Tuorein sisältö

Super Mario 3D World

Arvioitu: Wii U
Genre: Tasohyppelypelit
Pelaajia: 1-4
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Nintendo
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 29.11.2013
Pelin kotisivut
Manu Pärssinen

16.12.2013 klo 16.22 | Luettu: 19602 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

It's a-Miau, Mario!
Tänä vuonna on tullut Bioshockia, The Last of Usia, GTA:ta ja vaikka mitä, mutta tässä on yllekirjoittaneelle vuoden odotetuin peli. Jokaisen julkaistun trailerin myötä kuolan määrä suupielissäni kasvoi aina, kun julkaisupäivä oli lähempänä. Super Mario 3D Land on ehdoton suosikkini viime vuosien Marioista ja videoiden perusteella World vaikutti jatkavan samaa linjaa: Nintendolla on kaadettu tasoloikkaideat saaviin ja sitten se saavi peliin. Onko kaikki ainekset sisältävä soppa maistuvampi kuin tarkkaan valituista aineksista koottu?

Kyvykäs konkkaronkkaMario kavereineen on kävelyllä, kun Bowser nappaa prins… hetkinen! Tällä kertaa prinsessa ei olekaan pulassa ja Marion veljekset pääsevät harjoittamaan ammattiaankin, kun maasta löytyy rikkinäinen putki. Pikakorjauksen jälkeen putkesta pölähtää Sprixie-keiju, joka selittää kaltaistensa ahdingon ennen kuin joutuu, kenenkäs muunkaan kuin Bowserin, kynsiin. Mario, Luigi, Toad ja Peach loikkaavat pahiksen perässä putkeen pelastushommiin, eipä sitä muutakaan syytä tarvitse.

Super Mario 3D Worldia voi alusta asti pelata näistä neljästä hahmosta itselle mieluisimmalla - tai sitten valinnan voi tehdä hahmojen kykyjen perusteella: Mario on yleispätevä joka asiassa ja periaatteessa varma valinta, mutta joissain kentissä voikin hyötyä Luigin hyppykorkeudesta, Toadin nopeudesta tai Peachin leijuntakyvystä. Hahmoa voi vapaasti vaihtaa aina ennen uuden kentän aloittamista ja toki koko katraan mukanaolon perusidea on se, että co-oppiin voi ottaa aina kolme kaveria mukaan.


Kuten totesin, Nintendolla on oltu ideasaavin äärellä ja yhtenä osoituksena siitä on se, että pelihahmoilla on käytettävissä enemmän erikoiskykyjä kuin koskaan ennen. Toki suurin osa niistä on tuttuja vuosien takaa, mutta samaan peliin kipattuina ne ovat antaneet tasosuunnittelijoille huomattavasti suuremman työkalupakin käyttöön. Perustulikukat sun muut löytyvät, mutta mielenkiintoisempia voimia ovat bumerangi, jättikokoiseksi kasvaminen sekä tanooki-asut (mämmikourille tarjotaan siitä taas myös valkoista versiota). Matkan varrella saatetaan loikata myös luistimeen tai tykkilaatikon sisälle, mutta kaksi uutuutta on ylitse muiden: kissa-asu ja tuplakirsikka.

Kissa-asu kosiskelee internetyleisöä ja antaa valitulle hahmolle kyvyn kiivetä jonkin matkaa seiniä pitkin. Kissailu onkin selkeästi SM3DW:n keskipiste, sitä kykyä tarjotaan usein poimittavaksi ja monet pelin salaisuuksista löytyvät kiipeilemällä seiniä pitkin paikkoihin, joihin ilman kissan kynsiä ei pääse. Vihollisia vastaan mirrillä on käytettävissään kynnet sekä loikkahyökkäys. Tuplakirsikkakyky, joka Nintendon mukaan sai alkuideansa ohjelmoijan virheestä, taas kloonaa pelihahmon - ja marjoja voi napata niin monta kuin löytää. Joissain tasoissa ohjastetaan yhtä aikaa siis vaikka viittä Mariota (tai muuta hahmoa), mistä on sekä hyötyä että hankaluutta. Tasoista löytyy myös painikkeita, jotka reagoivat vain, jos niiden päällä seisoo tietty määrä hahmoja, eli vaihtoehdot salaisuuksien selvittämiseen ovat co-op tai taitavasti operoitu kirsikkakyky. Kykyjäkin enemmän uusia variaatioita löytyy viholliskatraasta, joka olikin kieltämättä alkanut toistaa itseään.

Tasosuunnittelun taituruuttaJokaisesta kentästä löytyy kerättäväksi kolme vihreää tähteä sekä leimasin, joita voi käyttää Miiverse-viestien kuvittamiseen. Itse pelailin peliä tahtiin yksi maailma illassa ja kun saavutin “loppupomon” (spoilers: Mario-peleille tyypilliseen tapaan silloin ollaan vasta puolivälissä), tähtiä oli kertynyt hieman alle parisataa. Kaikkiaan niitä on liki neljäsataa ja siihen päälle vielä satakunta leimasinta, joten kerättävää ja uudelleen pelattavaa riittää varsin tolkuton määrä. Kaikkiin paikkoihin ei edes pääse ilman tiettyä määrää tähtiä, joten pakko-koukutus niiden löytämiseen syntyy nopeasti. Ensimmäisellä pelikerralla ei tasosta löydä välttämättä tähtiä kuin yhden, ellei tutki joka nurkkaa ja kokeile joka kikkaa. Omiksi suosikeiksini muodostuivat hahmon moninkertaistavat tuplakirsikkatasot, sekä hieman yllättäen tasot, joissa on joka loikkauksella kääntyviä levyjä. Ennen olen pitänyt niitä ärsyttävinä.

Häntähatun nosto niille, jotka ovat pelin kentät suunnitelleet. Vaikka niissä on osittain vanhojen ideoiden kierrätystä, tasoissa on käytetty myös monin uusin tavoin vanhoja kikkoja. Kun esteet, viholliset ja etenemistavat yhdistetään uusiin, riittää paatuneimmallekin Marion mättäjälle roppakaupalla tekemistä. Surrealismissa ja mielikuvituksessa ei ole säästelty, eikä sadismikaan ole ollut kaukana. Kun lisäksi ottaa huomioon, että kentät on oltava mahdollista läpäistä niin yksinään kuin kolmen kaverin kanssa, niin kissana kuin ilman mitään apuja, niin voi vain kuvitella millainen urakka tasojen työstäjillä ja testaajilla on ollut. Vähän tylsästi pomotaistelut ovat edelleen tuikituttua kauraa “kolmesta poikki” -taktiikoineen.


Kenttien lailla melko täydellisesti on hiottu myös pelin vaikeustaso, joka alkaa tiukentua suurinpiirtein neljän maailman jälkeen. Joissain tasoissa vaihtoehtojen monimuotoisuus on ehkä hieman noussut pelisuunnittelijoiden päähän ja samaan kohtaan on tungettu liian monta kikkaa, mikä johtaa heikkohermoisemman pelaajan turhautumiseen. Välillä syytin peliä siitä, etten tarkasti nähnyt missä kohdassa pelihahmo oli ja syöksyin harha-askelilla tyhjyyteen, mutta kuvakulmaa voi aina muistaessaan tai ehtiessään muuttaa ja loppujen lopuksi syy oli yleensä enemmän pelaajassa itsessään.

Mamma Mia, mitkä maisemat!Graafisesti kyseessä on kaikkien aikojen upein Mario-peli. Okei, se ei paljon hyper-realistisissa kaupunkimaisemissa sotivia seuraavan sukupolven pelaajia hetkauta, mutta Nintendo-faneille on luvassa ennennäkemätöntä silmäkarkkia. Nintendolla on selvästi löydetty Wii U:n grafiikkakortista ne vivut, joilla heijastukset, valot, varjot ja muut kikat saa mukaan pelimaailmaan. Ruohonkorretkin reagoivat sankariemme toheltamiseen. Musiikkipuolella ei ole tingitty monimuotoisuudesta ja vaikka tuttuja melodioita käytetään herättämään nostalgian väreitä, tuntuu ääniraita tuoreemmalta kuin pitkään aikaan. En väitä osaavani ulkoa kaikkia Mario-maailmoissa käytettyjä sävelkuvioita, joten jollekin muulle soundtrack saattaa kuulostaa tutummalta.

Co-oppia kokeilin vain kahden pelaajan voimin, tällöin toinen ohjastaa Gamepadilla ja toinen Wii-kapulalla. Yhteistyötä edistävänä kikkana on se, että elämät ovat yhteisiä, mutta tervettä kilpailuhenkeä taas edistää jokaisen oma pistetili. Ratkaisu toimii erinomaisesti ja aiheuttaa yhtä paljon riemua kuin hampaiden kiristelyäkin. Gamepadin ehdoton lisäilo itselleni oli pelin yksinpelaaminen sohvan nurkassa makoillen sen ruudulta.


Uusien Mario-pelien kanssa minulla on aina vaikeuksia määritellä, onko ajatus ‘paljon samaa vanhaa tuttua’ hyvä, vai huono asia. En koukuttunut 3D Worldiin aivan niin pahasti kuin aikoinaan 3D Landiin tai Galaxyihin, mutta en osaa sanoa täsmälleen sanoiksi pukea, että miksi en. Peli on upeasti toteutettu, sen kenttäsuunnittelu on osittain nerokasta, uudet kyvyt ja viholliset ovat hauskoja, moninpeli toimii ja paketti on kaikin puolin hiottu. Ehkä suustani pääsi tavallista enemmän mörinää Marion loikatessa yhä uudestaan tyhjyyteen, mutta siitäkin minun pitäisi syyttää itseäni eikä peliä.

Super Mario 3D World on erinomainen, enkä katso pahalla niitä, jotka antavat sille täydet pisteet. Omalla tasoloikkalistallani se jää selkäpiistä kumpuavien mielipidesyiden vuoksi muutaman muun taakse, joten pistemäärä on kohdistettu sen mukaisesti.

V2.fi | Manu Pärssinen

Super Mario 3D World (Wii U)

Super Mario 3D World lunastaa lupauksensa kenen tahansa Mario-fanin silmissä. Kokonaan uutta on mukana melko vähän, mutta taitavasti kierrätettynä vanhakin maistuu tuoreelta.
  • hiottua suunnittelua
  • pursuaa ideoita
  • roimasti pelattavaa
  • ihastuttava katsella ja kuunnella
  • kompastuu paikoin näppäryyteensä
  • enemmän best-of kuin uusiutuminen
< Professor Layton and... Adventure Time Explo... >

Keskustelut (22 viestiä)

JustAsking

16.12.2013 klo 18.35 6 tykkää tästä

Olisiko arvosana ja yleisarvio pelistä ollut toista luokkaa jos arvostelun olisi tehnyt puolueeton arvostelija, eikä pitkän linjan Nintendo/Mario -fanipoika?
lainaa
Pentti

16.12.2013 klo 19.14 11 tykkää tästä

JustAsking kirjoitti:
Olisiko arvosana ja yleisarvio pelistä ollut toista luokkaa jos arvostelun olisi tehnyt puolueeton arvostelija, eikä pitkän linjan Nintendo/Mario -fanipoika?

Pitääkö tuota nyt oikein kysyä? Tottakai arvosana riippuu arvostelijan omista mieltymyksistä.

Kuka sitten olisi tuollainen puolueeton arvostelija kun Marioista pitävä ei kelpaa? Henkilö joka ei pidä mariopeleistä? Vai sellainen joka ei ole koskaan pelannut Marioita?
lainaa
hepa

16.12.2013 klo 19.30 4 tykkää tästä

JustAsking kirjoitti:
Olisiko arvosana ja yleisarvio pelistä ollut toista luokkaa jos arvostelun olisi tehnyt puolueeton arvostelija, eikä pitkän linjan Nintendo/Mario -fanipoika?

Itse voin rehellisesti sanoa, että peli on omissa kirjoissani vuoden yllättäjä ja sekä vuoden peli toistaiseksi (The last of us on pelaamatta, uskon että se voi vielä muuttaa voiton jakoa). Pelissä vaan ei tullut kertaakaan tylsää hetkeä, kuten esim edellisessä mariossa, NSMBU:ssa jossa liian moni kenttä tuntui edellisen toistolta.
Myös 4 pelaajan co-op oli jotain todella huikeata.
lainaa
JustAsking

16.12.2013 klo 19.31 2 tykkää tästä

Pentti kirjoitti:
JustAsking kirjoitti:
Olisiko arvosana ja yleisarvio pelistä ollut toista luokkaa jos arvostelun olisi tehnyt puolueeton arvostelija, eikä pitkän linjan Nintendo/Mario -fanipoika?

Pitääkö tuota nyt oikein kysyä? Tottakai arvosana riippuu arvostelijan omista mieltymyksistä.

Kuka sitten olisi tuollainen puolueeton arvostelija kun Marioista pitävä ei kelpaa? Henkilö joka ei pidä mariopeleistä? Vai sellainen joka ei ole koskaan pelannut Marioita?


Ei tietenkään tarvitse inhota Mario-pelejä. Hain viestissäni enemmänkin henkilöä jolla olisi puolueeton kuva pelistä. Koskee tietysti mitä tahansa arvostelua. Eri asia jos näitä rustataan omalla nimellä blogiin, mutta kun edustetaan isoa pelimediaa, niin antaisi mielestäni ammattimaisemman kuvan, jos pelin arvostelijaksi valittu henkilö ajattelee pelistä etukäteen neutraalisti, eikä ejakuloi villisti näppäimistölle joka ikisen uuden pelitrailerin ilmestyessä.

Ei anna kovin puolueetonta kuvaa tuollainen esipuhe kun kuola valuen on odotettu lisää Marioa. Ehkä edes joku "toinen mielipide" -tyylinen osio voisi olla paikallaan.
lainaa
Pentti

16.12.2013 klo 20.24 1 tykkää tästä

JustAsking kirjoitti:
Pentti kirjoitti:
JustAsking kirjoitti:
Olisiko arvosana ja yleisarvio pelistä ollut toista luokkaa jos arvostelun olisi tehnyt puolueeton arvostelija, eikä pitkän linjan Nintendo/Mario -fanipoika?

Pitääkö tuota nyt oikein kysyä? Tottakai arvosana riippuu arvostelijan omista mieltymyksistä.

Kuka sitten olisi tuollainen puolueeton arvostelija kun Marioista pitävä ei kelpaa? Henkilö joka ei pidä mariopeleistä? Vai sellainen joka ei ole koskaan pelannut Marioita?


Ei tietenkään tarvitse inhota Mario-pelejä. Hain viestissäni enemmänkin henkilöä jolla olisi puolueeton kuva pelistä. Koskee tietysti mitä tahansa arvostelua. Eri asia jos näitä rustataan omalla nimellä blogiin, mutta kun edustetaan isoa pelimediaa, niin antaisi mielestäni ammattimaisemman kuvan, jos pelin arvostelijaksi valittu henkilö ajattelee pelistä etukäteen neutraalisti, eikä ejakuloi villisti näppäimistölle joka ikisen uuden pelitrailerin ilmestyessä.

Ei anna kovin puolueetonta kuvaa tuollainen esipuhe kun kuola valuen on odotettu lisää Marioa. Ehkä edes joku "toinen mielipide" -tyylinen osio voisi olla paikallaan.

Nuo mariofanit kuitenkin taitaa olla se pelin kohdeyleisö, joten siinämielessä tuo minusta on ihan ok. Aika vähissä kuitenkin varmaan WiiU:n omistajat, jotka eivät konetta olisi ostaneet juuri Marioiden, Zeldojen sun muiden vuoksi. Jos pelin nyt arvioisi joku vähemmän fani lätkäisten arvosanaksi jonkun 80, seuraisi vaan nipafanien armoton paskamyrsky, ja osa miettisi onko peli nyt oikeasti paljon heikompi kuin aiemmat osat.
lainaa
Tingle

Rekisteröitynyt 19.04.2007

16.12.2013 klo 20.34 9 tykkää tästä

JustAsking kirjoitti:
Pentti kirjoitti:
JustAsking kirjoitti:
Olisiko arvosana ja yleisarvio pelistä ollut toista luokkaa jos arvostelun olisi tehnyt puolueeton arvostelija, eikä pitkän linjan Nintendo/Mario -fanipoika?

Pitääkö tuota nyt oikein kysyä? Tottakai arvosana riippuu arvostelijan omista mieltymyksistä.

Kuka sitten olisi tuollainen puolueeton arvostelija kun Marioista pitävä ei kelpaa? Henkilö joka ei pidä mariopeleistä? Vai sellainen joka ei ole koskaan pelannut Marioita?


Ei tietenkään tarvitse inhota Mario-pelejä. Hain viestissäni enemmänkin henkilöä jolla olisi puolueeton kuva pelistä. Koskee tietysti mitä tahansa arvostelua. Eri asia jos näitä rustataan omalla nimellä blogiin, mutta kun edustetaan isoa pelimediaa, niin antaisi mielestäni ammattimaisemman kuvan, jos pelin arvostelijaksi valittu henkilö ajattelee pelistä etukäteen neutraalisti, eikä ejakuloi villisti näppäimistölle joka ikisen uuden pelitrailerin ilmestyessä.

Ei anna kovin puolueetonta kuvaa tuollainen esipuhe kun kuola valuen on odotettu lisää Marioa. Ehkä edes joku "toinen mielipide" -tyylinen osio voisi olla paikallaan.

Eli arvostelija ei saisi tykätä Marioista "liian paljon". Eikö tässä jo anneta ennakkoon oleteta että Mariot eivät oikeasti ole täysien pisteiden arvoisia? Kun arvostelijan aiemmatkin mieltymykset tuodaan eksplisiittisesti esille, en näe tässä mitään mussuttamisen aihetta.

Mielipiteen puoluettomuutta/puolueellisuutta ei voi arvioida sen mukaan, millainen se mielipide sattuu olemaan.
lainaa
JustAsking

16.12.2013 klo 21.59 1 tykkää tästä

Tingle kirjoitti:
Eli arvostelija ei saisi tykätä Marioista "liian paljon". Eikö tässä jo anneta ennakkoon oleteta että Mariot eivät oikeasti ole täysien pisteiden arvoisia? Kun arvostelijan aiemmatkin mieltymykset tuodaan eksplisiittisesti esille, en näe tässä mitään mussuttamisen aihetta.
Mielipiteen puoluettomuutta/puolueellisuutta ei voi arvioida sen mukaan, millainen se mielipide sattuu olemaan.


Kukaan täällä ei ole arvioinut mielipiteen puolueellisuutta sen mukaan, mikä se on. Vaan sen perusteella mitä etenkin arvostelun alkupuoli antaa ymmärtää minun (lue: ei-fanipojan) silmissäni. Ja kyllä, havaitsin ettei kyseessä ole "täydellinen peli" mutta 93 on V2:n asteikolla todella korkea arvosana.

No, itse en ole kyseistä peliä pelannut ja Mariosta minulla ei ole minkäänlaista henkilökohtaista mielipidettä. Teenkin havaintoja vain ulkopuolisen tarkkailijan näkökulmasta ja kerroin mitä havaitsin. Eniten särähti silmään tuo, ettei peli ilmeisesti sisällä juurikaan mitään uutta? Olen nähnyt tälläkin sivustolla lukuisia pelisarjoja mm; Assassin's Creed, EA:n urheilupelit (NHL, FIFA), Need For Speed, Call Of Duty ymsyms... joissa ei PERIAATTEESSA ole mitään vikaa, mutta niitä rokotetaan melko kovalla kädellä pisteitä koska "ei ole sisällä tarpeeksi uutta" tai "lähinnä vain vuosipäivitys edelliseen" tai "liian vähän uudistuksia".
En sano, että nämä pelit ovat minusta hyviä, koska teen edelleenkin vain havaintoja.

Silti on sangen hämmentävää, että kun Mariosta julkaistaan uusi peli joka ei sisällä juuri mitään uutta, niin sille on annettava aina vähintään 90, mieluiten vähän päälle. Onhan se nyt sentään Mario. Olkoot sitten vaikka vuosipäivitys......koska muuten Nintendofanit suuttuvat? Kyllä sitä tietyissä tapauksissa vanhaa jaksaa ja saakin kierrättää, koska ainahan nyt Mario on hyvää, vaikka olisikin vain uudelleenkierrätettyä kamaa.
lainaa
sebinf

16.12.2013 klo 22.01 11 tykkää tästä

JustAsking kirjoitti:
Olisiko arvosana ja yleisarvio pelistä ollut toista luokkaa jos arvostelun olisi tehnyt puolueeton arvostelija, eikä pitkän linjan Nintendo/Mario -fanipoika?

Kyllä tää peli muuallakin on saanut huippuarvosanoja.
lainaa
huehuehue

16.12.2013 klo 22.06 16 tykkää tästä

Inb4 kritiikkiä tagmanilta, bladekilliltä, theäijältä jne. jotka eivät ole edes pelanneet tätä peliä.
lainaa
tiedänkokeilematta

16.12.2013 klo 22.12 10 tykkää tästä

On aina hauskaa kun peliarvosteluista tulee ulisemaan joka ei ole pelannut koko peliä. Ja joissain tapauksissa näyttää että ei ole pelannut juuri mitään

Jos ihan nyt näin "puolueettomana havainnoijana" kommentoidaan niin Assassin's Creedin ja Änärin tapaisia pelejän on 13 tusinassa. Ja niissä ei ole juuri mitään yritystä kun joku ACkin perustuu täysin samoihin leap of faitheihin ja pusikoissa piilotteluihin. Tässä ei sentään yritetä naamioida samaa peliä vaihtamalla kuoria, vaan kuoret ovat samat mutta sisällössä on jotain erilaistakin.
lainaa
kock

16.12.2013 klo 22.20 10 tykkää tästä

JustAsking kirjoitti:
Silti on sangen hämmentävää, että kun Mariosta julkaistaan uusi peli joka ei sisällä juuri mitään uutta, niin sille on annettava aina vähintään 90, mieluiten vähän päälle. Onhan se nyt sentään Mario. Olkoot sitten vaikka vuosipäivitys......koska muuten Nintendofanit suuttuvat? Kyllä sitä tietyissä tapauksissa vanhaa jaksaa ja saakin kierrättää, koska ainahan nyt Mario on hyvää, vaikka olisikin vain uudelleenkierrätettyä kamaa.

Muistaakseni viimeisin Mario-peli, joka on saanut vähintään 90 pistettä, on Super Mario Glaxy 2.
lainaa
JustAsking

16.12.2013 klo 22.34 2 tykkää tästä

tiedänkokeilematta kirjoitti:
On aina hauskaa kun peliarvosteluista tulee ulisemaan joka ei ole pelannut koko peliä. Ja joissain tapauksissa näyttää että ei ole pelannut juuri mitään

Jos ihan nyt näin "puolueettomana havainnoijana" kommentoidaan niin Assassin's Creedin ja Änärin tapaisia pelejän on 13 tusinassa. Ja niissä ei ole juuri mitään yritystä kun joku ACkin perustuu täysin samoihin leap of faitheihin ja pusikoissa piilotteluihin. Tässä ei sentään yritetä naamioida samaa peliä vaihtamalla kuoria, vaan kuoret ovat samat mutta sisällössä on jotain erilaistakin.


Totta. Se on todella vaikeaa tulla tänne Nintendofanien pariin esittämään mitään kritiikkiä (eli ilmeisesti teidän kielellä ulisemaan) huom. arvostelusta. Itse pelistä en ULISSUT mitään. Itsehän Manu tossa sanoin, ettei peli sisällä juuri mitään uutta. Onko se mun syy vai etkö allekirjoita väitettä? Onko Manu väärässä? :D

Jos nyt tartutaan itse peliin näin ULKOPUOLISENA HAVAINNOIJANA niin ainoa kaikista painavin asia miksi en ole peliä pelannut, että nää Mariot on olleet TÄYSIN SAMAA jo 80-luvulta asti. Vedin kupolini täyteen näitä nessillä ja snessillä ja kymmenien gameplayvideoiden pohjlta on voinut nähdä, että jumalauta... hommahan on ihan täysin samaa kuin 20 vuotta sitten. Hitusen on kulmia hiottu ja tullut mukaan 3D-grafiikkaa. Ainiin, sitä oli kuusnelosella jo, 17 vuotta sitten. Ei mikään ihan tuore innovaatio.

Että jos nyt tuut läpällä väittämään että tässä nyt jotain yritetään naamioida peliä uudeksi, niin on kyllä maailman paskin yritys :D Jos edellämainittuja pelejä on 13 tusinassa ni näitä on kyllä vähintään kolminumeroinen luku. Ei näihin tarvi edes lisätä mitään uutta ku jengi pelaa 25cm paksut Nintendolasit päässä kaikki läpi muna ojossa. Menis varmaan uutena pelinä läpi jengille, vaikka vaihtais 3v vanhaan peliin vaan uudet kannet :D Mariolle uuden väriset henkselit ni kukaan ei tajuais mitään.
lainaa
Pentti

16.12.2013 klo 22.54

Miksi pelit pitäisi arvioida jonain puolueettomana havainnoijana? Minusta ainakin parempi että pelit arvioi aina kyseisestä sarjasta tai genrestä pitävä kaveri.

Ja en siis todellakaan ole mikään fanipoika joka vain puolustaa pelin korkeita pisteitä; en ole koko peliä edes pelannut, ja viime jouluna itselleni ostama Super Mario Galaxy kakkonenkin on edelleen läpäisemättä (ja pelaan kyllä mahdottomasti, on vain niin paljon kiinnostavampaakin pelattavaa).
lainaa
DoWiir

16.12.2013 klo 23.10 14 tykkää tästä

JustAsking kirjoitti:

näitä on kyllä vähintään kolminumeroinen luku.

"näitä". Jos tarkoitat näitä Mario 3D tasohyppelyjä niin niitä on tullut ihan yksinumeroinen luku: viisi kappaletta.
lainaa
93hyvähyvä

17.12.2013 klo 00.32 4 tykkää tästä

DoWiir kirjoitti:
JustAsking kirjoitti:

näitä on kyllä vähintään kolminumeroinen luku.

"näitä". Jos tarkoitat näitä Mario 3D tasohyppelyjä niin niitä on tullut ihan yksinumeroinen luku: viisi kappaletta.

Itse sain tulokseksi kuusi (64, sunshine, SMG, SMG2, 3D land, 3D world), mikä ei 17 vuoden aikana ole todellakaan paljoa, kun nuo ovat kuitenkin ilmestyneet myös viidelle eri alustalle eli peräti 1.2 per laite. Fifoja, codeja ja assasineja on suunnilleen tuo kuusi pelkästään X360:lle sekä PS3:lle.

Mutta kieltämättä hirmuinen synti arvostelijalle, jos oman inhokkisarjan edustaja saa hyvät pisteet. En tajua miten pelin odottaminen tekisi arvostelijasta kelvottoman arvostelemaan ko. peliä. Kriittisimpiähän ovat nimenoman genreen tuntijat, jotka ottavat odotukset pettävän pelin vastaan raivoisasti verrattuna hälläväliä -tyyppiin, jolta voi irrota se 75-80, oli peli sitten hyvä tai huono. Mistähän olisi mahtanut ne kelvolliset arvostelijat löytyä vaikka GTAV:lle, jotka eivät yhtään odottaneet peliä ja olisivat lisäksi suhtautuneet siihen "puolueettomasti"?
lainaa
lolled

Rekisteröitynyt 13.02.2011

17.12.2013 klo 02.54 17 tykkää tästä

JustAsking kirjoitti:
Mariot on olleet TÄYSIN SAMAA jo 80-luvulta asti


Kyllä. Olet aivan oikeassa. Täysin sama peli tämä kuin ensimmäinen Super Mario Bros.
lainaa
Wiijuu

Rekisteröitynyt 12.02.2013

17.12.2013 klo 16.16 6 tykkää tästä

Ah, ikuinen ongelma. Jos pitää genrestä/ko. peleistä yms. niin on väärä arvostelemaan kun on fanipoika.

Jos ei pidä genrestä niin antaako se oikean kuvan kuitenkaan, jos on jo valmiiksi asenne, etten pidä tämmöisistä? Luen täällä paljon arvosteluja, vaikken konsolia/peliä omistaisikaan ja ainoat syytökset, että arvostelu on huono/arvostelijä väärä tulevat lähinnä N:n pelejä kohtaan, jos sattuvat saamaan hyvät pisteet. En minä käy ulisemassa boksin peliarvosteluissa, että tää on väärin, ihan liikaa pisteitä GTA V ku se on sama peli ku ne kaikki muutki aikasemmin. Ja valittajat ovat yleensä niitä, jotka: eivät ole omistaneet Nintendon konsoleita, eivät ole koskaan pelanneet itse niitä eivätkä tule koskaan niitä pelaamaankaan, paitsi ehkä jossai vaiheessa kun ymmärtävät Nipan pelien idean.

Yksittäiset arvostelut ovat aina kirjoittajansa mielipiteitä, mutta jos hyviä arvosteluja on intternetti täynä, niin tuskin ihan paska peli on kyseessä.

SM3DW on kuitenkin erilainen kuin perusmario. Perusmario on julkaisussa ulos tullut New Super Mario Bros U joka oli käytännössä täysin samanlainen kuin Wiin NSMBW. Se perinteinen jota oli ne NESin ja SNESn pelit.

Ei mutta, 3DSn Land oli ilahduttavan raivostuttava, joten kovin olen tätä odottanut. SMG oli loistava, SMG2 ei taas tuonut ekaan verrattuna minust kovinkaan paljon uutta. Hyvä mutta sama.
Tämä taas on tuonut jotain ihan uutta pelattavaa ja parhautta on juuri nämä co-opit (eikunii, eihän kovien jätkien pelejä pelata vierekkäin sohvalta vaan netin välityksellä)

Ja kyllä, se on ihan varmasti pelin vika jos et osaa hahmottaa, minne suuntaan hahmosi hyppää ja päädyt tippumaan alas ;)
lainaa
lilly-

17.12.2013 klo 19.45 4 tykkää tästä

Hieno peli. Olen nauttinut siitä. Parempi kuin odotin ja onnellinen kun ostin. Siinäpä se.
lainaa
ballsofsteel

Rekisteröitynyt 14.10.2013

17.12.2013 klo 21.56 7 tykkää tästä

Tästä ei enää mario voi paremmaksi mennä. Nyt vaan sitten odotellaan Galaxylle jatkoa.
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

17.12.2013 klo 22.13 1 tykkää tästä

huehuehue kirjoitti:
Inb4 kritiikkiä tagmanilta, bladekilliltä, theäijältä jne. jotka eivät ole edes pelanneet tätä peliä.

Kuten se uutisessakin todettiin: wanhan kierrätystä!
lainaa
hyiduke

18.12.2013 klo 19.56

ballsofsteel kirjoitti:
Tästä ei enää mario voi paremmaksi mennä. Nyt vaan sitten odotellaan Galaxylle jatkoa.


vaihda kuvasi välittömästi. ja pallosi on näköjään tehty mansikkahattarasta
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

18.12.2013 klo 23.33

Haha, Manuhan se trollaa oikein kunnolla paskamyrskyä kalastellen :D
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova