Tuorein sisältö

Storm

Arvioitu: Xbox 360
Genre: Älypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: IndiePub
Julkaisija: Namco Bandai
Julkaisupäivä: 14.06.2013
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

31.07.2014 klo 10.00 | Luettu: 2102 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Kuinka kaiken voi tehdä väärin?
Storm on pelijulkaisu, joka toimii malliesimerkkinä siitä, kuinka peli tuodaan täysin väärin markkinoille. Allekirjoittanut seuraa melko aktiivisesti pelimaailman tapahtumia, mutta en ikinä ollut kuullutkaan koko pelistä. Se on tosin melko yleinen ongelma latauspalveluiden pikkupeleille. Edes pelaajien ja Microsoftin välillä tietoa kuljettava Major Nelson ei bloginsa julkaisukalenterissa aikoinaan maininnut koko peliä. Sitten kun peli tuli täysin puskista myyntiin, se ei ilmestynyt normaalina Arcade-pelien julkaisupäivänä, vaan päivää aiemmin kahden muun pelin kanssa.


Seuraava virhe on hinnoittelu, koska en uskoisi ikinä näin kevyestä paketista maksavani kymmentä euroa. Viiden euron pulittamista voisi ehkä harkita, jos pelin demoversio nielaisisi minut mennessään. Se ei kuitenkaan niin tee. En sano missään nimessä, että pelin varsinainen idea olisi huono, mutta julkaisualusta ensinnäkin on aivan väärä, sillä pelin miellyttävä peluu vaatisi kosketusnäyttöä. Storm voisi olla tableteilla jopa pieni menestys, jos se julkaistaisiin niille ja markkinointiin panostettaisiin muutama lantti.

Hukan tieltä itse peliinPelin idea on varsin simppeli. Pelaajan tulee saada puun siemen johdatettua lähimmälle hedelmälliselle maaperälle. Jotta siemen löytäisi oikeaan osoitteeseen, on käytettävä ihan tuiki tavallisia luonnon elementtejä. Tänäkin kesänä vastaan tulleet tuuli, sade ja ukkonen ovat niistä ajankohtaisimmat. Lisäksi tehtävän loppuun saattamiseksi voi hyödyntää kuplia, tornadoita, lunta sekä jäätä.


Pelaaminen tapahtuu ruudulla näkyvää pallurakursoria siirtelemällä. Kursorin ollessa oikealla kohdalla painetaan painikkeita sen mukaan, mitä luonnonilmiötä haluaa käyttää. Esimerkiksi tuulelle osoitetun napin painallus ja ohjaussauvan jonnekin osoittaminen luo tuulen näytettyyn suuntaan. Ukkonen taas iskee liikkumista estävät puut pirstaleiksi ja saa siemenen hypähtämään. Näin siemenen tulisi löytää tiensä hyvälle kasvumaalle ja kasvattaa uusi puu, joka tarjoaa uuden siemenen.

Tasoilla on monenlaisia esteitä. Välillä ylöspäin leijuvaa kuplaa ja tuulta tulee hyödyntää samanaikaisesti, jolloin on mahdollista päästä korkealla sijaitseville tasanteille. Aluksi pelin teemana on kevät ja siitä siirrytään kohti talvea pikkuhiljaa.


Yksinkertaista ja miltei koukuttavaakin, mutta ei sitten kuitenkaan. Pulmat ovat paikoitellen jopa oivallisia, mutta suurimmaksi osaksi pakollista puurtamista. Ohjaaminen on melko kankeaa ja välillä sappinesteet pääsevät kiehahtamaan, koska mikään ei tunnu menevän niin kuin toivoisi. Pelissä riittää pelattavaa moneksi tuokioksi, mutta muuten yksinkertaisen toteutuksen ja idean vuoksi voisin sanoa, että noin kymmenen euron hinta on kova, ja sitä ei kannata maksaa.

V2.fi | Esa Toikkonen

Storm (Xbox 360)

Hyviä pulmia, joissa luonnonilmiöitä voidaan hyödyntää varsin monipuolisesti. Valitettavasti ei koukuta eikä ole kotonaan konsoliohjaimella.
  • Sopivalla tahdilla vaikeutuvat haasteet
  • Kiva ulkoasu
  • Ohjaus kankeaa
  • Tökkivät musiikit
  • Kyllästyy herkästi
  • Väärin hinnoiteltu

Pelikuvat

< Open me!... Crimsonland... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


546


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova