Tuorein sisältö

Far Cry 3 Blood Dragon

Arvioitu: Xbox 360
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 18
Kehittäjä: Ubisoft
Julkaisija: Ubisoft
Julkaisupäivä: 01.05.2013
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

20.05.2013 klo 14.09 | Luettu: 10210 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Miltä tänään voisi näyttää?
Tehdäänpä ajatusmatka menneisyyteen ja mennään 80-luvun puolelle, jossa JVC:n kehittämä VHS-videokasetti on jyrännyt kilpailevan Sonyn teknisesti paremman Betamaxin yli. Nauhat tuhoutuivat tuolloin helposti, kuvanlaatu oli mitä oli ja sellaiset supersankarit kuin Robocop ja Terminator olivat joka pojan puheenaiheena. Miltä nämä pojat kuvittelivat vuonna 2007 maailman näyttävän? Far Cry 3 Blood Dragon vastaa tähän kysymykseen todella hyvin.


Hienosti menestyneen Far Cry 3:n pohjan päälle tehty itsenäinen lisäosa esittelee mielenkiintoisen skenaarion siitä, miltä muutama vuosi sitten olisi voinut näyttää. Pelin käsikirjoittaja on mitä luultavimmin kuluttanut muutaman viikonlopun B-luokan kasarileffojen parissa ja poiminut sieltä mielirikkaimmat palat tähän peliin. Tarinaa edistävät välinäytökset on toteutettu hauskasti 80-luvun retrotyyliin, mikätuo peliin kivasti lisää menneiden aikojen tuulahduksia.

Todellisuudessa pelin juonessa ei juuri järkeä ole, mutta jjuri se tekeekin kaikkine kummallisuuksineen siitä niin mielenkiintoisen. Kanadan ja Yhdysvaltojen ydinsodan jälkeen uusi vaara uhkaa kaukaisella saarella. Eversti Sloanin kyborgiarmeija on valmis kylvämään lisää pahuutta kovia kokeneeseen maailmaan. Onneksi pelaajan ohjastama Mark IV -luokan kybercommando Rex Power Colt voi pelastaa kaiken. Peli sisältää melkoisen kasan erittäin korneja käänteitä, jotka ampuvat sen verran yli, etteivät huulet voi olla kääntymättä hymyyn. Peliä pelatessa ei voi välttyä ajattelemasta 80-luvun surkuhupaisimpia toimintapläjäyksiä.

Back To The 80'sVakavan kaverin kouraan uusi Far Cry ei sovi sitten millään. Todella kevyt ja 80-luvulta vaikutteita hakenut dialogi on tietynlaisessa tyhmyydessään makoisa ja onnistunut. Neonvalojen loisteessa pelaajan silmät meinaavat mennä sekaisin, kun samalla dinosaurukset käyvät päälle edestä ja takaa. Lääniä on melkoisesti koluttavaksi, mutta saaren maastossa voisi erilaisia elementtejä olla enemmänkin.

Ulkonäöllisesti pelissä ei valittamisen aihetta ole. Nykykonsoleiden parhaimman näköisiä pelejä ei uhata, mutta odotukset reilun kymmenen euron pelille täyttyvät helposti. Äänimaailma kaikkine räjähdyksineen luo tunnelmaa onnistuneesti ja ääninäyttelijöiden valinnoissa on onnistuttu hyvin. Erityiskehut voidaan kohdistaa pelin soundtrackiin, jossa on kuultavissa kivasti potkua kahdeksankymmentäluvulta.


Far Cry 3 Blood Dragonissa on hyvin paljon samaa kuin emopelissään. Siihen on lyöty päälle aivan uusi tyyli, mutta muuten se haisee joka paikasta karsitulta Far Cry 3:lta. Kontrollit ovat kepeämmät, tekemistä on vähemmän ja peli on sovitettu paremmin latauspalveluiden tuotteeksi. Tarinan peluuseen kului nelisen tuntia ja muihin pelin oheistehtäviin saa helposti kulumaan vielä toisetkin neljä tuntia.

Pelissä on hyvin vähän valittamisen aihetta. Jotakuinkin kaikki osa-alueet ovat hyvällä mallilla. Siitä päästään kuitenkin siihen, että peli on aika tavallinen räiskintä, joka erottuu ainoastaan 80-luvun tyylinsä ansiosta. Jos 80-luvulla ei ole elänyt, tai muuten kyseisen aikakauden tyyli ei nappaa, en keksi mitään erityistä syytä valita juuri tätä viikonlopun piristysruiskeeksi.


V2.fi | Esa Toikkonen

Far Cry 3 Blood Dragon (Xbox 360)

80-luvun typerimmätkin ajatukset tulevaisuudesta koottuna viihdyttävään FPS-peliin.
  • Rento meininki
  • 80-luvun henki
  • Soundtrack
  • Pohjimmiltaan hyvin tyypillinen FPS-peli
  • Moninpelin olisi voinut vielä lisätä
< Toki Tori 2... Dragon's Dogma: Dark... >

Keskustelut (5 viestiä)

apex

Rekisteröitynyt 21.12.2010

20.05.2013 klo 14.30 8 tykkää tästä

On tämä hintaansa nähden aika hyvä peli.
lainaa
jebu

20.05.2013 klo 15.43 9 tykkää tästä

Helvetin viihdyttävä peli! 15e hintalappukaan ei ole paha.
lainaa
Lihatuomari

Rekisteröitynyt 17.01.2012

21.05.2013 klo 04.17

Onneks nykyään on tapana kuluttaa resursseja pelin huonontamiseen, kuten vaikkapa mekaniikkojen karsimiseen jotta peli tuntuisi enemmän "halvemmalta".

Täytyy joka tapauksessa hankkia jossain välissä.
lainaa
VulpesArctos

21.05.2013 klo 23.46 2 tykkää tästä

Ominaisuuksien karsiminen ei ole automaattisesti huono juttu pelissä. Tiivistäminen ja pöhköön juoneen panostaminen tekevät Blood Dragonista sopivan tiiviin ja nautittavan kokonaisuuden.

Suomenkielinen videoarvosteluni löytyy täältä:

http://www.youtube.com/watch?v=BxU2EoRHRpo
lainaa
enosta

23.05.2013 klo 20.55

alle 1,5 gigaa? moni paska 2d tasohyppely vie enemmän

ostoon
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova