Tuorein sisältö

LittleBigPlanet Karting

Arvioitu: Playstation 3
Genre: Ajopelit
Pelaajia: 1-4, verkossa 1-8
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: United Front Games
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Julkaisupäivä: 07.11.2012
Pelin kotisivut
Kati Alha

06.12.2012 klo 15.52 | Luettu: 4344 kertaa | Teksti: Kati Alha

Säkkipoika kilpa-auton ohjaksissa
LittleBigPlanet-maailmaa uhkaa jälleen pahat mielessään olevat kiusantekijät, kuinkas muutenkaan. Tällä kertaa vuorossa ovat kulkupelien selässä kiitävät sieput, jotka varastavat kaiken näkemänsä. Säkkisankarimme saa käsiinsä yhden ajoneuvoista, ja lähtee hurjastellen pahisten perään. Jostain syystä tavaroiden takaisin saamiseksi on tärkeää kiertää erinäisiä ratoja ympäri ja voittaa sekä sieput että muka omalla puolella olevat säkkibotit. Siinäpä ainesta kokonaiseen karting-seikkailuun.

“Perää kannattaa pitää silmällä. ...Ei kuitenkaan aivan kirjaimellisesti.”Tavallisten kilparatojen lisäksi joukossa on myös useita taisteluareenoita, ja onpa mukana pomotaistelun tapaisia erikoisuuksiakin. Genrelle tuttuun tapaan radoilta löytyy aseita, joilla voi ampua vihollisia tai liikkua nopeammin. Jokainen ase voidaan myös vaihtoehtoisesti käyttää puolustuskeinona perässä seuraavia ammuksia vastaan. Sinänsä hyvä idea johtaa kuitenkin siihen, että ammusta alkaa säästellä ja peli muuttuu puolustuspainotteiseksi. Itse ajelu on ihan kivaa, mutta ei sen enempää. Vauhdin tuntua ei juuri ole, eikä ajotuntuma ole paras mahdollinen. Lisäksi lähes jokainen virhe, ammutuksi tuleminen tai toisen auton törmääminen omaan pysäyttää ja hidastaa menoa tuntuvasti.

Pelin tarinamoodi on jaettu useisiin planeettoihin, joista puolestaan jokainen sisältää useita kenttiä. Pääkentissä on sijoituttava kolmen parhaan joukkoon, jolloin seuraavat tasot avautuvat. Kenttiä voi pelata joko yksin tai kavereiden kanssa, ja lisäksi edetessä avautuvia versus-kenttiä voi pelata myös verkon kautta muita pelaajia vastaan. Parhaimmillaan ajaminen toki onkin kun joukossa on ihmisvastuksia, olivat he sitten tuttuja tai tuntemattomia.

“Olen aina kanssasi. Silloinkin kun nukut. ...Ups, en sentään.”Visuaalisesti pelissä on hyvin rikkaat maisemat. Neulosmaiset planeetat ja pahvisen näköiset esineet ovat viehättäviä, ja ratojen varret ovat täynnä kaikenlaista krääsää. Teemat ovat pitkälti tuttuja aiemmista sarjan peleistä: on häävastaanottoa, Viktorian labraa, Even mielisairaalaa ja niin edelleen.

Visuaalisuuden lisäksi parasta pelissä on juontaja, jonka välillä oudotkin jutut osuvat hyvän perheviihteen tavoin myös aikuisten huumoriin. Lokalisointi on tehty laadukkaasti ja suomenkielinen kertoja tekee jälleen ääninäyttelyn suhteen loistavaa työtä. Silti myönnän että välillä piti vaihtaa peli englanninkieliseksi ihan vain siksi, jotta pääsi nauttimaan Stephen Fryn leppoisasta selostuksesta. Molempi parempi.

Vastamielikuvitukseton lätäkköKoska kyseessä on LBP-peli, on modaaminen pääosassa. Parin vuoden takainen ModNation Racers ehti tosin jo yhdistää mittavan modailun kartingiin, joten ensimmäisiä tässä mielessä ei olla. Tässä olisi kuitenkin ollut hyvät lähtökohdat parantaa, varsinkin kun mukaan oli saatu sekä LittleBigPlanetin tekijät että ModNation Racers -tiimi. Täysin tässä ei ole onnistuttu.

Kaikkialta kerättäviä esineitä pääsee käyttämään muokatessaan esimerkiksi hahmoaan, ajoneuvoaan ja omia ratojaan. Pääpaino on luonnollisesti ratojen tekemisessä. Rata syntyy helposti “ajamalla” reitti maastoon, mutta sen sijaan kaikki muu tuntuu hirveän hankalalta. Kolmiulotteisessa ympäristössä jo tavaroiden asettelu vaatii PS3-ohjaimella kärsivällisyyttä. Editorissa pääsee näpertelemään hyvin yksityiskohtaisia asioita, mutta tämä alkoi tuntua jo liian vaivalloiselta. Apuna ovat videotutoriaalit, joita löytyykin sitten 57(!) kappaletta.

Selvästi kaikkia korkea kynnys ei ole estänyt, sillä muiden tekemistä radoista löytyi jo upeita yksilöitä. Editorilla näyttää pystyvän tekemään melkein mitä tahansa, kun omistautumista riittää. Tästä esimerkkeinä löysin marmorikuulapelin, muistipelin ja jopa tower defence -kentän. Onkin pitkälti kiinni pelaajayhteisön aktiivisuudesta, kuinka mahtava pelistä lopulta tulee.

V2.fi | Kati Alha

LittleBigPlanet Karting (Playstation 3)

LittleBigPlanet Karting on tyypillinen LBP-peli: visuaalisesti rikas ja kerronnaltaan hauska peli, jonka painotus modaukseen varmistavat sen, etteivät kentät lopu kesken. Itse ajokokemus on kuitenkin hienoinen pettymys.
  • visuaalisuus
  • kerronta
  • yhteisö
  • kenttäeditorilla saa tehtyä melkein mitä tahansa...
  • …mutta ainoastaan kärsivälliset ja omistautuneet tyypit
  • keskinkertainen kart-pelinä
< Icy Tower 2... Singstar SuomiHuiput... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova