Tuorein sisältö

LocoRoco Remastered

Arvioitu: Playstation 4
Genre: Musiikkipelit, Tasohyppelypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 9
Kehittäjä: Japan Studio
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Julkaisupäivä: 09.05.2017
Pelin kotisivut
Samuli Leppälä

26.06.2017 klo 18.24 | Luettu: 3779 kertaa | Teksti: Samuli Leppälä

Möykkyjä monenlaisia
Muistan vieläkin kun nuorena poikana olin vanhempieni kanssa matkalla kohti Kanariansaaria, kun sain lentokoneessa lainaksi Sonyn PSP:n. Tuolloin Finnairin koneista sai kyseisiä käsikonsoleita lennon ajaksi vuokralle. Pelikoneessa oli sisällä kummallinen ja värikäs LocoRoco. Peli oli juuri sopivaa matkatekemistä kuuden tunnin lennolle. LocoRoco Remastered tuo samat löllykkäpallukat PS4-konsolille

Maailman kallisteluaPelimekaniikaltaan LocoRoco on yksinkertainen tapaus. Pelaaja ohjailee hyllyvää LocoRocoa kallistelemalla pelin maailmaa. Eteen osuvat marjat kasvattavat pallukan kokoa ja kun tielle osuu liian pieni aukko, josta koko olento ei mahdu, voi LocoRocon jakaa pienempiin möykkyihin. Tietenkin matkan varrella on kaikenlaisia vaaroja ja esteitä, joiden yli sitten hypitään koko maailmaa heilauttamalla.


LocoRocon maailma on värikäs ja peli pyörii 4k tarkkuudella, joten kokonaisuutena teos on raikkaan näköinen. Tietenkin kun kyse on remasteroidusta PSP-pelistä ei pelin graafinen ilme ole sitä viimeisintä huutoa, mutta silti möykkyjen lapsenomainen maailma on tunnelmallinen ja paikoin varsin viehättävän näköinen.


Pelin äänimaailma ansaitsee oman mainintansa. LocoRoco laulaa pyörähdellessään eteenpäin taustamusiikin tahdissa ja hajotessaan useammaksi palloksi alkavat he laulamaan kuorossa. Värikäs maailma yhdistettynä pirteästi laulaviin pallukoihin on sydäntä lämmittävä yhdistelmä.

Sopivaa kesäpelattavaaKaiken kaikkiaan käännös Playstation 4 -konsolille on perustavalla tavalla toimiva vaikka mitään mullistavaa peliin ei ole käännöksen mukana tuotu. LocoRocoa voi ohjailla olkanäppäinten lisäksi ohjainta kallistelemalla ja heiluttelemalla, mutta ainakin itselleni kyseinen ratkaisu tuntui turhan epätarkalta. Peruspelin lisäksi mukana on Loco-talon rakentamista ja minipelejä, mutta pikaisen katsauksen jälkeen nämä lisukkeet kuitenkin tuntuivat melko hengettömiltä.


Jos perheen pienimmille tai muuten vain lapsenmielisille ei löydy sopivaa kesäpelattavaa, on LocoRoco erinomainen valinta. Jonkin verran pelin sisältö on kulunut ajan kuluessa, sillä aikanaan innovatiivinen idea maailman kallistelusta tuntuu melko tavanomaiselta ratkaisulta mobiilipelaamisen täyttämillä markkinoilla. Kuitenkin pelin fiilis ja maailma tempaavat mukaansa ja LocoRoco Remastered tarjoaa haastetta myös perheen varttuneemmalle väelle. Ja mikä tärkeintä, pelaaminen tuntuu vieläkin hauskalta.


V2.fi | Samuli Leppälä

LocoRoco Remastered (Playstation 4)

LocoRoco-olentojen värikäs ja musiikin täyttämä maailma on käännetty kiitettävästi uudelle sukupolvelle. Yksinkertainen pelimekaniikka tekee pelistä helposti lähestyttävän kaikille ja se sopii hyvin satunnaiseen pelailuun.
  • Hyväntuuliset pallukat
  • Musiikki ja äänimaailma
  • Helposti lähestyttävä
  • Värikäs ja omaleimainen maailma
  • Sopii sisällöltään ja teemoiltaan ihan nuorimmallekin polvelle
  • Suora käännös ei tuo sisällöllisesti juuri mitään uutta peliin
< Tekken 7... Lydia... >

Keskustelut (2 viestiä)

rokko

27.06.2017 klo 01.49

olihan näitä lokorokoja ps3:llekin ja hd-tarkkuudella
lainaa
MiiQ

Rekisteröitynyt 28.11.2008

28.06.2017 klo 17.06

rokko kirjoitti:
olihan näitä lokorokoja ps3:llekin ja hd-tarkkuudella

Ainoa PS3:lle julkaistu LocoRoco oli Cocoreccho! joka ei varsinaisesti ollut edes peli. Sony itsekkin kuvaili kyseistä tuotosta interaktiivisena näytönsäästäjänä, minkä "pelaaminen" ei toiminut edes LocoRocon pelimekaniikalla.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova