Tuorein sisältö

Portal Knights

Arvioitu: Playstation 4
Genre: Roolipelit
Pelaajia: 1-2, 2-4 pelaajan moninpeli
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Keen Software House
Julkaisija: 505 Games
Julkaisupäivä: 23.05.2017
Pelin kotisivut
Samuli Leppälä

02.06.2017 klo 16.37 | Luettu: 6761 kertaa | Teksti: Samuli Leppälä

Tuore näkemys kuutioista
Vuonna 2011 ilmestynyt Minecraft muutti omalta osaltaan pelimaailmaa peruuttamattomasti. Isot pelinkehittäjät saivat karvaasti huomata, miten yhden miehen projekti kasvoi valtavaan suosioon näennäisen yksinkertaisella idealla. Avoin hiekkalaatikkomaailma antoi pelaajalle täydet valtuudet tehdä lähes mitä ikinä hän halusi. Tätä samaa konseptia on sittemmin pyritty hyödyntymään muidenkin pelistudioiden puolesta ja nyt Keen Gamesin uusi peli Portal Knights tarjoaa oman näkemyksensä kuutioista.

Roolipeli hiekkalaatikkoPortal Knights ei piilottele juuriaan. Vaikka graafisesti peli onkin Minecraftia nykyaikasempi ja paikoitellen jopa hyvin kaunis, muodostuu maailma silti pääsääntöisesti yksinkertaisista kuutioista. Niitä louhimalla ja keräilemällä pelaaja voi yhdistellä uusia esineitä ja tarvikkeita hahmonsa avuksi. Erilaisia materiaaleja on lähes lukematon määrä ja niistä valmistettavia esineitä vielä suurempi katras.

Portal Knights tuo kuitenkin oman mausteensa hiukkalaatikkoiluun roolipelimekaniikkojen muodossa. Pelin alussa luodaan oma hahmo ja hänelle valitaan jokin kolmesta ammattivaihtoehdosta, jotka ovat velho, soturi ja metsästäjä. Pelaajan tehtävänä on sitten siirtyä portaalien läpi maailmasta toiseen halki erilaisten ympäristöjen ja selviytyä vastaan tulevista vihulaisista. Matkan aikana kerrytetään kokemusta, jolla sitten oman hahmon ominaisuuksia ja kykyjä kehitellään. Porttien avaamiseksi pelaaja tarvitsee erivärisiä porttikiviä ja aina silloin tällöin sankari törmää isompaan pomohirviöön.

Kaverin kanssa portista läpiOman hahmon kehittäminen ja uusien esineiden sekä varusteiden valmistaminen tuo peliin tarkoituksenmukaisuutta. Sankarin kehittäminen on myös tärkeää, sillä Portal Knights muuttuu nopeasti varsin haastavaksi. Jo ensimmäisestä (ja varsin rauhallisesta) maailmasta poistuminen aiheuttaa pienen shokin jyrkällä haastavuuskäyrän nousulla.

Peli onkin parhaimmillaan kavereiden kanssa pelattuna ja oli hienoa havaita, miten hyvin Portal Knights oli pelattavissa samalta sohvalta jaetulla ruudulla. Pienistä ruudunpäivityksellisistä ongelmista huolimatta pelaaminen kaverin kanssa oli hauskaa ja huomattavasti mielekkäämpää kuin yksin porttien läpi juokseminen.

Kevyttä tekemistä ja toimivia ratkaisujaPortal Knights -pelissä on tehty hyviä ratkaisuja. Toimintaroolipelimäisyys liitettynä rakenteluun ja hiekkalaatikossa leikkimiseen toimii varsinkin ystävien kanssa erinomaisesti kevyenä tekemisenä. Haluan kuitenkin painottaa tekemisen keveyttä, sillä missään vaiheessa ei pelaaminen tunnu syvältä kokemukselta. Kun päämäärä ei oikeastaan ole tiedossa ja eteen tulee vain yhä uusi portti aukaistavaksi, alkaa vannoutuneinkin porttiritari uupumaan. Jos mukaan olisi saatu todellista uhan tunnetta tai selviytymiskamppailua voisi tilanne olla toinen. Lapsenomaiseen visuaaliseen ilmeeseen liitettynä pelikokemuksesta jää turhan kepoinen olo. Onneksi Portal Knights ei kutenkaan kustanna uutuuspelien täyttä hintaa, vaan on julkaisussa selkeästi tavanomaista edullisempi.

V2.fi | Samuli Leppälä

Portal Knights (Playstation 4)

Portal Knights tuo kuutio hiekkalaatikkoiluun uutta näkökulmaa ja uusia ideoita. Vielä hiotumpana ja syvempänä kokemuksena peli olisi erinomainen, mutta tällaisenaan hauskaa tekemistä pariksi illaksi kavereiden kanssa.
  • Tuore näkökulma lajityyppinsä
  • Hauskaa kaverin kanssa (myös samalla sohvalla)
  • Paikoin mainittavan kaunis
  • Etenemisen tunne
  • Materiaalien ja esineiden suunnaton määrä
  • Hauska streamattava
  • Kerrassaan surkea suomennos
  • Hiukan liian kevyttä tekemistä
  • Piilevä tunne keskeneräisyydestä
< Spellspire... Dragon Quest Heroes ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova