Tuorein sisältö

Nano Assault Neo

Arvioitu: Wii U
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: 1-2
Ikärajoitus: 1
Kehittäjä: Shin'en
Julkaisija: Shin'en Multimedia
Julkaisupäivä: 30.11.2012
Pelin kotisivut
Manu Pärssinen

31.03.2013 klo 20.50 | Luettu: 3313 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Viruksia turpaan
Hyi, karvoja, viruksia, limalonkeroita, bakteereita ja ällöttäviä olentoja! Onneksi niille voi näyttää närhen munat! Nano Assault Neossa pelaaja kutistetaan mikroskooppiseen kokoon tykittämään tuusan nuuskaksi Nanostray-virus-joukkioita ja pelastamaan maailma. Genrenä on vanha kunnon shoot-em-up, esikuvana varmasti Super Stardust HD ja peli on jatkoa 3DS:lle julkaistulle Nano Assaultille, jota en ole kuitenkaan pelannut.


Geometry Warsin ja Super Stardustin PS3-version myötä kahden tikun räiskintägenre nousi uuteen renessanssiin ja niin tätäkin peliä ohjastetaan: vasemmalla tatilla liikutetaan alusta ja oikealla määritetään, mihin suuntaan aseen ammukset liitävät. Toki pelkästään tämän perusteella en voisi vielä väittää NAN:ia Stardustin suoraksi hengenheimolaiseksi, mutta pelissä pyöritään samalla tavalla tyhjyyden keskellä pyörivän kappaleen pinnalla (SSD:ssä planeettoja, tässä soluja) ja visuaalinen tyylikin muistuttaa Housemarquen hittiä.


Jos peli on niinkin kopio kuin sanon, miksi sitten korkeat pisteet? Yksinkertaisesti siksi, että Shin’en on tehnyt pelinsä tinkimättömällä laadulla. Nano Assault Neo on yksi Wii U:n eShopin parhaan näköisistä peleistä, eikä häpeä täysihintaistenkaan rinnalla. Varsinkin pelattaessa Wii U:n ohjaimen ruudulta grafiikka näyttää erinomaisen tyylikkäältä ja yksityiskohtaiselta. Kaikki pyörii myös koko ajan 60 FPS:n päivitysnopeudella ja toimintaa ruudulla parhaimmillaan piisaa. Välillä silmissä vilisee niin lujaa, että meripahoinvointi meinaa yllättää.


Pelaaja saa soluja puhdistaessaan päivityksiä aseisiinsa, sekä aluksen ympärillä leijuvia aputykkejä, joiden paikkaa voi kosketusnäytöllä muuttaa. Sen ja kartan lisäksi muuta iloa Wii U:n ohjainnäytöstä ei olekaan, paitsi co-op-pelissä, jossa toinen pelaaja käyttää Classic Controlleria. Silloin Wii U -ohjaajan naama näkyy hauskasti reaaliaikaisena videokuvana hänen aluksensa yläpuolella. Solujen pinnoilta löytyy myös krediittejä, joilla voi tasojen välissä ostella uusia varusteita, sekä B-O-N-U-S -kirjaimet, jotka pitää kerätä, mikäli haluaa testata refleksejään raha pullollaan olevassa, alati kiihtyvässä tunneliajelussa.


Kun ääniraitakin toimii (sen voi ladata/ostaa täältä - soundtrack.shinen.com), on sanottava, että Nano Assault Neo on hiottu ja toimiva paketti, joka iskee varsinkin shoot-em-up -räiskinnöistä pitäviin. Vaikka eri tasoja ei ole paljon, niitä tulee lypsettyä mielellään uudelleen helposti kymmenen euron arvosta.

V2.fi | Manu Pärssinen

Nano Assault Neo (Wii U)

Nano Assault Neo on Wii U eShopin parhaimmistoa. Mikäli shmupit ovat aiemmin maistuneet, maistuu tämäkin.
  • Erinomaisen kaunis
  • Erinomaisen vauhdikas
  • Kaverinkin kanssa hauskaa
  • Inasen niukasti sisältöä
  • Super Stardust -kloonin maku
< Gears of War: Judgme... Sly Cooper: Thieves ... >

Keskustelut (2 viestiä)

Cookos

Rekisteröitynyt 22.10.2012

01.04.2013 klo 01.01

Jepjep, tämä lähtee ostoon ensi kerralla, kun alennus iskee. :)
lainaa
asderland

02.04.2013 klo 21.43

v2:n arvosteluihin ei ole luottamista tai ei ainakaan sen yhden hepun. Antavat terrarialle jonkun seiskan, koska minecraft kopio ja ei linux tukea? lolwut? Tosi ammattilaista.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi etsii peleistä innostunutta avustajaa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova