Tuorein sisältö

Kingdom Two Crowns

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Simulaatiot, Strategiapelit
Pelaajia: 1, co-op, moninpeli
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Noio, Coatsink
Julkaisija: Raw Fury
Julkaisupäivä: 11.12.2018
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

21.08.2019 klo 17.32 | Luettu: 2425 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

Voi jukra! Pelasin peliä väärin
Harvoin sitä tajuaa vasta viiden tunnin pelaamisen jälkeen, että kaikki mitä on tehnyt, on turhaa. Ainoat vaihtoehdot ovat aloittaa koko peli alusta tai lopettaa kuningaskunnan hallitseminen kokonaan, painaa sulje-näppäintä ja poistaa Kingdom Two Crowns tietokoneen kovalevyltä. Ärsytys kuitenkin kummitteli takaraivossa niin suurena, että päätin rynnistää takaisin monarkian syövereihin. Tässä arvostelussa kerron, kuinka kuningaskuntaa ei kuulu rakentaa.

Palkkaa työttömät kolikolla töihin


Kingdom Two Crowns on ministrategiapeli, jossa on tarkoituksena rakentaa kuningaskunta, joka pystyy selviämään pahojen demonien iskuista. Sen lisäksi tulisi valloittaa tuntemattomia saaria ilman, että menettää omaisuuttaan tai kruunuaan. Alueiden rakentamista määrää kuitenkin hallitsijan rahapussin sisältö: mitä vähemmän kolikoita ja timantteja pussissa on, sitä heikommin kuningaskunnan rakentaminen sujuu. Alussa homma onkin lähinnä puukeppien pystyttämistä sinne tänne ja alkeellisten suojien rakentamista. Kaupungin ytimessä toimiva keskus on vain leirinuotiota muistuttava alue, joka lämmittää öisin muutamien kaupunkilaisten sieluja.


Monarkiaa ei voi kuitenkaan rakentaa muutaman työntekijän voimin, vaan mukaan tarvitaan uusia alamaisia. Jotta kaupungin liepeillä asuvat maalaiset saadaan mukaan rakennuspuuhiin, on heille tarjottava porkkanaa kepin sijaan. Työttömät saadaan innostettua työntekijöiksi, kun kylissä ja leireissä asuville heitellään kolikoita, jonka jälkeen he ryntäävät innokkaina kohti kaupunkia. Työläisille tulee kuitenkin tarjota tekemistä ja heitä voi työllistää esimerkiksi rakentajiksi ja metsästäjiksi. Ilman työvälineitä hommien tekeminen on kuitenkin mahdotonta, joten hallitsijan tulee antaa rahapussistaan kolikkoja myös työvälineiden valmistamiseen.


Alue alkaa rakentua melko nopeasti pelikuvan molemmille puolille. Pelimekaniikka toimii niin, että 2D-pelikuvaa scrollataan sekä vasemmalle että oikealle. Alueen koko ovat melko valtava, joten päästä päähän ratsastaminen vie jonkin verran aikaa. Metsän siimeksissä seikkailu kuitenkin kannattaa, sillä puiden alta voi löytyä esimerkiksi kolikkoja tai timantteja sisältäviä arkkuja sekä uusia eläimiä, jotka voi valjastaa itselleen kulkuvälineiksi. Tutkimusmatkailua kannattaa kuitenkin tehdä varoen, sillä yön tullessa demonit iskevät ja pahimmillaan ryöstävät sinut varattomaksi sekä syöksevät sinut vallasta.

Nimikin sen jo kertoo: kaksi kruunua on parempi kuin yksiAlueiden rakentaminen on sinänsä hauskaa. Alamaisia pitää rekrytoida lisää ja puita pitää kaataa, jotta saa rakennusmateriaalia. Muureja tulee vahvistaa, etteivät demonit pääse sisään. Pahimmillaan Kingdom Two Crowns on kuitenkin aivan kamala peli. Paniikki alkaa, kun rahankäytön kanssa on ongelmia: sitä tulee sijoitettua ehkä vääriin asioihin liian varhaisessa vaiheessa tai käy niinkuin minulle: demonit hyökkäävät kaikkien kyläläisten kimppuun vieden heiltä työt ja viimeiseksi vielä tyhjentävät kukkaron kolikoista ja timanteista sekä vievät vielä kruununkin päästä. Peliä voi toki jatkaa edellisestä tallennuksesta, mutta tilanteeni oli lohduton. Viiden tunnin pelailun jälkeen palattuani takaisin rakennuspuuhiin kruunun menetyksen jälkeen, rahapussissani ei ollut kolikkoja eikä alamaisiini kuulunut ketään, joka olisi voinut tuottaa minulle lisää rahaa. Tämän lisäksi kaikki alueella olleet arkut oli jo käyty läpi, joten varallisuus ei kasvanut niitäkään avaamalla. Tilanne oli kaikessa hirveydessään se, että en voinut rakentaa mitään enkä palkata ketään. Olin lopullisesti jumissa ja menettänyt kaikki mahdollisuudet, joilla voisin edistää kuningaskuntaani. Urani johtajana oli virallisesti ohi.


Kritiikki kohdistuukin yksinpeliin, sillä ilman kaveria pelin tahkoaminen muuttuu jossain vaiheessa vain ja ainoastaan kolikkojen sekä timanttien grindaamiseksi. Kruunun menettämisen jälkeen rakentaminen on aloitettava uudelleen ja jos käy niinkuin minulle, se voi pahimmillaan olla jopa mahdotonta. Onneksi Kingdom Two Crowns tukee kaksinpeliä verkon välityksellä tai jaetulta ruudulta. Silloin monarkiaa johtaa kaksi kuninkaallista, ja jos toinen sattuukin menettämään varallisuutensa ja kruununsa, on paikalla aina toinen, joka pystyy pelastamaan tilanteen. Ikävä kyllä en päässyt kokeilemaan moninpeliä, sillä pelikavereissani ei ole ketään pelin omistavaa, joten sen tarkemmin en voi moninpelin toteutukseen ottaa kantaa. Minua kuitenkin houkuttaa ajatus, jossa voisin lähteä rakentamaan monarkiaa yhdessä kaverini kanssa, sillä silloin demonien iskut eivät tekisi niin suurta tappiota. Suosittelenkin Kingdom Two Crownsia yksinpelin sijasta niille, jotka haluavat rakennella alueita yhteistyössä, koska yhdessä kaikki on mukavampaa.

PC-tiedot: Nvidia GTX 1080 Ti, 11 GB, Intel Core i7-7700K CPU, 16 GB DDR4 RAM


V2.fi | Miia Lyyra

Kingdom Two Crowns (Tietokonepelit)

2D-mikrostrategia, jossa kolikoita sijoittamalla rakennetaan tuppukylästä iso kuningaskunta.
  • Pixelit <3
  • Musiikki
  • Hankala pelata yksin

Pelikuvat

< Ion Fury... Space Junkies... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi etsii peleistä innostunutta avustajaa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova