Tuorein sisältö

Sometimes you die

Arvioitu: Muut
Genre: Tasohyppelypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 12
Kehittäjä: Philipp Stollenmayer
Julkaisija: Philipp Stollenmayer
Julkaisupäivä: 27.03.2014
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

03.08.2014 klo 16.10 | Luettu: 6722 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Pimeässä laatikko kuoleepi
Aina ei hyvään peliin tarvita suuria kehitystiimejä ja kauheaa tukkoa käteistä. Tällä kertaa sen todistaa saksalainen Philipp Stollenmayer kehittämällään Sometimes You Die -pelillä. Onhan pelejä yhden miehen voimin tehty iät ja ajat, mutta älypuhelimien ja muiden mobiililaitteiden yleistyminen on räjäyttänyt nämä markkinat. Yrittäjiä on paljon ja samalla ongelmaksi muodostuvat helpon rahan tavoittelijat. Heidän ansiostaan mobiilipelikaupat täyttyvät turhasta sonnasta ärsyttävän kovalla vauhdilla.


Tällä kertaa onneksi käsittelemme hyvää peliä. Sometimes You Die on kuin pala kakkua, jota voi nauttia pieninä paloina rauhakseen, tai sitten ahmattina työntää koko kakun palan kerralla suuhun. Parhaimmillaan se on kuitenkin pieninä osina luppoajan sattuessa kohdalle, jolloin se viihdyttää monet kerrat. Pelin pääosassa hyppelehtii ilman sen suurempia esittelyjä ja selittelyjä pieni kuutio, jonka auttamaton kohtalo on välillä kuolla. Hahmomme erottaa synkästä taustasta vain sen kylkeen maalatun vaalean nuolen avulla.

Terävien piikkien saartamana


Pelaajan tehtävä on saattaa palikka läpi kahdeksan kentän, jotka koostuvat ruudun kokoisista haasteista ja ovat täynnä teloittavia piikkejä ja muita esteitä. Kuutiota ohjataan selkeästi sormin näyttöä hipoen oikealle ja vasemmalle, minkä lisäksi hyppiminen tulee pelaajalle tutuksi. Moni vierastaa kosketusnäytöllä pelaamista sen omanlaisen hankaluutensa ja epätarkkuutensa vuoksi. Tässä pelissä kontrollien ei uskoisi olevan kenellekään suuri ongelma, koska liikkuminen on yksinkertaista ja painikkeet on sijoiteltu hyvin.


Kuoltuaan kuutio palaa peliruudun alkuun, mutta aiemmin henkensä menettänyt palikka makaa edelleen kuolinpaikallaan. Tämä onkin pelin suola – ruumiin hyötykäyttö esteen ohittamiseksi. Välillä pulmat vaativat useita kuolemia ja niissä on hauskoja ideoita. Toisinaan taas selkeää ratkaisua etenemiseen ei ole nähtävissä, vaan on kokeiltava mikä kuolonporteista on avain jatkoon.

Kaikessa synkkyydessään peli näyttää pelkistetyn kauniilta ja sen soundtrack onnistuu luomaan sopivan ahdistavaa tunnelmaa pimeyteen. Pelikenttien seinille on hauskana yksityiskohtana kirjoitettu peliin liittyviä tekstejä, jotka salaperäinen taustaääni lukee kaiken loikinnan ohessa. Peliin on lisätty myös muutamia vitsimäisiä elementtejä, jotka hauskuuttavat kenttien läpäisyä mukavasti.

Pituudesta kankeana



Harmittavasti haasteiden rikkaudesta huolimatta peli on todella helppo. Tuntuu kuin kokonaisuus olisi vasta esiosuus kokonaiselle pelille. Toki välillä aivot joutuivat oikeasti raksuttamaan tovin pidempään, mutta se on laiha lohtu, kun peli on läpäisty alle tunnissa. Lopussa oleva salakenttäkään ei tähän paljoa auta, koska senkin läpäisee hetkessä. Vai voiko sitä oikeastaan salakentäksi sanoa, kun sitä ei käytännössä voi olla huomaamatta – hauska idea kuitenkin.

Pelissä on kuitenkin selkeästi enemmän hyviä elementtejä, jonka vuoksi sitä on helppo suositella miltei kaikenlaisille pelaajille. Ideoissa ei ehkä onnistuta tuottamaan suuria innovaatioita, mutta bussimatkalla se on oikein veikeä ajan tappaja. Pelatessa huomaa hyvän pelinkehittäjän laadukkaan työn ja hintakin on jotakuinkin kohdallaan.

Arvioitu: iOS
Hinta: 1,79 €

V2.fi | Esa Toikkonen

Sometimes you die (Muut)

Pientä ja helposti nautittavaa hyppelyä missä ja milloin vain, ilman turhia latausruutuja.
  • Simppeli mobiiliin pelaamiseen sopiva toteutus
  • Kivoja ideoita
  • Asiallinen tunnelma
  • Ärsyttävän lyhyt läpipelattava
  • Liian helpot haasteet

Pelikuvat

< Broken Age: Act 1... Le Tour de France 20... >

Keskustelut (4 viestiä)

Huutaja

Rekisteröitynyt 16.06.2014

03.08.2014 klo 19.21 1 tykkää tästä

Ja vain yksi seitsemästä pikkupelistä sai 80 pistettä.
lainaa
hohhhohoho

04.08.2014 klo 11.31

Kehtaako tällaselle pelille oikeasti antaa lähes 80 pistettä? Eli on samaa luokkaa monien aaa-pelien kanssa kuten Dead Spacet, Saints Rowit ja Änärit?
lainaa
iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

07.08.2014 klo 14.21 1 tykkää tästä

hohhhohoho kirjoitti:
Kehtaako tällaselle pelille oikeasti antaa lähes 80 pistettä? Eli on samaa luokkaa monien aaa-pelien kanssa kuten Dead Spacet, Saints Rowit ja Änärit?


JUURI näin. Vitun idiootti.
lainaa
sdifpfsdij

07.08.2014 klo 23.47

iNdo kirjoitti:
hohhhohoho kirjoitti:
Kehtaako tällaselle pelille oikeasti antaa lähes 80 pistettä? Eli on samaa luokkaa monien aaa-pelien kanssa kuten Dead Spacet, Saints Rowit ja Änärit?


JUURI näin. Vitun idiootti.


Sarkasmimittari näyttää sinistä
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova