Tuorein sisältö

Splash or Crash

Arvioitu: Nintendo 3DS
Genre: Toimintapelit, Älypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Poisoft
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 28.02.2013
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

07.03.2013 klo 18.05 | Luettu: 2842 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Kielletty kaivo
Aah, menneitä on aina niin mukava muistella. Mikä olikaan lapsena sen hienompaa kuin heitellä kiviä kaivoon? No olihan niitä upeampia asioita, mutta jostain kumman syystä tätäkin tuli silloin tällöin tehtyä. Mikä siinä sitten oli niin jännää? Hienoushan perustui siihen, että vanhemmat ihmiset jatkuvasti kävivät siitä marisemassa. Siinä sitten Pikku-E ja kumppanit kuuntelivat saarnan hartaasti ja pään käännyttyä kaivon täyttäminen jatkui. Hirvittävän jännittävää, sillä kaikki kielletty tuossa vaiheessa elämää oli kauhean kivaa.

Poisoft päätti tehdä kivien ja muun pikkuromppeen kaivoon viskelystä erittäin vikkeliä sormia vaativan Splash or Crash -pelin. Idea on yksinkertainen ja osoittaa sen, kuinka älyttömän yksinkertaisesta oivalluksesta pystytään tekemään toimivan pelin. Pelaajan ainoana tehtävänä on ohjastaa putoava kivi uimaan kaivon pohjalle. Tällainen yksinkertainen idea sopii mainiosti pieneksi Nintendo 3DS:lle sopivaksi latauspeliksi.

Pelissä on kymmenen erilaista kaivoa, joiden haastavuus kasvaa kaivo kaivolta. Kaivon suun ja pohjan väli on täytetty erilaisilla esteillä, jotka tekevät pelaamisesta hankalampaa. Esteinä on esimerkiksi kiinteitä tasoja, propelleja ja Domino-keksin näköisiä leijuvia laattoja.

Valoa riittää syvässäkin kaivossa


Pelaajan tulee alussa valita, mitä kaivoon pudottaa. Putoavaa esinettä ohjataan 3DS:n tatilla pyrkien väistämään kaikki esteet. Aluksi valittavissa on ainoastaan kivi, mutta peliä pelaamalla saa avattua yhteensä kymmenen erilaista rompetta, joihin lukeutuvat mm. maatuska ja meloni. Erilaiset tavarat putoavat erilaisella vauhdilla ja kestävät enemmän tai vähemmän kolhuja matkan varrella. Kuminen pallo saa osua vaikka jokaiseen esteeseen, kun taas vesipisara hajoaa ensimmäisestäkin otetusta osumasta.

Peli on kuvattu putoavan esineen takaa, joten 3DS:n 3D-ominaisuuden kuvittelisi olevan omimmillaan. Ei se kuitenkaan ihan niin mennyt. Ensinnäkin omilla verkkokalvoillani esteiden tulojärjestys oli useasti vaikea hahmottaa, minkä seurauksena törmäsin melkein kaikkeen mahdolliseen. Toisekseen missään muussa 3DS-pelissä 3D-ominaisuus ei ole rasittanut näin silmiä. Kytkin kolmannen ulottuvuuden hyvin äkkiä pois päältä, jotta pystyin jatkamaan.

Aluksi peli tuntui oikein virkeältä idealta ja kenttiä pelasi mielikseen pienissä paloissa. Tosiasia pelin kymmenestä kovin samanoloisesta kentästä on se, että ne on nopeasti nähty. Kontrollit toimivat melko hyvin, mutta yhden tatin heiluttelu vaati yllättävänkin paljon totuttelua. 3DS:lle edullista pikkupelattavaa haluavalle tämä alle kolmen euron peli on kuitenkin ihan kelpo tapaus.

Nintendo eShop
Hinta: 2,99 euroa

V2.fi | Esa Toikkonen

Splash or Crash (Nintendo 3DS)

Ajantappona pienissä paloissa kaivon kivitys toimii ihan mukavasti.
  • Pieniin pelihetkiin sopiva
  • Kiva ja yksinkertainen idea
  • Uusi pelattava loppuu hyvin äkkiä
  • 3D:stä enemmän haittaa kuin hyötyä
< Crysis 3... Little Inferno... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova