Tuorein sisältö

The Golf Club

Arvioitu: Playstation 4
Genre: Simulaatiot, Urheilupelit
Pelaajia: 1, verkkopeli
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: HB Studios
Julkaisija: HB Studios
Julkaisupäivä: 26.08.2014
Pelin kotisivut
Manu Pärssinen

28.10.2014 klo 17.35 | Luettu: 5815 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kolopallokerholla
Golf menee siihen rennomman urheilun kategoriaan, jota olen tykännyt harjoittaa virtuaalisesti jo 90-luvun alusta lähtien. Kaikkien aikojen suosikkigolfini on Links 2003 Xboxilla ja sen jälkeen Tiger Woods pääsi pari kertaa lähelle, mutta kaiken ylimääräisen määrä alkoi tuskastuttaa. Siksipä ilostuin kuullessani Golf Club -pelistä, joka vaikutti siltä, että HB Studiosin seinällä on ollut sananparsi “Keep it Simple, Stupid.”


Valitettavasti tekijöille on tapahtunut lukuerhe ja Golf Club on “Simple and Stupid”. Voin ehkä ymmärtää ratkaisun siitä, että perinteisempi lyönnin klikkailukontrollimenetelmä on korvattu Tiikereistäkin tutulla tatin oikeaoppisella vimpaisulla, mutta kun mistään ei oikein saa referenssiä siihen, että miten kovaa tässä nyt ollaan lyömässä ja kuvakulmat ovat varsin rajatut. Erityisen tuskaista oli viheriöllä. Ensin sitä ajatteli, että tämähän tuo mukaan mukavan realistisen satunnaisuuden tunteen, mutta jo parin ratakierroksen jälkeen epävarmuus vei peli-ilon mennessään. Harjoitus voisi tehdä mestarin, mutta peli ei saisi masentaa näin paljon, mikäli se haluaa pelaajien jäävän kunnolla koukkuun.

Täällä sitten tuulee, varo sitäAudiovisuaalisena kokemuksena Golf Club lyö itsensä hietikkoon parin metrin välein. Grafiikan satunnaisen rujouden ymmärtää pienen budjetin peliltä, mutta pelaajan neuvojana toimiva caddie (?) kuulostaa olevan nukahtamaisillaan ja toistelee samoja lauseita reiältä toiselle, koko ajan, samoja lauseita, koko ajan. Ensin nauratti, sitten itketti. (Vieläkin) Kalliimmista peleistä tuttua selostusta ei ole, ja tunnelmaa nostattavista musiikeista voi vain unelmoida.


Pelattavaa pelistä kyllä löytyy ja toki verkkopeleissä kaikki ovat samalla epävarmuuden viivalla. Kenttien määrän varmistaa mukaan pultattu rataeditori, jolla voi kohtuullisen helposti luoda radan peruspohjan. Tarkempi viilailu onnistuu sekin, mutta silläkään saralla HB Studios ei ole panostanut suuresti käyttäjäystävällisyyteen, vaan yritys-erehdys-menetelmän vahvuuksiin. Tehdyt kentät on helppo jakaa verkkoon, mutta niiden parhaimmisto sieltä onkin sitten hankala löytää.

Hinta: 34,95 (PSN)

V2.fi | Manu Pärssinen

The Golf Club (Playstation 4)

Alkuinnostus lopahtaa nopeasti, kun Golf Clubin puutteet ja puuduttavuus tulevat vastaan. Vain virtuaaligolfin sitkeimmille faneille, jotka eivät jaksa odottaa ensi kevään PGA Touria
  • pelin perusrunko ihan ookoo
  • periaatteessa realistista
  • grafiikkakin menettelee
  • kontrolleja ei ole ajateltu loppuun asti
  • caddien sanavarasto loppuu alkuunsa
  • hauskuus puuttuu

Pelikuvat

< Alien: Isolation... Sunset Overdrive... >

Keskustelut (3 viestiä)

PlayClub

28.10.2014 klo 19.35

Seuraavaksi sitten Tennis Club, vai Soccer Club, vai Wrestling Club?
lainaa
jaskaniklaaja

28.10.2014 klo 21.31

C64:n Leaderboard on Se golf-peli mulle. Kyllä sen jälkeen on tullut Linksejä ja jotain muita pelattua, mutta Leaderboard oli Se eka.
lainaa
Asko78

02.11.2014 klo 04.16

Vieläkin tulee ekalla Xbox:lla pelattua etenkin kavereiden kanssa Links 2003 ja 2004 pelejä. Parempia Golf pelejä kun ei ole tehty vieläkään vaikka eipä tuo haittaa kun nuo ovat niin hyviä paitsi kun verkkopeliä ei enään ole noissa niin saisi tulla uusi versio Links sarjaan jotta pääsisi verkkopeliäkin pelaamaan taas.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova