Tuorein sisältö

Halo: The Master Chief Collection

Arvioitu: Xbox One
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: 1, co-op, moninpeli
Ikärajoitus: 16
Kehittäjä: 343 Industries
Julkaisija: Microsoft Games
Julkaisupäivä: 11.11.2014
Pelin kotisivut
Manu Pärssinen

24.11.2014 klo 14.35 | Luettu: 7125 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Halot pinossa
Yleisesti V2.fi:n periaatteena on ollut se, ettei samoja pelejä arvioida moneen kertaan. Joidenkin pelien kohdalla olemme lisänneet vanhaan arvosteluun pari kappaletta tekstiä, kun siitä on tullut uudelleenjulkaisu uusille konsoleille ja joskus käsikonsoliversio on testattu erikseen, mutta harvoin tästä ajatuksesta on poikettu.


Halo: The Master Chief Collection on poikkeus, sillä Microsoft on tehnyt Halon hakkaajille kaikkien aikojen fanipalveluksen kasaamalla kaikki Master Chiefin tähdittämät pelit Xbox Onelle yhdelle levylle bonusten kera. Emme kuitenkaan ala varsinaisesti käymään jokaista sarjan peliä läpi uudelleen, vaan analysoimme tässä paketin sisällön - onko taika vielä tallella?

Halo: Combat Evolved AnniversaryEnsimmäinen Halo julkaistiin viimeksi uudelleen vuonna 2011 Xbox 360:lle. Tällä kertaa uutta ovat (kuten muillakin paketin peleillä) 1080-resoluutio ja 60 fps-ruudunpäivittely. Niistä huolimatta on ymmärrettävää, että pelin ulkomuoto on paikoittain karu, eikä sisältökään aivan niin sykäytä kuin aikoinaan. On kuitenkin muistettava, että tästä se kaikki lähti - Halo oli ensimmäisiä oikeasti toimivia konsoliräiskintöjä. Vaikken koko tarinaa nyt läpi pelannutkaan, jostain aivon sopukoista hiipivät väkisinkin kroppaan ne tuntemukset vuosien takaa. On se äijä se Chief.

V2.fi:n arvostelu: Halo: Combat Evolved Anniversary

Onko taika tallella: temppu on ehkä tehty nuhruisella korttipakalla, mutta se toimii.

Halo 2 AnniversaryHalo 2 on monille se paras Halo - varsinkin verkkomoninpelaajille ja vaikka itse olenkin yksinäinen sohvankulmaperuna, on Halo 2:n moninpeli yksi niistä harvoista verkkoräimeistä, joita on vähän normaalia enemmän pelattua. Sille onkin tehty tässä paketissa eniten uudistusta ja taitavasti tehdyn kiillotuksen määrä on helppo nähdä (ja kuulla), sillä peliä voi pelata halutessaan myös sen alkuperäisessä muodossa. Uusittujen ja uusien välinäytösten myötä Halo 2 onkin varmasti se peli, jota tästä paketista eniten uudelleen pelataan, ellei koko maratonia aleta suorittamaan. Moni olisi ostanut koko paketin hinnalla varmasti mielellään pelkästään tämän uusioversioinnin.

Onko taika tallella: on, ja esityksestä on tehty entistä näyttävämpi.

Halo 3 ja Halo 4Kolmannen Halon myötä mestaripomon seikkailut siirtyivät seuraavalle konsolisukupolvelle, ja silloin laite ei välttämättä ollut vielä täysin tekijöiden hallussa - toisin kuin Halo 4:n kanssa, joka taas varmasti pisti X360:n teknologian koetukselle. Pieni pintaremontti on tehnyt peleille hyvää, mutta loppujen lopuksi kokemus on aika sama kuin alunperinkin - eikä siitä nelosen kanssa vielä niin kauheasti aikaa olekaan. Jos nämä jäivät aikoinaan pelaamatta, niin sitten toki hop hop, heti käynnistelemään.

V2.fi:n arvostelu: Halo 3
V2.fi:n arvostelu: Halo 4

Onko taika tallella: No, aika lailla saman verran kuin sitä alunperinkin oli. Sama pupu nostetaan hatusta, mutta nyt sillä on rusetti kaulassa.

Halo 5: Guardians -moninpelibeta


Onko taikaa: se nähdään joulukuussa.

Halo: NightfallPidin kovasti Halo: Forward Unto Dawn -digitaali-tv-sarjasta ja kun Nightfall julkistettiin Ridley Scott -yhteyksineen, olivat odotukseni korkealla. Scifi-faninakin olen sitä luokkaa, että jokainen tv-sarja pitää nähdä, oli laatu sitten heikkoa tai priimaa. Ensimmäisen Nightfall-jakson perusteella Nightfallilla on potentiaalia, joka on vielä helposti hukattavissa kokonaankin. Erikoistehosteet näyttivät enimmäkseen halvoilta, eivätkä henkilöhahmot 20 minuutissa vielä kovasti syventyneet. Keskushahmo Locke on jokaisen sotaleffan hiljainen sankari -arkkityyppi. Pääjuonen oleellinen komponentti oli myös vedetty aika hatusta, mutta annetaan tälle nyt vielä mahdollisuus, ehkä seuraavissa jaksoissa on vähän tiiviimpi tunnelma. Joka tapauksessa on aina jänskä nähdä Halo-universumin välineistöä ‘oikeasti’.

Onko taikaa: Ei ainakaan vielä.

MoninpeliHalo(je)n moninpeli ei ole vuosien varrella juurikaan sammaloitunut. Se oli saapuessaan aivan ajan hermolla, ja toimi varmasti inspiraationa ja suunnannäyttäjänä monen muun pelin moninpelikomponentille. Kenttiä on mukana yli sata. Yli. Sata. Eikä veteraanienkaan tarvitse valittaa, sillä kaikki on säilytetty entisellään, joten lihasmuistista tulevat käännökset ja loikat palaavat selkärankaan hyvin nopeasti. Mukana on myös roppakaupalla eri pelimoodeja ja Forge, joten pelattava ei lopu millään niin kauan kuin peliseuraa riittää - ja veikkaan, että sitä riittää vielä pitkään. Valitettavasti Master Chief Collectionin moninpeliä ovat julkaisusta lähtien vaivanneet matchmaking-ongelmat, joista vieläkään ei ole ihan kokonaan päästy.

Onko taika tallella: Kunhan matchmaking korjataan, niin kyllä, juu, yes sir.

Master Chiefin tähdittämien Halo-pelien läpikäynti antaa sekä selvän kuvan siitä, miten pelisarja on kehittynyt, sekä siitä, miksi se alkujaankin oli niin hyvä. Toki aika on hieman kullannut muistoja, mutta kun ne näin kiillotetaan niin muistaa jälleen, kuinka sankarillinen olo Chiefinä pelaamisesta tulee ja kuinka koukuttavia moninpelimatsit voivat parhaimmillaan olla. Ja se musiikki, ah, se musiikki.

V2.fi | Manu Pärssinen

Halo: The Master Chief Collection (Xbox One)

Halo: The Master Chief Collection on ehdottomasti rahansa arvoinen paketti. Niin paljon samoihin kansiin on sisältöä tungettu, että pienistä viilauksen tarpeista huolimatta kokonaisuuteen ei voi olla pettynyt, mikäli sydän hiemankin on aiheelle sykkinyt.
  • Halo 2 uusittuna
  • Sisällön määrä
  • on muuten älytön määrä sisältöä
  • Master Chief
  • Nightfall ei sytytä
  • pientä bugin poistoa ja päivitystä vielä kaivataan
  • nelosesta ei faneille paljon lisäarvoa
< GoD Factory: Wingmen... Disney Magical World... >

Keskustelut (4 viestiä)

apex

Rekisteröitynyt 21.12.2010

24.11.2014 klo 22.13

Nightfall on kyllä aikamoista kuraa myös toisen jakson perusteella. Todella halvannäköistä ja konfliktissa aiempaan kaanoniin. Mieluummin olisivat käyttäneet saman rahan johonkin ihan muuhun.
lainaa
oonjonne

24.11.2014 klo 22.47 7 tykkää tästä

"pientä bugin poistoa ja päivitystä vielä kaivataan"

:DDDDDDDDDDDDD matchmaking ollut jo kaksi viikkoa rikki ja viimeisin patchi ilmeisesti rikkoi enemmän kuin korjasi

Pidä vaan lasit silmillä :D
lainaa
dfjjpig

25.11.2014 klo 21.25

Tästä tuli jopa pieni halu ostaa X1, mutta Tiltinkin (on elossa) harrastama kahden ekan osan haukkuminen ja kolmannen ylistäminen pisti kyllä jauhoja joukkoon. Kolmosessa on niin valtavasti retconnia että en oikein osaa suhtautua pelien olemiseen samassa paketissa.

Ja 100 mappia kuulostaa hemmetin hienolta mutta kun kymmenestäkin kartasta muodostuu ne pari kolme joita pelataan niin eiköhän tuosta sadastakin puolet unohdu ja osa todeta paskaksi saman tien.

lainaa
Asko78

07.12.2014 klo 23.46

Aivan mahtava settihän tämä on. Olisin kyllä jo ostanu pelkäsätän Halo 2 uusinta version mutta kun sai vielä kaiken muun päälle päivitettynä (tärkein 60fps) niin ei voi kuin itkeä onnesta ja kaikkien pelien moninpelikarttoja voi pelata yhtenäisessä yhdessä moninpelissä josta ei voinut haaveillakkaan.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova