Tuorein sisältö

Moving Out

Arvioitu: Xbox One
Genre: Toimintapelit, Älypelit
Pelaajia: 1, co-op, 2-24
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: SMG Studio & DEVM Games
Julkaisija: Team 17
Julkaisupäivä: 28.04.2020
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

25.05.2020 klo 17.30 | Luettu: 3026 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

MUUTTOSIMULAATTORI KASARIMUSIIKIN TAHTIIN
Jokainen, joka on koskaan tehnyt muuttoa, tietää miltä asunnon tavaroiden raahaaminen toisaalle tuntuu. Kaverit keplottelevat itsensä pois muuttoavusta, kun kannettavaksi esineeksi paljastuukin piano. Tai kun ystävät vihdoin saapuvat avuksi, lopputuloksena on särkyvät tavarat palasina laatikoissa ja mummon antiikkisohva riekaleina. Moving Out on muuttosimulaatio, jossa päästään kokemaan kaikki tosielämän muutoissakin tapahtuvat hetket.Tänään on muuttopäivä!


Sinä ja maksimissaan kolme ystävääsi olette työntekijöitä Smooth Moves -nimisessä muuttofirmassa. Yllättäen yhtiön tarkoituksena on tuottaa erittäin asiantuntevia muuttopalveluita. Keikkoja tehdään ympäri Packmoren kaupunkia, jossa muuttajia näyttää riittävän joka ikisessä talossa. Parhaimmillaan Moving Out on yhdessä samalta sohvalta pelattuna, sillä kyllähän ison huonekalun raahaaminen ahtaissa sisätiloissa on yhdessä paljon mukavampaa. Jos jotain samankaltaista ja verrattavaa teosta etsii, voisi Moving Outin rinnastaa Team17 Digitalin julkaisemaan ravintolakaaosta simuloivaan Overcooked-sarjaan. Yhdistävä tekijä on yltiöpäinen sekoilu yhdessä kavereiden kanssa.


Moving Out tarjoaa yhteensä 30 muuttokohdetta, jotka poikkeavat toisistaan tarpeeksi, jotta jokainen keikka vaikuttaa erilaiselta ja haastavalta. Aluksi kohteet ja liikuteltavat tavarat ovat helppoja. Kaikki sujuu hyvin, kunnes vastaan tulee ensimmäinen hieman vaikeampi tehtävä. Minulle ja pelikumppanille ensimmäinen ylitsepääsemätön tehtävä oli maatilan muutto. Tällä kertaa kannettaviin tavaroihin eivät kuuluneet enää huonekalut vaan lehmät, kanat ja lampaat. Voi mitä sekoilua! Saimme kannettua puolet kanoista muuttoautoon, kunnes ne karkasivat. Lehmä piti kantaa kyytiin kahdestaan, mutta sekin karkasi. Muutosta ei tullut mitään muuta kuin sanomista.


30 kohdetta voi vaikuttaa pieneltä määrältä, mutta jokainen muutto tarjoaa lisähaasteita, joita voi halutessaan palata suorittamaan: Jokaisessa muutossa on esimerkiksi aikarajoituksia, joita vastaan voi taistella. Mikäli työtehtävän onnistuu suorittamaan tarpeeksi ketterästi, palkitaan suorituksesta kultaisella mitalilla. Mitalien lisäksi tarjolla on ekstratehtäviä, jollainen voi olla esimerkiksi se, ettei muuttokohteessa saa rikkoa mitään. Nämä pienet lisätavoitteet tekevät Moving Outista koukuttavan, sillä muuton voi aina tehdä paremmin ja nopeammin.

Syytä vaan kaveria hajonneesta tavarasta


Itsessään Moving Outin pelaaminen on kuitenkin helppoa, vaikka osa tehtävistä voi olla hieman haastavia. Peli sopiikin koko perheelle pelitaidoista riippumatta, sillä ohjaimesta itsestään ei tarvitse opetella kuin muutama namiska. Muuttosimulaattorin suola on yhdessä pelaamisessa ja yksin Packmoressa seikkailu on tylsää. Yksin pelatessa ei voi syyttää kuin itseään, jos kaikki tavarat eivät mahdu autoon tai rikkoo vahingossa särkyvän paketin. Sen sijaan yhdessä pelatessa voi raivota, miksei muuttokaveri osaa pitää sohvasta oikein kiinni tai miksi hän liikkuu niin hitaasti. Kavereiden kanssa on myös huomattavasti mukavampaa nauttia hyvin suoritetusta muutosta. Varsinkin näin koronapandemian aikana sohva-coopit ovat aina tervetullut lisä pelivalikoimaan. Harmillista kuitenkin on, ettei Moving Out tarjoa netin kautta toimivaa moninpeliä kuten esimerkiksi Overcooked. Mikäli pelikavereita ei löydy istumaan samalle sohvalle, jää muuttosimulaattori pahimmillaan pölyyntymään konsolin tai tietokoneen uumeniin.


Lopuksi mainittakoon vielä pelin musiikeista. Muistatko Stan Bushin The Touch -kappaleen The Transformers: The Movie -elokuvasta? Kappaleen toisena kirjoittajana toiminut Lenny Macaluso vastaa Moving Outin soundtrackin kappaleista. Pelissä on tarjolla autenttinen kasa 80-luvun sävelkirjoa, joka varmasti uppoaa kasarimusiikin faneille. Soundtrack on kuunneltavissa myös esimerkiksi Spotifyn kautta. Levykäinen sisältää yhteensä 16 kappaletta, jotka on lajiteltu alkuperäisiin ja pelissä kuultaviin versioihin. IGN julkaisi aiheesta artikkelin, jossa kerrotaan enemmän kappaleiden mielenkiintoisista taustoista.Toinen mielipide / JOK


Mis sie tarviit oikein hyvää muuttomiestä? Tässä sinulla olisi sellainen. Tai neljäkin. Olemme nopeita, tehokkaita, rempseitä ja suurpiirteisiä. Sohvasi tosin saattaa muuttaa muotoaan eikä maljakoistasi ole montaa jäljellä. Mutta kaikki kamat ovat autossa. Noin suurinpiirtein.

Moving Out tuo perunat sohvaperunapelaamiseen. Se on monen pelaajan lystikäs bilepeli, joka on parhaimmillaan kun ohjaimiin tarrautuu 2-4 kaverusta, jotka ryhtyvät oikein tosissaan valmistelemaan tuparibileitä. Sitä ennen pitäisi vain hoitaa muuttohommat. Sohvaperunointiin on kannustavaa hyvän tuulen co-op-pelaamista, jossa puuhataan yhdessä, yhteisen päämäärän perään. Vauhdin hurmassa kyytiä saavat ikkunalasit ja ovenpielet, kun vauhtiin päästään - liitäkööt tavarat ulos suorinta tietä, vaikkapa tuohon ikkunan tilalle auenneen seinäreiän kautta. Ja mitäpä tuo uima-allaskaan muka hidastaa? Viskotaan roinat sen yli!

Monet muuttamisen ongelmat ratkeavat vain kimpassa: isot huonekalut liikkuvat yhteistyöllä, ja siitähän tulee tietenkin silkkaa riemukaaosta, kiitos velmun fysiikkamallinnuksen. Hahmot tarttuvat esineisiin kiinni mainion rennoilla otteilla, ja voi että kun sänkyä tai sohvaa yritetään tunkea kimpassa oviaukosta. Aina joku tunkee tielle tai vetää eri suuntaan. Tai suuntiin. Tai päästää vahingossa irti. Tai tunkee tielle. Tai lyö, ihan vahingossa muka vain. Taidan motata vahingossa takaisin.

Ja niin muutto-operaatiosta tulee lystiyden kaaosta ja naurunpärskettä. Ei näin mutta näin silti kävi.

Vaikka pelaaminen onnistuu hädän tullen yksinkin, niin 2-4 pelaajalla homma puraisee ja peli muovautuu pelaajamäärän ja vaikeustason mukaan. Se myös huomioi poikkeuksellisen hyvin erilaiset ihmisryhmät ja pelaajat, aina käyttöliittymän muokkaamisesta ja zoomailusta mitä moninaisimpiin pelaajahahmoihin saakka. Voit esimerkiksi pelata pyörätuolissa tai hijabiin pukeutuneena niin, että mahdollisimman monet löytävät sieltä mieleisensä, omaan ajatusmaailmaansa soveltuvan hahmon.

Söpö, iloinen ja leikkisä peli viihdyttää. Tämä toimii varmasti mainiona kaveripelinä illanvietoissa. Tosin tuskin kovin kosteissa, sillä tarkkuutta vaaditaan enemmän kuin klassisissa kännipeleissä. Yksikseen touhu muuttuu nopeasti puuduttavaksi.

Jukka O. Kauppinen


V2.fi | Miia Lyyra

Moving Out (Xbox One)

Hauska ja koko perheelle sopiva muuttoa simuloiva sohva-coop-peli, jossa tunteiden laajalta kirjolta ei voida välttyä.
  • Erilaiset kentät
  • 80-lukua aidosti henkivä musiikki
  • Helppo pelimekaniikka
  • Sohva-coop
  • Ei verkkomoninpeliä
  • Yksin pelatessa melko tylsä

Pelikuvat

< TT Isle of Man Ride ... Minecraft Dungeons... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova