Tuorein sisältö

Mario Power Tennis (New Play Control)

Arvioitu: Nintendo Wii
Genre: Lastenpelit, Urheilupelit
Pelaajia: 1-4
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Camelot Software Planning
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 06.03.2009
Pelin kotisivut
Jarkko Rotstén

16.03.2009 klo 15.30 | Luettu: 7169 kertaa | Teksti: Jarkko Rotstén

Putkimiehen tenniksen päivitys ei mennyt putkeen.
Nintendo on varsinainen pelimaailman Roope Ankka. Se tuntee niksit, joilla omaisuutta kerätään pienin riskein. Kuten tiedetään, Wii on pohjimmiltaan piristetty Gamecube, mikä tekee vanhojen pelien uusiojulkaisusta tietysti lasten leikkiä. Lisää vain Wiimote-ohjaus ja eilisen kaurapuuro maistuu jälleen juhla-aterialta, vai maistuuko sittenkään? Nintendon tuoreesta "New Play Control" -pelisarjasta tutustumisvuorossa on siis muutaman vuoden takainen, mainio Mario Power Tennis.

Super Björn Borg Brothers


Pelin aloitusvideossa Wario ja Waluigi hyökkäävät Bowserin johdolla stadionille pommeineen terrorisoimaan Marion ja kumppaneiden ystävällismielistä tenniskarkeloa. Lopuksi Bowser putoaa räjähtein varustetulla lentoaluksellaan urheilukentälle räjäyttäen koko laitoksen. Ja lopuksi kaikkia tietysti naurattaa. Hieman ehkä pistää arveluttamaan moisella asialla pelleily lapsille ja lapsellisille suunnatussa pelissä. Nykypäivänä vähänkin isompien urheilutapahtumien turvatoimet ovat melkoiset veristen terrori-iskujen varalta. Noh, ehkä herra peliarvostelija vain höllentää hikipantaansa ja jatkaa työtään, ennen kuin muuttuu Suomen Jarkko Thompsoniksi.

Segan Shining Force-sarjastaan sekä Nintendon Mario Golffeistaan tutuksi tulleen japanilaisen Camelot Software Planningin kehittämä Mario Power Tennis julkaistiin alunperin Gamecubelle Euroopassa vuonna 2005. Kyseinen peli on ollut sikäli varsin otollinen uudelleenjulkaistava, että sen visuaalinen ilme oli jo julkaistaessa varsin miellyttävää katsottavaa ja on kestänyt aikaa alustaansa nähden varsin mukavasti. Kirkkaan iloiset Nintendo-värit eivät kaipaa uusimpia grafiikkakikkoja miellyttääkseen ja hahmoanimaatio on miellyttävää seurattavaa.

Tennis on tennistä


Pelin pohjimmainen idea lienee useimmille suhteellisen selvä, kyseessä kun on kuitenkin tutuilla Nipa-hahmoilla kuorrutettu tennispeli. Olin melkein sanoa 'tavallinen tennispeli', mutta tavis-tenniksessä harvemmin tarjotaan mahdollisuutta lyödä palloa vaikkapa jättimäisellä lekalla, saati megabanaanilla. Kullakin hahmolla on oma epäreilu erikoisliikkeensä, jonka saa onneksi halutessaan asetettua pois päältä. Tässä uudessa versiossa automaattisesti toimivat spesiaalitempaukset hihityttävät pienen hetken, mutta varsin pian temppujen ryöstöviljely alkaa maistumaan puulta ja pelin toistuvasti keskeyttävät animaatiot sotkemaan intensiivistä pelitunnelmaa.

Perustenniksen lisäksi lisäkiinnostusta tarjoavat erilaisin erilaisin hassuin ominaisuuksin varustetut kentät, joista löytyy liikkuvaa lattiaa sekä muuta näpsäkkää yllätysmomenttia. Tarjolla on myös liuta minipelejä, jotka eivät isommin jaksa innostaa ensimmäisen kokeilun jälkeen. Pelin kohderyhmästä viestii vaikkapa minipeli, jossa maalataan Marion naamaa lyömällä maalipalloja sitä kohti.

Säkenöivässä voimassa


Uusien kontrollien lisäksi tarjolla on lähinnä laajakuvatuki. Siinä missä Cube-version ohjattavuus oli suhteellisen loogista ja mukavaa, on Wii-ohjaus onnistuttu tyrimään jotenkin aivan kaamealla tavalla. Jos odotat parempaa ja monipuolisempaa näkemystä Wii Sportsin tenniksestä, tulet todennäköisesti pettymään.

Tilanne on nimittäin seuraavanlainen. Pelihahmo pyrkii juoksemaan automaattisesti sinne, mihin pallo oletettavasti laskeutuu, mikä taas kaatuu kintuille pissivään liiketunnistukseen. Lyönteihin ei tunnu saavan voimaa vaikka patukkaa kiskoisi äänennopeudella, mikä johtaa siihen, että molemmat pelaajat hinkkaavat alati kiinni verkossa, eikä pelaamisesta tule oikein mitään. Palloon osuminenkin tuntuu täysin tuuripeliltä. Toki hahmoaan voi yrittää ohjastaa omakätisestikin ristiohjaimella, mutta painotan todella sanaa 'yrittää'. Sekä satunnaisen harvakseltaan pelaava vaimoni, että liikaa pelien parissa viihtyvä meikäläinen olivat aivan tasavertaisen pihalla sekavien huitomiskontrollien kanssa. Vian on piiltävä muualla kuin meissä. Paremminkin uskon, että pelintekijöiden syömistä sienistä on parasta ennen-päivämäärä mennyt umpeen.

Alkuperäinen Mario Power Tennis oli Cube-ohjaimella pelattuna vaikeustasoltaan mainiosti lapsillekin sopivaa pelattavaa. Tämän uuden version epäpätevä ohjaus saa aikuisenkin ihmisen masentumaan. Voin vain kuvitella sitä jälkikasvun turhautumisen ja isin kyyneleiden määrää, kun upouudesta telkkarista töröttää lopullisen kyllästymisen johdosta nakattu Wiimote. Jos mielit hyvää ja letkeää Nipa-aiheista tennispeliä, säästä rahasi ja hanki käsiisi alkuperäinen Gamecube-versio. Jos taas haluat tennispelin, jossa voi huitoa, palaa suosiolla Wii Sports Tenniksen pariin.V2.fi | Jarkko Rotstén

Mario Power Tennis (New Play Control) (Nintendo Wii)

Alunperin hyvä peli on pilattu uudella ankealla ohjausmetodilla.
  • Ulkoasu on kestänyt aikaa
  • Widescreen-tuki
  • New Play Control
  • Hölmöt minipelit
  • Ärsyttävät supervoimat

Pelikuvat

< Tom Clancy's H.A.W.X... Street Fighter IV... >

Keskustelut (5 viestiä)

Burbeting

Rekisteröitynyt 07.12.2007

17.03.2009 klo 16.17

Tämä "New Play Contor" sarja on muutenkin osoitus siitä miten alas Nintendo on vajonnut.

((Onhan toki ennenkin uusintoja tehty, mutta ne on 10 - 20v vanhoista peleistä!))
lainaa
Santri

Rekisteröitynyt 17.03.2009

17.03.2009 klo 17.34

Kyllä minä olen tuon todennut ihan toimivaksi muutaman pelitunnin jälkeen. Liikkuminen on luontevaa pienen harjoittelun jälkeen ja lyönnit tuntuvat menevän joskus jopa sinne minne itse ne haluaa.
lainaa
Nunchuk

19.03.2009 klo 00.04

"Pelihahmo pyrkii juoksemaan automaattisesti sinne, mihin pallo oletettavasti laskeutuu" Wat? Omistan pelin, eikä minua olla koneen puolesta liikuteltu koskaan suuntaan tai toiseen. Itse missasin GC-version aikanaa, minkä takia päätin hankkia wiimaken, johon olen melko tyytyväinen. N64 versio pitää kyllä toistaiseksi ykkössijaa :)
lainaa
Silverblade

Rekisteröitynyt 04.04.2007

19.03.2009 klo 00.06

"Toki hahmoaan voi yrittää ohjastaa omakätisestikin ristiohjaimella"

Ei tullut mieleen pelata nunchukin kanssa? :D Ymmärtääkseni se on kuitenkin tarkoitettu ensisijaisesti pelattavaksi kyseisen apuohjaimen kanssa, joten ihmettelen kyllä arvostelun lähestymistapaa. En edes tiennyt, että tätä voi pelata pelkällä remotella ennen kuin luin arvostelun.
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

26.03.2009 klo 10.28

Burbeting kirjoitti:
Tämä "New Play Contor" sarja on muutenkin osoitus siitä miten alas Nintendo on vajonnut.

((Onhan toki ennenkin uusintoja tehty, mutta ne on 10 - 20v vanhoista peleistä!))

Täysin samaa mieltä. Uutta sisältöä Wiille, eikä mitään laiskoja porttauksia uudella ohjauksella.
lainaa

Kirjoita kommentti


435


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova