Tuorein sisältö

V2.fi katsasti: Trust Forta PS5 -kuulokkeet

Manu Pärssinen

11.07.2023 klo 15.00 | Luettu: 1067 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Varsin hintansa väärtit
(Enimmäkseen) halpamerkki Trustilta on arvioitu V2.fi:ssä laitteita laidasta laitaan vuosien varrella. Hintaansa nähden varsin mainioita reppua, mikrofonia ja webcamia lukuun ottamatta mitkään niistä eivät kovin suuria laineita nostattaneet, joten miltä mahtavat maistua alle 50 euron (46,99) PlayStation 5 -kuulokkeet?

Ensikosketuksella pitää sanoa, että Fortat tuntuvat hintansa arvoisilta - eivätkä sillä tavalla negatiivisella mielellä että “viidenkympin kräpsät”, vaan yllättävänkin pätevän oloisilta hintalappuunsa nähden. Kyseessä ovat PlayStationin virallisesti lisensoimat luurit, joten värimaailma noudattelee valkoista PS5-maailmaa ja kuulokekupeissa kimaltelevat hopeiset PlayStation-logot. Muovi tuntuu laadukkaalta ja venyy isompaankin päähän, kuuloketyynyt ovat pehmeät ja toimivat silmälasienkin kanssa ja muutenkin yleisfiilis on positiivinen. Ehkä Sonylta on oikeastikin katsottu näiden perään. Vähän hauskasti paketissa lukee, että “Sony ei ole testannut PC-yhteensopivuutta eikä tue sitä”.

Fortat ovat todellakin mukavat päässä, hintaluokkaansa mukavammat ja ne painavat alle 250 grammaa. Mikrofonin vaimennuspainike ja äänenvoimakkuusrulla löytyvät siltä parhaalta paikalta, eli vasemman korvan takaa, mikrofoni on irrotettavaa sorttia erillisellä tuuli/pop-suojalla ja 1,2-metrinen liukas kaapeli on juuri ja juuri riittävän pituinen useimpiin tarkoituksiin - ja varsinkin siihen ohjaimeen kiinnitykseen. Kaiutinelementit ovat 50 mm:t ja lupaavat sen perus 20-20000 Hz:n äänialueen. Tältä paketista purkaminen näytti:





Kuulokkeiden äänenkuva on jossain määrin ilmava ja itseni yllätti ainakin se, kuinka muhkeana jotkin drum’n’bassin bassonuotit niistä korvakäytäviini tulvivat. Mitään isompaa tarkkuutta ei bassopuolelta voi oikein vaatia, sen osalta on panostettu toki pelikuulokemaisesti keski- ja ylä-ääniin. Kyllä näillä monenlaista musaa pystyi kuuntelemaan testejä kirjoitellessaan. Joissain kappaleissa oli havaittavissa kyllä kakofoniaa, eli karsintaa on nimenomaan tehty erottelevuudessa ja tuntui, että bassopuolellakin oli notkahduksia. Ilmavuus, bassopuolen alempi jytinä ja keski/yläpään korostukset välittyivät sellaisinaan mukavasti peleihin ja kommunikointiin. Pelailin Fortet päässä muun muassa Änäriä verkossa ja muutamia tunnelmallisia puzzlepelejä itsekseni nojatuolissa.

Trustit pääsivät yllättämään ja saattavat jäädä varakuulokkeikseni PS5:n lähistölle. Kodin nuorison pleikkaluureiksi annan niille suositukseni.

Hintaansa nähden:



Lisätietoa: Trust

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi pelasi: We Lov... Retro Rewind: Totaal... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova