Tuorein sisältö

Broken Age: Act 1

Arvioitu: Muut
Genre: Seikkailupelit, Älypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 9
Kehittäjä: Double Fine Productions
Julkaisija: Double Fine Productions
Julkaisupäivä: 14.01.2014
Pelin kotisivut
Vieras

02.08.2014 klo 12.45 | Luettu: 5097 kertaa | Teksti: Vieras

Koska minä sanon niin
Broken Age: Act 1 on ensimmäinen puolisko kahden nuorukaisen tarinasta. Sen pääosissa nähdään Vella ja Shay, jotka molemmat haluavat irti arjestaan ja tehdä omia päätöksiään. Ennen kuin aloitamme, haluaisin sanoa, että harvat pelit ovat yllättäneet pelatessa näinkin paljon – pelaajalla ei ole mitään mahdollisuutta arvata, mitä tuleman pitää. Broken Age tarjoaa nauruhermoja kutkuttavia tilanteita ja hahmoja, kuten puun, joka oksentaa mahlaa, jos sille näyttää mitä tovereille on päässyt tapahtumaan.


Broken Agen kikkoihin kuuluu, että voit vaihtaa Vellan ja Shayn välillä milloin tahansa, mutta hahmojen välillä ei ole suoranaista yhteyttä. Molemmat tarinat ovat mielenkiintoisia ja korostavat lapsekasta uteliaisuutta, jollaista en ole tuntenut pitkään aikaan.

Tarina siitä kun poika tapasi suden


Näistä kahdesta tarinasta Shayn (ääninäyttelijänä Elijah Wood) maailma on rennompi, mutta samalla oudompi. Shayn ongelmana on ylihuolehtivainen äitimäinen tekoäly, joka pitää Shayta käytännössä vankina avaruusaluksessa. Jokainen päivä on samanlainen. Syödään samoja muroja puhuvalla ja elämänmyönteisellä lusikalla ja suoritetaan keinotekoisia tehtäviä: autetaan jäätelövyöryyn loukkuun jääneitä ja toimitetaan halitoimituksia pehmoleluille. Asiat alkavat muuttua, kun Shay tapaa salamatkustavan suden, jokaa antaa hänelle vaarallisen pelastustehtävän. Ainoa asia, mitä pitää tehdä, on vain sabotoida avaruusalus. Mikä siinä voisi mennä pieleen!


Tyttö, joka ei halunnut tulla syödyksi


Vella (Masasa Moyo) ei ole myöskään täysin tyytyväinen tilanteensa. Hän sattumoisin asuu kylässä, joka oli aiemmin sodan runtelema. Sodat loppuivat, kun suuri Mog Chothra -hirviö ilmestyi tuomaan rauhan, mutta siihen sisältyy yksi pikkiriikkinen ehto: Joka vuosi vietetään seremonia, jossa hirviö saa täyttää kitansa kylän täysi-iän täyttäneistä neidoista. Vellalle on sattumoisin siunautunut suuri kunnia olla uhrilahja tälle meren pohjassa asuvalle lonkerohirviölle. Ja sekös Vellaa ketuttaa. Absurdiutta lisää se, että kylän asukkaat hurraavat, kun peto hotkii neitosia kitaansa. Siinä missä Shay on loukussa yhdessä paikassa, Vellan tarina on kuitenkin muodoltaan perinteinen maaginen matka useiden maailmojen halki tutustuen persoonallisiin hahmoihin.

Peli on taidetta


Millainen seikkailupeli sitten on kyseessä? Periaatteessa Broken Age on samanlainen osoita ja klikkaa -peli, kuin mikä tahansa saman genren edustaja. Tavaroita poimitaan ja yhdistellään, pulmia ratkotaan ja hahmoille jutellaan. Visuaalinen tyyli ja äänet luovat pelin viehätyksen. Kaikki paikat ja hahmot ovat käsinmaalattuja 2D-malleja, mikä on epätavallista nähdä näinä päivinä. Välillä seikkaillaan karkinvärisessä kylässä ja välillä synkässä avaruudessa.


Yksi pieni pettymyksen aihe ovat pulmat, jotka ovat aivan liian suoraviivaisia. Lähes kaikki ongelmat olivat ratkaistavissa inventaariosta löytyvällä esineellä, joita yleensä on kourallinen. Esimerkiksi jossain vaiheessa tapaat metsurin ja myöhemmin löydät palan puuta. Osaatko luoda yhteyden näiden kahden asian välillä? Pitäisikö pelin sitten olla sattumanvarainen ja vaikea, kuten perinnettä edustuvat pelit? Broken Agen vaikeusasetta voitaisiin verrata Telltalen The Walking Dead – ja The Wolf Among Us -pelisarjoihin, joiden helppous ei juurikaan haitannut. Kyseisten pelien herkkua ovat juurikin kauniit maisemat, juoni ja helposti samaistuttavat henkilöhahmot – satunnaisten aivopähkinöiden ratkominen siinä ohessa on hauskaa touhua.

Kokonaisuudessaan peli on ihastuttava ja täynnä omalaatuista huumoria. Tavattavat hahmot ovat mielenkiintoisia sekä persoonallisia ja ääneen saa nauraa monta kertaa. Vaikka puzzlet eivät ole pitkän linjan hardcore-pelaajille, mutta erinomainen valinta niille, jotka eivät halua ottaa pelaamista aina niin vakavasti.

Alustat: iOS (arvosteltu), Linux, OS X, Windows, Ouya, Android
Hinta: 1,79 € (iOS) 2,49 € (Android)
Arvostelija: Patrik Selin

Arvostelu on osa V2.fi:n pikkupeliviikkoa.

V2.fi | Vieras

Broken Age: Act 1 (Muut)

Ei välttämättä vuoden suurin seikkailu, mutta yksi mielenkiintoisimmista. Sympaattinen peli, joka ihastuttaa hahmoillaan, mutta kärsii yksinkertaisista aivopähkinöistä
  • Käsinmaalatut maisemat ja hahmot
  • Persoonallinen hahmokaarti
  • Hyvä äänimaailma
  • Pelaaja yllättyy siitä, mitä näkee seuraavaksi
  • Pulmissa voisi esiintyä haastetta
  • Toinen puolisko tulee myöhemmin
< MyDream... Sometimes you die... >

Keskustelut (1 viestiä)

lolled

Rekisteröitynyt 13.02.2011

30.06.2015 klo 01.05

Eikö arviota ollenkaan Act 2:sta?
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova