Tuorein sisältö

Spellspire

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Roolipelit, Älypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: 10tons
Julkaisija: 10tons
Julkaisupäivä: 23.05.2017
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

01.06.2017 klo 17.17 | Luettu: 3405 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

ZOMBEJA VASTAAN KIRJAIN KERRALLAAN
Pulmapeleista tunnetun 10tons Studion uusin älyä mittaava tekele Spellspire on rantautunut PC:lle, konsoleille ja mobiililaitteille. Aseena pelissä ovat sanat, joilla kamppaillaan zombeja vastaan ja kavutaan kohti linnan huippua. Spellspire yhdistää sanoilla leikittelyn ja roolipelaamisen, ja haastaa pelaajan kielitaitoa hieman nyrjähtäneelläkin tavalla.

Sanan terävä säiläSpellspiren päähahmona nähdään hieman Harry Potterin näköinen noita, joka kamppailee eritasoisia zombeja vastaan. Vihulaisia ovat niin hovimestarin, kuin kokin asussakin olevat elävät kuolleet, luurangot, leijailevat pahat silmät sekä zombiyksisarviset. Noidalla on taistelussa taikasauva, jonka ruuti saadaan sanoista ja sanaketjuista: mitä pidempiä sanoja luot, sitä suurempaa vahinkoa saat aikaan.


Jokaisesta tyrmätystä tai tapetusta vastustajasta pelaaja kerää kolikkoja, joilla voi tehdä pelin sisäisiä ostoja. Kolikoilla voi hankkia esimerkiksi uusia hattuja sekä takkeja, joilla on eri ominaisuuksia. Rahaa voi laittaa myös taikasauva-arsenaalin kasvattamiseen: tarjolla on niin tulta syökseviä, jäädyttäviä kuin happopilviä luovia sauvoja. Luonnollisesti osa vihulaisista tarvitsee juuri tietynlaisen sauvan loitsun kosketuksen taintuakseen.

Kielikylpy zombimalliin


Spellspiren kieli on englanti. Pelaajalla on käytössään jokaisessa kentässä 12 kirjainta, joista tulee muodostaa englanninkielisiä sanoja, joiden pituus on kolme kirjainta tai enemmän. Pituus on hyvä, mutta myös määrällä on välillä väliä – vastustajia on osassa kentissä jopa 10 kevyempää versiota, ja jossain vain yksi pääjehu.


Kentän lopussa näytetään, montako sanaa sait luotua, mikä oli pisin sanasi, mikä oli pisin löytymätön sana sekä montako sanaa kirjaimista ylipäätään oli rakennettavissa. Välillä lopputulos ihmetyttää: luulit löytäneesi aivan tolkuttomasti sanoja, mutta loppujen lopuksi niitä olikin vain murto-osa kokonaismäärästä.


Välillä sanojen keksiminen turhauttaa: perusenglannilla pärjää hyvin, mutta joskus oma sanavarasto vain loppuu kesken. Klikkailemallakin voi onnistua, sillä itse onnistuin luomaan hyväksyttyjä sanoja puhtaasti epätoivoisella sähellyksellä – tietenkin sen jälkeen, kun oli ensin poiminut myös kaikki puhekieliset haukkumasanat taikasauvaan.

Uudestaan, uudestaan


Peliin ja sanojen luomiseen jää huomaamattaan koukkuun. Kun sanojen luomisen vauhtiin pääsee, alkaa itsessään hahmotella jo pidempiä sanoja ja kahdeksankirjaimista sanaa luodessa tuntee jo voitonriemua, varsinkin jos monikkomuodon mahdollistava s-kirjain ei ole käytössä.


Aina tietyin kerrosvälein pelissä tulee vastaan pääjehu, joka vaatii enemmän taitoa ja voimaa voittoon. Tällöin on palattava taistelemaan alempien kerrosten zombeja vastaan, kerätä tähtiä sekä mahdollisia taitolappuja, joilla voi lähettää esimerkiksi raketteja zombeja kohtaan tai löytää pitkän sanan omasta kirjainvarastostaan. Alempien tasojen uudelleen pelaaminen mahdollistaa myös isomman kolikkopotin keräämisen, jolloin oman ase- ja vaatevaraston kehittäminen on helpompaa.

PC:llä pelatessa käytettävissä ovat loputtomat elämät ja voi huoletta kuolla vaikka koko ajan, mutta mobiililla testatessa noidalla on käytettävissä vain viisi elämää. Toki mobiiliversio on ilmainen, mutta se sisältää mikromaksuja. PC:lle pelin voi ostaa noin 10 euron hintaan.


Peli on mukava mukaelma perinteisistä sanapeleistä kuten Sanajahdista, sillä ajan tai vastapelaajan sijaan taistellaan sankarillisesti zombeja vastaan. Itsensä kehittäminen sekä pelaaminen on tuloksellisempaa ja onnistuminen aiheuttaa oikeasti riemuhuutoja - siitäs sait, senkin zombieyksisarvinen!

PC-tiedot: Nvidia GTX 1060, 6 GB, Intel Core i5-6400 CPU, 16 GB DDR4 RAM

V2.fi | Miia Lyyra

Spellspire (Tietokonepelit)

Lyhyesti: Älypeli, jossa zombeja vastaan taistellaan englanninkielisillä sanoilla. Mitä pidemmän sanan luot, sitä enemmän tuhoa saat aikaan.
  • Kehittää sanavarastoa
  • Monipuoliset vihulaishahmot
  • Kentän jälkeinen statistiikka kiinnostaa
  • Palaaminen aiempiin kerroksiin turhauttaa
  • Oma kielitaito tuntuu välillä todella köykäiseltä
  • Peli koukuttaa hivenen liikaa
< Yo-kai Watch 2: Fles... Portal Knights... >

Keskustelut (2 viestiä)

Stalinger

01.06.2017 klo 21.55

Bookworm adventureshan tästä tuli heti mieleen. Se ei tietenkään tarkoita, etteikö peli olisi hyvä, jopa erinomainen. Veikkaan, että potentiaali tulee ilmi vasta itse pelatessa. Taitaa mennä ostoon! Firmaltahan on aiemmin tullut mm. Crimsonland, King Oddball ja yllättäen myös Azkend 2 oli 10tonsilta. Kotimaista pitää tukea!
lainaa
giwohvhfsoi

02.06.2017 klo 00.38

PC-versio on se casuaali versio? Mitä täh?

Tai no ainahan PC-pelaajat ovat bragailleet sillä että yhdestä napista voi tallentaa vaikka kahden sekunnin välein samalla kun konsolipelaajat joutuivat etenemään puolen tunnin pätkiä tallennuspaikkoja etsiessä. Nykyään ei tosin ole enää väliä kun autotallennukset ovat kuitenkin joka ikisen käytävän alussa ja lopussa
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova