Tuorein sisältö

Open me!

Arvioitu: PS Vita
Genre: Älypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Japan Studio
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Julkaisupäivä: 14.08.2013
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

28.07.2014 klo 16.00 | Luettu: 2371 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Monenmuotoisia ongelmia
Open me!:n idea on mitä yksinkertaisin. Pelaajan eteen asetellaan vuoronperään erilaisia laatikoita. Niiden sisään kätkeytyy erilaisia yllätyksiä, mutta ensin tulisi keksiä kuinka paketti aukeaa. Peli erottuu kilpailijoistaan käyttämällä monipuolisesti Playstation Vitan kameraa ja AR-kortteja (augmented reality, lisätty todellisuus), joiden avulla pelin pulmaiset rasiat tuodaan todelliseen maailmaan. Fyysisesti ne eivät pöydälle ilmaannu, mutta Vitan ruudun kautta niiden läsnäolon voi todeta.


Jokainen laatikko on oma haasteensa - jotkut aukeavat helposti yhdellä ruutuun huitaisulla, mutta suurin osa vaatii enemmän hoksottimia. Vaikeaksi peliä ei voi kuitenkaan voi kutsua, koska suurimman osan tehtävistä voi suorittaa ilman sen suurempaa mietintää. Harmittavasti useat pelin pulmista ovat hyvin samankaltaisia ja välillä pelaajasta tuntuu, että tämähän on kahlattu läpi jo aiemmin.

Tehkää tilaa, mä kierrän tyhjyyttäLisätyn todellisuuden tuomat mahdollisuudet saavat aivojen ja sormien lisäksi selän ja polvet koville. Suurin osa pulmista vaatii avattavan lippaan pyörittelyä, mistä johtuen laatikkoa on kierrettävä ihan oikeasti. Ulkopuolisen silmään tämä voi näyttää hölmöltä, mutta tuohan se sentään pelaajalle tietynlaista todellisuuden tuntua. Tämä jos mikä varmistaa sen, että pelin pelaaminen on äärimmäisen haastavaa bussimatkoilla.


Open me!:n laatikoiden availu ja AR-korttien tuominen yhteen tuntuu oivalta idealta, mutta käytännössä hetken pelailun jälkeen se tuntuu todella typerältä. Yleensä pelaan rentoutuakseni. Tämän pelin kanssa jumpatessa rentoutumisen sai tyystin unohtaa. Liikkuminen ei sinänsä ole ongelma, mutta jatkuvasti ruudulta häviävä laatikko ja ympärillä tapahtuva elämä tekevät pelaamisesta turhankin haasteellista. Mikä voisikaan olla ärsyttävämpää, kuin saman kentän aikana useamman kerran AR-kortin uudelleen skannailu, jotta pulmaboksi tulisi näkyviin.

Open Me! on tietyllä tapaa uudenlainen pelielämys, mutta pidemmän päälle se tuntuu väsyneeltä teknologiademolta.

Hinta: 7,95 € (PSN)

Arvostelu on osa V2.fi:n pikkupeliviikkoa.

V2.fi | Esa Toikkonen

Open me! (PS Vita)

Laatikoiden aukominen on hetken hauskaa, mutta itseään toistavat haasteet ja tekniset ongelmat saavat pelaajan vaihtamaan peliä melko nopeasti.
  • haasteissa käytetty mielikuvitusta
  • turhan helppo
  • pelattavaa voisi olla enemmän
  • tekniset ongelmat

Pelikuvat

< Warframe... Storm... >

Keskustelut (1 viestiä)

Huutaja

Rekisteröitynyt 16.06.2014

29.07.2014 klo 14.49

Vita 0n kuin Gameb0y Advanced, parhaat pelit tuli elinkaaren alussa.

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova