Tuorein sisältö

Mario Tennis: Ultra Smash

Arvioitu: Wii U
Genre: Urheilupelit
Pelaajia: 1-4, verkkopeli
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Camelot Software Planning
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 20.11.2015
Pelin kotisivut
Manu Pärssinen

26.12.2015 klo 12.10 | Luettu: 7379 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Vasemmalla kädellä viivan tuntumasta
Mario-pelejä on ainakin kolmea kategoriaa. On ne Super Mariot, joita Nintendolla viilataan vuosikausia Miyamoton tarkassa valvonnassa, ja jotka tuttuudestaan huolimatta ovat aina hiottuja teoksia, joissa useimmiten viedään tasoloikkailua taas piirun verran uuteen suuntaankin. Toisessa kastissa ovat sitten Mario Partyt, Kartit ja Smash Brosit, joihin ainakin pyritään panostamaan sen verran, että fanit ovat tyytyväisiä ja varsinkin jälkimmäisten kanssa siinä on onnistuttukin. Mario-pelien alinta kastia ovat sitten nämä urheiluhötöilyt ja muut spinoffit. Se näkyy tällä kertaa valitettavan hyvin Wii U:lle julkaistussa Mario Tennis: Ultra Smashissa.

Kentän laidallaMario Tennis: Ultra Smash tarjoilee tarkasti määritetyn perusannoksen virtuaalista hassuttelutennistä, eikä mitään muuta. Klassikkopelitilan lisäksi tarjolla on Mega Battle, josta paljastuu pelipaketin uusi kikka: Pelikentälle saattaa ilmestyä mega-mushroom, jonka nappaaja muuttuu jättiläiseksi ja silloin vastapuolen pitää olla erityisen tarkkana. Pitää tosin itsekin olla, sillä samalla hahmo hidastuu ja suurin osa näkymästä peittyy - sekä selviää, että ideaa ei ole mietitty loppuun asti.


Jonkinmoinen joukkio tuttuja hahmoja on toki mukana, mikä ainakin pienempiä Mario-maailman faneja miellyttää, mutta kentällä on melkein sama, kuka siellä heiluu. Niin on ollut myös pelintekijöiden mielestä, sillä hahmoihin viitataan useammin geneerisillä termeillä, kuin niiden omilla nimillä. Deadlinen lähestyminen, budjetin loppuminen tai kesäharjoittelijoiden käyttäminen käyvät mielessä tekosyinä.


Mega Ball Rallyssä palloa pompotetaan, kunnes jompikumpi matsaajista mokaa. Tarkoituksena on saada siis mahdollisimman pitkä palloralli, mutta silti tietokoneen vastustajakin voi mokata koska vain, jos itse pelaa ‘liian hyvin’. Amiiboja hyödynnetään sen verran, että niitä saadaan tämänkin pelin seuraksi kaupan hyllyltä myytyä, mutta panostus uupuu jälleen.

Rutikuivaa rutiiniaAinoan elämänlankansa Ultra Smash saa siitä, että pelikaveriksi sohvalle osuu rehtiä, kärsivällistä ja osaavaa kaveria perustennistä pelaamaan. Kokemus kuitenkin osoitti, että jo parin matsin jälkeen peliseura alkoi kysellä, että mitäs muuta sieltä kaapista löytyy. Verkkopelissä ei voi valita seuraansa, eikä paljon muutakaan.


Tarkoituksena on ollut varmaankin saada joulukuusen alle uusi Mario-peli ja laadunvalvojakin oli ehtinyt lomille lähtiessään vain ovensuusta kurkata, että juu, ihan hyvältä näyttää. Se ei vain riitä, eikä sen ainakaan Nintendo-faneille pitäisikään, joten pidetäänpä silmät höröllä, jotta tämä ei tule tavaksi. Iso N osaa kierrätyksen jalon taidon ja yleensä lopputuloksesta jää siitä huolimatta hyvä mieli - nyt niin ei käy.

V2.fi | Manu Pärssinen

Mario Tennis: Ultra Smash (Wii U)

Nintendotennis, joka on tehty joulumarkkinoille taskulaskin sydämen paikalla.
  • pohjalla videopelitenniksen perusasioita kunnossa
  • myös silmämääräisesti ja teknisesti läpäisee katsastuksen
  • jättipääpalloilu heikko lisä
  • juuri ja juuri rutiinisuoritus
< Animal Gods... Phineas and Ferb: Da... >

Keskustelut (7 viestiä)

dsfjpifsdjpi

26.12.2015 klo 19.52

juuri ja juuri rutiinisuoritus on miinus?

hullu sanoa mutta Mario Tennis -sarja Amiiboja lähti heti toivelistalle. Mariot, Luigit ja muut hyllylle tennismaila kädessä, laatikossaan tietysti, niin uijjui
lainaa
anyC

26.12.2015 klo 20.34 1 tykkää tästä

Täytyy olla eri mieltä tuosta ensimmäisen kappaleen kategorioinnista. Ensinnäkään en sanoisi Smash Bros -pelejä Mario-peleiksi, vaan täysin oma sarjahan se on. Ja tuo että urheilupelit olisivat aina sitä alinta kastia on vähän niin ja näin, ehkä tänä päivänä se pitää jotakuinkin paikkansa, mutta itse muistelen lämmöllä N64:n Mario Tennista, GameCubella olevaa Mario Golfia ja etenkin Wiillä ollut Mario-jalkapallo oli erittäin pätevä peli. Ja väite että Mario Partyt olisivat näiden yläpuolella ja tasoissa Mario Kartin kanssa on hieman kyseenalainen, Partyt ovat olleet tasaisessa laskussa sitten Cube-aikojen, kun taas Mario Kartit ainakin omasta mielestäni vain paranevat.
lainaa
fpjijpioegdp

26.12.2015 klo 22.01

Eipä o Mario Kartit, Partyt ja edes Mario Makerit enää puhdasta Marioa plus Mario on yhä suurin brändi Smashissa. Ja selkeestihän tuossa sanotaan että jälkimmäisissä on onnistuttu eli Partyssä ei niinkään

Ja tosiaan silloin Cube-aikoihinhan Mario Partyä pidettiin käytännössä pakkohankintana. Tennikset ja muut eivät ole sitä koskaan ollut. Yksittäinen tyyppi nyt voi tykätä milloin mistäkin Duke Nukem Foreveristä tai Dragon Age kakkosesta

Joko saadaan tapella?
lainaa
moneymoneymoney

28.12.2015 klo 15.40

Missä viipyy teidän Xenoblade Chronicles X arvostelu? Sitä on monta vuotta monet odottaneet eikä turhaan koska monien mielestä vuoden roolipeli.

Miksi piti arvostella sen sijaan tää tennis, Nintendon hätäsesti väsätty peli et saadaan enemmän sisältöä joulumarkkinoille. Ymmärrän kyl toisaalta, koska tälläsen hätäsen pelin arvostelunkin sutasee yhessä illassa. Xeno vaatii ainakin muutaman kymmentä tuntia että siitä saa jonkinlaisen käsityksen ja läpäiseminen vie helposti muutaman sataa tuntia.

Tää saitti, kuten kaikki muutkin suomen kaupalliset pelimediat löyhkäävät hyvin vahvasti Sonyn/Microsoftin rahalle. Tämä mielestäni selittää aika pitkälti Sony/Ms hypetystä ja liian hyviä arvosanoja kaikille näille alustoille toisiaan toistaville isoille peleille ja toisaalta anti Nintendo asennetta, kun sieltä ei rahaa heru.

Gamereactor, siinä on ainut valopilkku suomen pelimediakentässä. Siellä on objektiivinen ote eivätkä oo kallellaan mihinkään leiriin.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

04.01.2016 klo 20.36 1 tykkää tästä

Xenoblade on työn alla. Kaikilla arvostelijoilla on aina useita pelejä työn alla. Yksikään arvostelijamme ei tee tätä kokopäivä- eikä päätyökseen. Kärsivällisyyttä siis - nyrkkisääntönä kaikki pelit arvostellaan, jotka meille pelijulkaisijoilta lähetetään.

lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

04.01.2016 klo 20.40 1 tykkää tästä

Ja lisäksi Xenobladen pelaamisessa on muitakin ongelmia :)

https://cdn.pbrd.co/images/y3nP7aC.png

Muokannut: manu 04.01.2016 klo 21.05 lainaa
iohfsdfsijpo

04.01.2016 klo 21.01

Nyt on helpompi ymmärtää täällä olleita arvosteluita
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova