Tuorein sisältö

Lone Survivor

Arvioitu: PS Vita
Genre: Seikkailupelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 16
Kehittäjä: Curve Studios
Julkaisija: Superflat games
Julkaisupäivä: 24.09.2013
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

19.11.2013 klo 14.46 | Luettu: 3929 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Pelottavat pikselit
Lone Survivor tuo pelaajan verkkokalvoille pikselimäisen, mutta samalla mielenkiintoisen kauhuseikkailun. Pelissä eloonjäämisestään taistelee nimetön pelihahmo, jonka tarina alkaa pimeästä kerrostalosta. Seikkailun määränpää ei ole missään vaiheessa kirkkaana tiedossa, vaan se selviää pikkuhiljaa. Ankeudella ja pimeydellä täytetyillä käytävillä törmää siellä täällä majaileviin zombien kaltaisiin olentoihin. Mistään Dead Islandien kaltaisesta epäkuolleiden armeijasta ei suinkaan ole kyse, vaan kaksiulotteiseen maailmaan on ripoteltu vain vähän verta himoavia otuksia. Pitkän hiljaisuuden jälkeen pimeästä yllättävä mörön ja kuulattoman lippaan yhdistelmä saa heikkohermoisemman puntit tutisemaan.


Lisää syytä ihokarvojen nousulle pystyyn tuo pelin mieletön tunnelma, joka on luotu taustalla jylläävällä äänimaailmalla. Se on niin uniikin tuntuinen yksinkertaisella ja painostavalla tavallaan, että moinen on itse koettava. Seikkailun retrohtava grafiikka voi monia ärsyttää, mutta toisaalta se tekee pelimaailmasta salaperäisen tuntuisen. Pelin kontrollit tuovat mieleen menneet ajat ja erityisesti 90-luvun kauhupelien hengen kankeilla liikkeillään. Tahmeilla kontrolleilla onnistuttiin aikoinaan tekemään hyvien kauhupelien pelaamisesta epämiellyttävän jännittävää. Tässäkin tapauksessa niillä onnistutaan saamaan pelaajan olo entistä epämukavammaksi - kankeus olkoon siis ominaisuus.

Olisi edes kynttilä mukanaJotta pelaajalla ei olisi missään vaiheessa liian helppoa, on pelimaailman valaistus asetettu minimiin. Taskulamppu on keksitty, mutta sen paristot tuppaavat olemaan aina lopussa. Valolle riittää käyttöä, koska pienessä kerrostalossa on yllättävän helppo eksyä reitiltä. Pelin salaisuudet ratkeavatkin paljolti edestakaisin ravaamalla, mistä johtuen kartta ja teleportteina toimivat peilit ovat ahkerassa käytössä.


Lone Survivor loistaa ääniraidallaan ja sen kautta tunnelmallaan. Graafinen toteutuskin pistää positiivisella tavalla silmään, mutta jotain puuttuu. Ehkä tunteen vajaudesta aiheuttaa pelin lyhyys tai sekavuus. Välillä käytävillä eteneminen oli mielenkiintoista ja toisaalla taas tympiinnyttävää puurtamista. Vauhdikkaista zombie-räiskinnöistä pitävien ei ole järkeä tähän peliin koskea, mutta jännittävästä tutkimisesta ja ongelmien ratkonnasta kiinnostuneiden kannattaa antaa pelille mahdollisuus.

Hinta: 12,95 euroa

V2.fi | Esa Toikkonen

Lone Survivor (PS Vita)

Retrohtava kauhupeli onnistuu kauhistuttamaan, vaikka pelaaja saattaa hypätä herkästi muiden pelien pariin. Mainio lisä Vitan valikoimiin, sille peli sopii hyvin.
  • Mielenkiintoinen ääniraita
  • Tunnelma
  • Epätasainen kokonaisuus
  • Sekava maailma

Pelikuvat

< The Legend of Zelda:... Call of Duty: Ghosts... >

Keskustelut (2 viestiä)

jooooo

19.11.2013 klo 19.52

taas nähdään että kun RESistä otetaan tähtäysnappi pois, pistetään kamera hahmojen perseeseen väärinpäin ja laitetaan kaikkiin nappeihin minuutin viive niin täydellinen kauhupläjäys on taas täällä
lainaa
OldHorny

Moderaattori

Rekisteröitynyt 11.10.2007

21.11.2013 klo 02.45

Tuli hankittua tämä Vitalle heti ilmestyessään, ja on kyllä mielestäni loistava peli. Mukavan ahdistava tunnelma, äänimaailma loistaa ja juuri sopivan sekopäinen muutenkin. Ja peli on kyllä parhaimmillaan yöllä, pimeässä, kuulokkeet korvilla, yksin sängyssä.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova