosikkikohtani oli "Oscarin saa...
The Social Network, mutta tässä on kuitenkin tämmöinen kuva:"
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.02.2011 klo 21.09

aaaatu kirjoitti:
...Suosikkikohtani oli "Oscarin saa...
The Social Network, mutta tässä on kuitenkin tämmöinen kuva:"

:D
lainaa

Kirjoita kommentti
Kilpailu - Voita Xbox Series X!
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova