Tuorein sisältö

Metroid Samus Returns

Arvioitu: Nintendo 3DS
Genre: Tasohyppelypelit, Toimintapelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Mercury Steam
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 15.09.2017
Pelin kotisivut
Samuli Leppälä

27.10.2017 klo 18.00 | Luettu: 4874 kertaa | Teksti: Samuli Leppälä

Uusi vanha Metroid
Vuonna 1992 Euroopassa julkaistu Metroid II: Return of Samus on monelle sarjansa vähiten tunnettu peli. Alustana käytetty Game Boy asetti pelille omat rajoituksensa pelattavuuteen, maailman avoimuuteen ja visuaaliseen ilmeeseen. Metroid: Samus Returns ei ole ainoastaan alkuperäisen pelin uudelleen lämmitetty versio, vaan se saattaa nousta 3DS-konsolin yhdeksi tämän vuoden parhaista peleistä.

Planeetta SR388, varsinainen labyrintti


Samus Returns jatkaa siitä mihin ensimmäinen Metroid aikoinaan loppui. Palkkionmetsästäjä Samus Aran on tehnyt tyhjäksi avaruuspiraattien juonen käyttää Metroideja biologisina aseina ja pistänyt pataan heidän johtajaansa Mother Brainia. Federaatio on kuitenkin saanut uutta vihiä Metroidien olemassaolosta SR388-planeetalla ja Samus lähetetään jälleen kerran hoitamaan homma kotiin.

Yhä syvemmälle planeetan uumeniin edetessään Samus löytää liudan uusia apuvermeitä ja aseita. Osa härpäkkeistä on tuttuja jo alkuperäisestä pelistä ja osa ihka uusia. Uutena ominaisuutena on esimerkiksi Aeion-kyvyt, joita varten Samuksella on oma energiamittari. Näistä kyvyistä esimerkiksi Scan Pulse on erittäin tärkeä, sillä sen avulla pelaaja voi skannata ympäröivää tilaa ja viereisiä huoneita, mikä helpottaa pelissä etenemistä. Pelaaja törmää uusiin vehkeisiin tasaisin väliajoin, mikä tuntuu palkitsevalta ja uudistaa sopivasti pelattavuutta.

Polyypista isompaan petoon


SR388-planeetan tutkiminen tapahtuu alue kerrallaan ja 3DS:n alanäytöltä pelaaja näkee kuinka monta Metroidia lähistöllä on vielä metsästämättä. Aivan pelin alkumetreillä uusi pelaaja on helposti hukassa moneen suuntaan avautuvassa tunneleiden ja piiloreittien viidakossa. Labyrinttimäisiä ympäristöjä tutkiessaan Samus kohtaa eri vaiheisiin kehittyneitä Metroideja. Osa olennoista on vastakuoriutuneita polyyppeja, kun taas osa on jo täysikasvuisia petoja.

Game Boy -versiolle uskollisena kohdattavien Metroidien skaala ei ole kovin laaja. Tämä takia taisteleminen olentoja vastaan alkaa hiukan toistaa itseään, vaikka taisteluiden ympäristöt tuovat toimintaan oman kulmansa. Taisteleminen laavakentän keskellä on merkittävällä tavalla erilainen kokemus kuin tavallisella tasamaalla.

Käsikonsolilta toiselle


Käsikonsoli tuo jälleen kerran pelille omat rajoitteensa. Circle pad ei ole tukevin alusta hikiselle peukalolle ja huomasin kuolon koppaavan muutaman kerran vain sen takia, että kömpelö sormeni lipsahti siltä pois. Samus voi tällä kertaa ampua missä tahansa kulmassa itsensä ympärille, mutta esimerkiksi kun pelaaja haluaa ampua ohjuksia tietyssä kulmassa, täytyy hänen painaa kolmen eri näppäimen yhdistelmä pohjaan. Tämä sormiakrobatia tuotti aluksi pientä haparointia. Hetken pelaamisen jälkeen kontrollit alkavat kuitenkin tuntumaan yhä luonnollisemmilta ja muutaman tunnin jälkeen Samuksen ohjailu on lennokkaan sulavaa.

Metroid: Samus Returns on virtaviivainen ja sopivan haasteellinen tasohyppely-toiminta-seikkailupeli, joka tuo vuonna 1991 tehdyn käsikonsolipelin onnistuneesti 3DS:lle. Pelissä yhdistyy nopeatempoinen toiminta, tottelevaiset kontrollit ja tunnelmallinen miljöö. Tätä kirjoittaessani minulla on huojuva pino erilaisia 3DS-pelejä arvosteltavana ja minun on myönnettävä että olen käyttänyt jopa hieman liikaa aikaa Samuksen seikkailuihin.

V2.fi | Samuli Leppälä

Metroid Samus Returns (Nintendo 3DS)

Lyhyesti:Käsikonsolin tuomista rajoitteista ja toinen toistaan muistuttavien Metroidien metsästämisestä huolimatta Metroid: Samus Returns on yksi tämän vuoden ehdottomia pakkohankintoja. Yksinkertaisesti loistava re make.
  • Sopivan haastava
  • Tiukat kontrollit (konsolin rajoituksista riippumatta)
  • Tunnelmallinen miljöö ja musiikki
  • Uudistettu, mutta uskollinen
  • Liiaksi samankaltaiset Metroidit
< Monster Hunter: Stor... ARK: Survival Evolve... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova