Tuorein sisältö

LEGO Brawls

Arvioitu: Playstation 5
Genre: Tappelupelit
Pelaajia: 1.1-4
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Radiangames
Julkaisija: LEGO
Julkaisupäivä: 02.09.2022
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

10.10.2022 klo 18.16 | Luettu: 2960 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

ISO TAHRA LEGO-PELIEN SIEVÄSSÄ RIVISTÖSSÄ
Lego-pelejä on julkaistu jo 1990-luvulta saakka ja ensimmäinen sarjaan kuuluva lisenssiteos julkaistiin 2000-luvun alussa. Julkaistuja pelejä on jo kymmeniä, eikä ainakaan lisenssiteosten seassa ole kelvottomia yksilöitä, vaan ne ovat olleet hauskoja ja puoleensa vetäviä koko perheen pelejä. Lego Brawls julkaistiin alun perin vuonna 2019 Apple Arcaden kautta (iOS, macOS) ja nyt tappelupeli päätettiin tuoda konsoleille sekä PC:lle. Valitettavasti Legon tekemä päätös oli harkitsematon, minkä vuoksi Lego-pelien rivistö on nyt saanut ensimmäisen tahran.

Yritys olla Super Smash Bros
.

Ensiajatus Lego Brawlsista oli kiehtova: loppumattoman mielikuvituksen palikkamaailmaan sijoittuva Super Smash Bros. -haastaja, joka saapuu Nintendon ulkopuolisille alustoille. Tausta-ajatus peleissä on sama: tapellaan toisia pelaajia vastaan teemoitetuissa taistelukentissä. Mätkimistä vauhdittavat erilaiset spesiaali-iskut ja valittavissa on runsaasti erilaisia hahmoja. Innostuitko ajatuksesta? Niin minäkin. Lego Brawlsin toteutuksessa on kuitenkin menty metsään lähes jokaisella osa-alueella.


Ennen ottelun alkua, pelaajat saavat äänestää, mikä esitteillä olevista kentistä valitaan seuraavaksi areenaksi. Kentät ovat teemoitettu tunnettujen brändien mukaisesti ja mukana ovat esimerkiksi Ninjago, Monkie Kid, Vidiyo ja Jurassic World. Teemoista suurin osa on minulle tuntemattomia. Esimerkiksi Vidiyo on vuonna 2021 Universal Music Groupin kanssa lanseerattu sarja, josta kuulin ensimmäisen kerran Brawlsin yhteydessä. Teemat ovat selvästi mietitty sen mukaisesti, mistä nykyiset lapset pitävät.


Mukana olevat taistelijat ovat myös teemojen mukaisia ja mukana onkin järjetön määrä eri hahmoja. Valitettavasti niitä saa auki vain pelaamalla. XP:n kerääminen on melkoista grindausta ja saa turhautumaan nopeasti. Miten ihmeessä lapset jaksavat kerätä hiluja avatakseen seuraavan hahmon? Taistelut perustuvat perushyökkäykseen ja hyppelyyn sekä kahden kertakäyttöisen erikoisominaisuuden käyttöön. Areenalta kerättävistä laatikoista paljastuu muun muassa rakettireppuja, hevosia, suojakilpiä ja esteitä sekä paljon muuta. Lego-taistelijat puolestaan iskevät vastustajia naamaan patongilla, kalalla, nyrkillä, sähkökitaralla ja muilla hauskoilla vermeillä. Muutaman ensimmäisen ottelun ajan mätkintä oli hauskaa, kunnes kävi ilmi, ettei erikoiskyvyillä tai Lego-hahmojen kädessä olevilla välineillä ole taistelun kannalta juurikaan merkitystä. Patonki ja kirjolohi tekevät yhtä paljon vahinkoa, eikä laatikoiden yllätykset auta strategisen pelin suunnittelussa. Taistelu on hyvin yksinkertaista ja se käy nopeasti tylsäksi.


Siinä missä esimerkiksi Lego Harry Potter, Lego The Hobbit ja The Lego Movie Videogame ovat saaneet minut nauramaan, jopa hieman ronskin huumorin ansiosta, on Bralwsissa kaikki toisin. Mukana ei ole ääninäyttelyä, vaan taustalla soiva tylsähkö musiikki muistuttaa lähinnä pelaajaa siitä, ettei telkkari ole äänettömällä. Kehittäjien päätös olla painostamatta äänimaailmaan tuntuu oudolta valinnalta siihen nähden, millaisia teoksia yhtiöltä on aiemmin nähty.

Kysymys suunnittelijoille - mitä te oikein ajattelitte?


Lego Brawls on nojaa vahvasti nettipeliin, vaikka taistella voi myös samalta sohvalta offline-tilassa. Hämmentävästi tuolloin tarjolla on yksi ainoa pelitila. Offline-pelaajille Brawls on lähes turha ostos. Verkkopelaamisessa ihmetyttää myös kehittäjien valinta olla näyttämättä pelaajien verkkopelitunnuksia. En ole edelleenkään varma pelasinko bottien kanssa, vai olivatko kanssapelaajat oikeita pelaajia. Nimimerkkien poistaminen voi toki ehkäistä kiusaamista, mutta samalla se sai minut harhaluuloiseksi - pelaako tätä peliä kukaan? Onneksi mukana on crossplay-tuki, sillä kun katsoin SteamDB:n keräämää dataa, oli tätä arviota kirjoittaessa pelaajia verkossa pyöreät nolla. 24 tunnin korkein pelaajamäärä oli 7 ja 27 vuorokauden syklissä korkein lukema oli 35. Harmillisesti konsoliversioista ei ole tarjolla samanlaista dataa.


Ajattelin aluksi, että Lego Brawlsin kohderyhmäksi on ajateltu perheen pienempiä, varsinkin kun ikärajaksi on asetettu maltilliset seitsemän vuotta. Perheessäni ei ole lapsia, joten en voinut kysellä autenttista mielipidettä. Väitän kuitenkin, että jopa lapsille Brawls saattaa olla liian yksinkertainen ja pidemmän päälle tylsä. Ellei nyt sitten satu olemaan suuri Lego-fani, joka haluaa rakennella erilaisia Lego-figuureita. Pelkälle rakentelulle yli 40 euron hintalappu on kuitenkin röyhkeä. Olen vuosien varrella arvostellut monia verkkomoninpelejä ja osalle niistä on käynyt juuri niin kuin olen ajatellut. Syön hattuni, jos Lego Brawls ei nopealla aikavälillä muutu maksuttomaksi. Toinen vaihtoehto on, että peli poistuu hiljaisin äänin markkinoilta - varsinkin kun tarjolla on esimerkiksi Multiversus.


V2.fi | Miia Lyyra

LEGO Brawls (Playstation 5)

LEGO Brawls on epäonnistunut yritys tuoda mobiilipeli konsoleille ja PC:lle.
  • Runsas valikoima erilaisia hahmoja
  • Toimii teknisesti: ruudunpäivitys jne.
  • Äärettömän tylsä ja ei onnistu koukuttamaan
  • Ei ääninäyttelyä eikä muutakaan panostusta äänimaailmaan
  • Epäilys, että kaikki pelaajat ovat botteja
  • Turhauttavaa grindaamista
  • Aliarvioi jopa lapset
  • Pelko, että Brawlsin serverit sulkeutuvat

Pelikuvat

< Railgrade... Let’s Sing ABBA... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova