Tuorein sisältö

Undead Horde

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Roolipelit, Toimintapelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 12
Kehittäjä: 10tons
Julkaisija: 10tons
Julkaisupäivä: 15.05.2019
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

20.06.2019 klo 15.21 | Luettu: 6232 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

Nosta kuolleet ylös ja valtaa maailma
Voi kuinka olenkaan odottanut, että pääsen arvioimaan taas tamperelaisen 10tons Ltd. -studion peliä! Undead Horde on heiltä nimittäin jo viides teos, joka pääsee arviopöydälleni enkä voisi olla iloisempi, että pääsen katselemaan, mitä tämä eläviä ja kuolleita kuhiseva maailma pitääkään sisällään.

Kaiken takana on kana


Kaiken takana on kana. Ilman kanaa ei olisi kuolleiden armeijan johtajaa, sillä heti alussa söpö kana nokkii hajalle ruukun, jonka sisältä pöllähtää sinne tarkoituksella suljettu kuolleiden päämies. Nekromantikko ei ole kuitenkaan mitään ilman alaisiaan, joten tämä päättääkin tappaa kanan heti kättelyssä ja herättää sen osaksi kuolleita joukkojaan. Johtaja Orcenin tehtävänä onkin tuhota kaikki elävät asukkaat ja vallata maailma itselleen kuolleiden armeijan avulla.


Täytyy sanoa, että Undead Horde muistuttaa heti alusta alkaen erästä erittäin nimekästä TV-sarjaa. En voi olla ajattelematta yhtäläisyyksiä Game Of Thronesin kanssa. Heti alussa Orcen nimittäin tapaa Pohjoisella Muurilla Joni Lumen, jolla on avain muurin porttiin. Sen lisäksi myös itse nekromantikkokin muistuttaa Valkoisten kulkijoiden johtajaa Yön kuningasta. Varsinkin, kun kaatuneen armeijan voi nostaa takaisin “henkiin” taistelemaan, mikä oli myös Yön kuninkaan sotataktiikka. Suoraan mistään Game of Thrones -pelistä on turha puhua, sillä tähän nuo yhtäläisyydet lähinnä jäävätkin. Kieltämättä jäin Undead Horden jälkeen hieman haaveilemaan pelistä, jossa saisin olla Yön kuningas.

Tasapainoista roolipelaamista



Undead Horden pelitaktiikka on melko klassista roolipelaamista. Vaikka vihollisten kukistaminen vaikeutuu jo alussa melko nopeasti, on pelaaminen silti melko helppoa ja mielekästä. Alueilla marssitaan armeijan kanssa ympäriinsä suorittaen häkeissä olevien luurankojen antamia tehtäviä, tappaen eläväisiä sekä murskaamalla niiden kyliä. Toiminnan ohessa voi etsiskellä uusia aseita tai piilotettuja rahakirstuja. Hyvistä suorituksista palkitaan tietenkin tasojen nousuilla, joiden palkkioina on hahmonsa kehittäminen erilaisten Sielu-korttien avulla. Valittavissa on keisari, taikuri ja erakko. Näistä jokaisella on omat ominaisuutensa, jotka kehittävät Orcenia haluttuun suuntaan. Esimerkiksi taikurin kortilla saa eniten manaa, kun taas keisarin läpyskällä saa eniten komentopisteitä. Komentopisteet taas vaikuttavat esimerkiksi oman armeijan kokoon. Näin ollen Sielujen valitseminen kannattaa tehdä harkiten vastaamaan omaa pelitaktiikkaansa, ettei käy niin, että maailman valloittaminen loppuu armeijan jäsenten vähäiseen määrään.


Kokonaisuudessaan RPG-peli on rakennettu tasapainoiseksi ja sitä on mukava pelata lyhyitäkin aikoja, sillä eteneminen on melko nopeatempoista. Innostuin Undead Hordesta niin, että ajattelin hankkia sen myös Nintendo Switchille. Kyseessä olisi nimittäin oiva peli lyhyille bussimatkoille tai hetkiin, jolloin on aikaa pelata esimerkiksi 15 minuuttia. Myös teknisesti peli toimi hyvin, eikä ole kovinkaan raskas pyöritettäväksi tietokoneilla, vaikkakin uusimman päivityksen kohdalla jostain syystä kovalevyllä ollut pelitiedosto korruptoitui toimintakelvottomaksi. Onneksi tallennukseni säilyivät ja Undead Horden uudelleenasennus pelasti kaiken. Ongelmia oli myös suomennoksissa, sillä jotkut tekstitykset olivat jääneet edelleen englanniksi. Käännösongelmat ovat kuitenkin niin pieniä murheita, että ne eivät pelikokemukseen juuri vaikuttaneet. Sen lisäksi 10tons Ltd. on pitänyt hyvin huolta päivityksien tuomisesta, joten pienet hienosäädöt saadaan varmasti tehtyä melko pian.


Undead Horde jää varmasti vielä peluutukseen, mutta samalla kuitenkin harmittelen, että epäkuolleiden armeijaa ei ole mahdollista kasvattaa kahden pelaajan voimin. Viisi tähteä olisi herunut helposti, mikäli taistelua olisi voinut käydä ystävän kanssa verkon välityksellä.

PC-tiedot: Nvidia GTX 1080 Ti, 11 GB, Intel Core i7-7700K CPU, 16 GB DDR4 RAM

Päivitys 2.12.
SULAVAMPAA KUOLLEIDEN ARMEIJAN JOHTAMISTA (Xbox Series X)


Undead Horde jäi kummittelemaan mieleeni ja ajattelin ostavani sen myöhemmin bussimatkoja varten Nintendo Switchille. Pelin hankkiminen jäi, sillä koronapandempia vähensi matkustamisen lähes nolliin eikä käsikonsoliversiolle ollut tarvetta. V2.fi:n toimituksen postiluukkuun kuitenkin kilahti koodi Xbox Series -versioon, ja olikin ilo päästä kokeilemaan, miltä kuolleiden armeijan johtaminen maistuu isolta ruudulta uunituoreella Xbox Series X:llä.


Undead Horde kuuluu niihin ainakin toistaiseksi harvoihin peleihin, jotka ovat optimoinnissa saaneet 120 FPS -ominaisuuden. Taloudesta löytyy edelleen Xbox One -konsoli, joten vertailun tekeminen oli helppoa. Silmämääräisesti versioissa on pieniä eroja ja peli pyörii uudemmalla konsolilla nätisti 4K:na 120 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella, mikä tekee konsolipelaamisesta mukavaa ja sujuvaa. Nekromantikon armeija kulkee sulavasti alueelta toiselle tehden järisyttävää tuhoa. Varsinkin suuret taistelukohtaukset ja esimerkiksi talojen räjähdykset ovat näyttäviä ja sulavia. Kokeilin joukkojen johtamista uudelleen myös PC:llä (GTX 1080 Ti ja i7-7700K) ja huomasin, että tietokoneella ruudunpäivitysnopeus on noin 112 FPS. Mikäli markkinoitua 120 FPS -ominaisuutta on uskominen, Undead Horde pyörii nopeammin Xbox Series X -konsolilla.


Mukavia uutisia on luvassa myös heille, jotka ovat ostaneet Undead Horden Xbox Onelle. Peli tukee Microsoftin Smart Deliveryä, mikä tarkoittaa, että ostamalla yhden version saa teoksen sekä Xbox Onelle että Xbox Series -konsoleille. Lisäksi samaa pelitallennusta voi käyttää molemmilla laitteilla. Koska optimoituja pelejä on vielä rajoitettu määrä, miksipä ei kannattaisi kokeilla kuolleiden armeijan johtamista uudemmalla konsolilla? Kestoa koko kokemuksella on noin 8-9 tuntia, joten kyseessä on muutaman illan homma. Mikäli peli on vielä tuntematon, on kyseessä hinta-laatu-suhteeltaan mieluisa kokemus. Jos peli on kuitenkin tahkottu jo jollain toisella alustalla, voi 17 euron hinta tuntua korkealta jo yli 1,5 vuotta vanhasta tekeleestä.

V2.fi | Miia Lyyra

Undead Horde (Tietokonepelit)

Undead Horde tarjoaa klassista ja kevyttä roolipelaamista epäkuolleiden armeijan komentajana. Erittäin mukavaa tekemistä myös lyhyisiin pelihetkiin.
  • 10tons rules <3
  • Mukavan aivotonta roolipelaamista
  • Ei kaksinpeliä
< Cadence of Hyrule... Total War: Three Kin... >

Keskustelut (4 viestiä)

jooo

21.06.2019 klo 12.03 1 tykkää tästä

Vaikuttaa lievästi siltä, että arvostelun kirjoittajalla on kavereita kyseisessä firmassa. "10tons rules
lainaa
jooo

21.06.2019 klo 12.04 1 tykkää tästä

Hyvin toimii kommentointikin.

Vaikuttaa lievästi siltä, että arvostelun kirjoittajalla on kavereita kyseisessä firmassa. "10tons rules" onkin loistava perustelu korkeille pisteille. Vaikea ottaa todesta tätä arvostelua.
lainaa
miialyyra

Moderaattori

Rekisteröitynyt 15.05.2017

21.06.2019 klo 12.19 2 tykkää tästä

jooo kirjoitti:
Hyvin toimii kommentointikin.

Vaikuttaa lievästi siltä, että arvostelun kirjoittajalla on kavereita kyseisessä firmassa. "10tons rules" onkin loistava perustelu korkeille pisteille. Vaikea ottaa todesta tätä arvostelua.


En tunne ketään tuosta firmasta, joten kavereiden kehumista ei tässä harrasteta. Kiitos kuitenkin palautteesta!
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

21.06.2019 klo 12.19 1 tykkää tästä

Kommenttipalikka siivoilee etenkin vieraspostauksista epäilyttävinä pitäminään merkkijonoja, kuten tageja. Tähän on ollut pakko mennä, koska joillakin on liikaa aikaa ja liian vähän tekemistä. Rekisteröimällä tunnuksen saa vähän enemmän liekaa, joskin "pienempi kuin kolme" katkaisee edelleen.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova