Tuorein sisältö

When Vikings Attack!

Arvioitu: Playstation 3
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: 1-4
Ikärajoitus: 12
Kehittäjä: Clever Beans
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Julkaisupäivä: 07.11.2012
Pelin kotisivut
Kati Alha

18.01.2013 klo 11.50 | Luettu: 2948 kertaa | Teksti: Kati Alha

Viikingit palaavat Britanniaan
Zombit, avaruusoliot, natsit? Toimivia pahiksia kaikki, mutta aika nähtyjä jo. Clever Beans on tuonut pöytään jotain, jos ei nyt tuoreempaa, niin ainakin vähemmän käytettyä: viikingit. Pahamaineiset skandit saapuvat tuhat vuotta myöhässä uhkaamaan hienoa ja uljasta Britanniaa, ja vastarintaan on ryhdyttävä, siviilejä myöten. Ja niin brittirahvas lähtee tekemään osuutensa hyökkääjien pysäyttämiseksi.

Pelaaja kontrolloi pelissä siviilien ryhmää, joka yhteistyössä nostelee esineitä maasta ja sinkoaa niitä vihollisia kohti samalla kun viikingit yrittävät osua pelaajaan. Mitä suurempi ryhmä on hallussa, sitä painavampia esineitä se voi nostaa. Yksittäinen henkilö ei saa maasta ylös edes pöytää, kun suurempi poppoo nostelee helposti traktoreita.


Lentelevät esineet tuhoavat ryhmän jäseniä esineestä ja osumistarkkuudesta riippuen. Mitä isompi ryhmä, sitä todennäköisempää että ainakin muutama selviää hengissä. Heiteltävät esineet ovat kaikkea sitä mitä maastosta nyt olettaisi löytyvän: puistonpenkkejä, aitoja, autoja, pommeja, pingviinejä. Yksinkertaisimmillaan kuvattuna pelissä liikutaan, väistellään ja viskotaan esineitä, kunnes kaikki kentän viikingit on tuhottu. Sitten siirrytään seuraavaan kenttään.

Autio moninpelitila


Yllä kuvatun seikkailutilan lisäksi pelissä on taistelutila, jossa yritetään tuhota muiden pelaajien ryhmät ennen kuin ne tuhoavat sinut. Tuntemattomia pelikavereita on vain aika vaikea löytää. Pelissä on ennen kenttää ns. julkinen odotusaula, jossa voi odotella, josko joku sattuisi pelaamaan samaa kenttää samaan aikaan. Harvemmin sinne kukaan ilmestyi, ja muutenkin moninpeli sujui paremmin kaverin kanssa. Seikkailutilaakin voi pelata moninpelinä, jolloin taistellaan yhteistyössä viikinkejä vastaan.


Peliä voi ehkä parhaiten kuvata sanoilla “ihan kiva”. Siinä on ihan kivat grafiikat, ihan kivat taustamusiikit, ihan kiva pelimekaniikka. Lähtökohdat ovat olleet hyvät ja komiikassa on onnistuttu, mutta peli päätyy toistamaan itseään ja jää vähän turhankin yksinkertaiseksi. Taistelumoodi on tylsähkö, ja seikkailumoodi melko pian läpi pelattu. Vajaa kymmenen euroa tästä ihan kivasta pelistä ei kuitenkaan ole kohtuuton hinta.

Playstation Network
Hinta: 9,95 €

V2.fi | Kati Alha

When Vikings Attack! (Playstation 3)

When Vikings Attack -pelissä on hauska idea ja pelimekaniikka joka viihdyttää hetken. Peli ei kuitenkaan onnistu kehittymään matkan varrella tarpeeksi, ja jää vähän tyngäksi.
  • Koomisuus
  • Kekseliäs ja virkistävä idea
  • Helposti lähestyttävä
  • Jää turhan yksinkertaiseksi
  • Toistaa itseään

Pelikuvat

< Planetside 2... Ninja Gaiden 3: Razo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova